Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Győri Városvédők: tízmillió lehet egy parkolóhely

Az Arrabona Városvédő Egyesület arra kéri a győri közgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a Dunakapu téri mélygarázsra vonatkozó elképzelést.

Az Arrabona Városvédő Egyesület arra kéri a győri közgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a Dunakapu téri mélygarázsra vonatkozó elképzelést – hangzott el a civil szervezet vezetői – Herkely Ákos, Szabó Gyula és Szigeti Ferenc – által tartott sajtótájékoztatón kedden.

Szerintük a beruházás rendkívül drága lenne, ami már önmagában megkérdőjelezi szükségességét.

Kifejtették: mai árakon számolva a 2005-ben épült Jókai utcai parkolóházban 3,65 millió, a Révai utcai parkolóházban 3,9 millió, a soproni mélygarázsban pedig 8,24 millió forintba került egy parkolóhely kialakítása.

A győri városvezetés azért mondott le a Móricz Zsigmond rakparti parkolólemezről, mert sokallta az egy parkolóhelyre jutó 8,6 millió forintos költséget.

Ehhez képest a Dunakapu téri mélygarázs egy autóférőhelyét tízmillió forintra becsüli az önkormányzat, ráadásul az összesen 2,3 milliárd forintos bekerülési összeg több mint felét a városi tulajdonban lévő Győr-Szol zrt. hitelből teremtené elő.

Szabó Gyula hozzátette: a mélygarázst csak rombolás árán lehet megépíteni, mert a tér alatt biztosan ott található a Duna-bástya keleti füléhez vezető másik ágyúlejáró a Teleki utca vonalában, valamint a déli oldalon a bástyát tartó támfalszerkezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél órás vita után van győri költségvetés

Borkai Zsolt szerint a Dunakapu térre tervezett mélygarázs építése úgy valósul meg, hogy az egykori városfalak bemutatása nem szenvedhet csorbát. Az Audi tervezett logisztikai központja is terítékre került. Tovább olvasom