Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Győri udvarhölgy az Anna-bálon

Győri lány, a 18 éves Graffelner Mária nyerte el a harmadik helyezést a balatonfüredi szépségkirálynő- választáson. A Graffelner családban egyébként ez már hagyomány.
Kattintson a képre >> A képen az első udvarhölgy Németh Lívia első udvarhölgy, Tóth Eszter bálkirálynő, és Graffelner Mária, második udvarhölgy látható.
Balatonfüred két alpolgármesterének kíséretében indult hintós sétakocsikázásra a tizennyolc éves Graffelner Mária. A győri lányt és a többi szépséget huszárkompánia kísérte végig a városon. Amerre a hintók elhaladtak, leállt a forgalom, az autósok dudáltak, a járókelők tapsoltak, így üdvözölték a fürediek és az ott nyaralók a 179. Anna-bál szépségkirálynőjét és két udvarhölgyét. A második udvarhölgy, Graffelner Mária családjában ez már hagyománynak számít, nővére, Katalin öt évvel ezelőtt első helyezést ért el a szépségkirálynő-választáson.

A frissen érettségizett Mária most indult először az Anna-bálon és mint vallja, három napig teljes odaadással élte át az esemény hagyományőrző hangulatát. Graffelner Mária úgy véli, elsősorban a kisugárzást, a mosolyt értékelte a közönség, amely tíz döntőst választott a nevezők közül. A jelölteknek a szakmai zsűri előtt kellett bemutatkozni és ezután dőlt el, hogy ki legyen az Anna-bál szépe és a két udvarhölgy.

Az első helyezést Tóth Eszternek, a 16 éves keszthelyi gimnazistának ítélték oda, akinek egyik elődje – mint már említettük – szintén Graffelner lány. Akkor hát lehet, hogy van valami örökletes abban, amit a zsűri díjazott? Néhány politikai párt talán tiltakozna ez ellen, mivel a lányok apja ismert győri SZDSZ-es politikus. Mária úgy véli, hogy ő inkább édesanyjától örökölte szemét, míg nővére Graffelner Kálmánra ütött.
A tizennyolc éves hölgynek méltó sikere volt a kocsikázás során, s mint elmondta, egy idős asszony hatotta meg a legjobban, aki odajött hozzá közölni, hogy számára ő volt az Anna-bál szépe.

A győri bronzérmestől megtudtuk azt is: nem kíván a „szépségiparban" elhelyezkedni, valószínűleg királynőválasztáson sem indul többé. Jelenleg közgazdásznak készül, a tanulásra koncentrál és természetesen barátjára, akivel tegnap még nem sikerült találkoznia, s csak egy SMS-ben tudathatta vele, hogy ő lett a második udvarhölgy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipöckölt laktanyapályázat

Félmilliárd forintos beruházás: egy szociális otthon úszott el az uniós pályázati útvesztőben. A… Tovább olvasom