Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri tv: nem görgethető tízmilliók

Évi 70–80 millió forintjába került volna a győri önkormányzatnak a Győri Városi Televíziót magában foglaló médiaközpont működése és további 100 milliójába az elengedhetetlen fejlesztések.
Ezekre nem volt forrás, ezért vált elkerülhetetlenné a társaság végelszámolása, hangzott el az SZDSZ tegnapi tájékoztatóján. Az egy éve médiaközponttá alakult, a Győri Városi Televíziót magában foglaló Médiaközpont Kht. súlyos gazdasági, számviteli és foglalkoztatási szabálytalanságai vezettek a társaság működésének ellehetetlenüléséhez – mondta az SZDSZ Győr városi elnöke, Graffelner Kálmán, aki egyben a megyei jogú város önkormányzatának pénzügyi bizottságát is vezeti. Győrnek évi 70–80 milliójába került volna a társaság működtetése, s 100 milliót kellett volna fordítani a technikai fejlesztésre. Ezért a város másik televíziós társaságába, a Revita Rt.-be társul a győri önkormányzat 25 százalékos részesedéssel.

A Revita eddig is követte tudósításaival Győr társadalmi életét, s ez így lesz ezután is. Noha a városi elnök sajnálatosnak tartja, hogy nem sikerült megtartani a városi televízió működéséhez szükséges frekvenciát, az viszont eredmény, hogy Győrnek nem kellett lemondani arról, hogy áttételesen televíziója legyen.

Kapscolódó cikk >>

Vége főcím a városi tévében? (2004-04-29) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízek versenye a Duna-parton

Huszonöt bográcsban rotyogott a halászlé vasárnap Győrött, a Mosoni-Duna-parton. Több százan… Tovább olvasom