Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Győri útinfók

Győr - Több győri út felújítása már befejeződött, máshol a napokban látnak munkához.
A „Közlekedés-fejlesztés 2008." Program keretén belül elsőként készült el a Karinthy Frigyes utca burkolata. A 40 évnél is korosabb burkolatra ráfért a felújítás: korrekt teherbírása és megfelelő vízelvezetése sem volt. 150 méter hosszon felújított útszakaszon közel 200 tonna aszfaltot dogoztak be a kivitelezők az Útkezelő Szervezet megbízásából. A felújítás 10 millió forintból valósult meg.

Az útfelújítási programban szükségszerű változtatás is történt: a tervek szerint a Levendula utcának a Traktoros és Mazsola utcák közötti szakasza került volna felújítás alá, de a következő évekre több lépcsőben beütemezett szabadhegyi csapadékvíz elvezetési program miatt a felújítás nem valósítható meg idén. A várt útfelújítás a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésével együtt várható 2009-2010-ben. A Levendula utcára fordítandó költséget a hasonlóan rossz állapotú Auróra utca teljes hosszon történő felújítására fordítja az Útkezelő Szervezet Győrszabadhegy városrész területén.

Hétfőtől felújítják a Szent Imre útnak a Pannónia úti csomópont térségét, ezért a Belváros irányába haladó helyi és helyközi autóbuszok a Pannónia úti megállóhelynél előrébb állanak meg!
Szerdán (05. 21-én) délelőtt burkolatmarás és aszfaltozás miatt a belváros velé haladókat a Szent Imre útról a József Attila útra terelik. A terelés az autóbuszforgalmat nem érinti!

Befejeződtek az Újvilág út – Liszt Ferenc utca csomópont átalakítási munkálatai, az új forgalmi rend miatt megváltoztak a várakozásra vonatkozó jelzések szakaszai, ezért ne megszokásból parkoljanak, figyeljék az új jelzőtáblákat!

Gázvezetéket cserélnek a Szitásdomb úton a Sárási út és a 14. sz. főút közötti szakaszon. Az Aranyhomok utcánál eltörött az ivóvíz vezeték, ezért az útszakaszt lezárták a forgalom elől, kerülni az Aranyhomok utca felé lehet.

Útfelújítás miatt lezárták a Kismegyeri, a Páskom utcákat, a munkaterületeket szakaszosan elkerítették a forgalom elől.

Gázvezeték rekonstrukció kezdődött a Lomnic utcában, a fél útpályát elkerítették a Nagy Imre út és Táncsics utcák közötti szakaszon.

Közműcsatlakozások kiépítésén dolgoznak az Ipar úton a Nagysándor József út és Mártírok útja közötti szakaszon az 1. sz. főút felé vezető oldalon, ezért a külső-sávot lezárták a forgalom elől.

Felújítás és átépítés miatt egyirányúsították a Fehérvári útnak a Mészáros Lőrinc és Szigethy Attila utak közötti szakaszát a Belváros irányába. A Belváros felől Nádorváros irányába haladókat a Fehérvári útról a Vágóhíd út – Puskás Tivadar út – Ipar út útvonalra terelik. A munkaterületen belül több helyen ideiglenes burkolaton lehet haladni, emiatt egyenetlen útfelületre számítsanak. A 23, 23/A és 7-es autóbuszok szintén a Puskás Tivadar út irányába közlekednek, a tömegközlekedésben késések várhatók.

A beszakadt csatornavezeték teljes körű cseréjét végzik a Czuczor Gergely utcában a Bajcsy-Zs. út és Arany János utca közötti szakaszon, melyet lezártak a forgalom elől. A Schweidel utcát a Czuczor Gergely utcában létesített ideiglenes úton keresztül közelíthetik meg. Az Arany János és Kisfaludy utcákba egyenlőre a Baross út, vagy a Bécsi kapu tér, illetve az ideiglenesen kétirányúsított Kisfaludy utcán keresztül lehet megközelíteni a Teleki út felől.

Lezárták a Buda utcát a Bartók Béla út és Corvin utca között, mert közmű-és útrekonstrukció kezdődött. A 19, 23, 23A, 37, 39, 40, ISK7 jelű buszjáratok terelőútvonalon közlekednek, a Bartók Béla úti megállóhelyen és az Álmos úton létesített ideiglenes megállóhelyen az autóbuszok megállnak. A megálló biztosítása miatt az Álmos utca Malom ligeti szakaszán megtiltották a megállást.

Gázvezeték rekonstrukció miatt részleges útlezárásra, valamint a parkolás megtiltására kell számítaniuk a közlekedőknek a Szigethy Attila u. szervizútján a Szabolcska utcától, a Török István utcában és a Lajta út mindkét oldali szervizútjánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai nyilatkozatok

Győr - Fidesz: mélyponton a szocialisták. Nézőpont Intézet: a szocialista párt közleménye nem… Tovább olvasom