Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Győri tűzoltók a román `földrengésnél´

Földrengés volt a román-bolgár határon, hat uniós ország, közöttünk hazánk küldött mentőalakulatot - köztük hat győri tűzoltóval - a helyiek megsegítésére. A háromnapos gyakorlat jól sikerült, embereink helytálltak az idegen körülmények között is.

Az Európai Unió hat ország részvételével rendezett katasztrófavédelmi gyakorlatot Romániában. A mintegy 1100 kilométerre lévő Gyurgyevóban hazánkat képviselő 20 tűzoltó között hatan a Győri Tűzoltóságot képviselték megfelelő eredménnyel.

A győriek 2007-ben megnyerték az országos szakmai versenyt, ami alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság úgy ítélte meg, hogy helyük van a magyar küldöttségben.

A gyakorlat központjában egy elképzelt romániai földrengés állt, s a szomszédos ország kormánya Brüsszelhez fordult segítségért. Az Unió Magyarországot, Ausztriát, Horvátországot, Bulgáriát, Németországot kérte fel, s mentek is az egészségügyi, tűzoltó-, mentőcsapatok. Érdekesség, hogy a bulgárok quadokkal érkeztek, amelyekkel a "sebesülteket" szállították.

A győriek szállítottak sebesülteket, klórgázból mentettek sérülteket, vagy éppen az osztrák egészségügyieknek segítettek a mentésben, a vegyi mentesítésben.


A Gyurgyevóban rendezett gyakorlaton Sokorai Szabolcs főhadnagy, csapatvezető, Turzó Csaba zászlós, Hagymás Zoltán törzszászlós, Kollár Attila zászlós, Varga István törzsőrmester és Varga Gyula törzszászlós, gépkocsivezető képviselte Győrt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárddal kevesebb adó

Csaknem másfél milliárd forinttal kevesebb helyi adó folyt be a győri önkormányzathoz szeptember végéig a tavalyinál. Az ok a gazdasági válság. Tovább olvasom