Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Győri tűzoltók a román `földrengésnél´

Földrengés volt a román-bolgár határon, hat uniós ország, közöttünk hazánk küldött mentőalakulatot - köztük hat győri tűzoltóval - a helyiek megsegítésére. A háromnapos gyakorlat jól sikerült, embereink helytálltak az idegen körülmények között is.

Az Európai Unió hat ország részvételével rendezett katasztrófavédelmi gyakorlatot Romániában. A mintegy 1100 kilométerre lévő Gyurgyevóban hazánkat képviselő 20 tűzoltó között hatan a Győri Tűzoltóságot képviselték megfelelő eredménnyel.

A győriek 2007-ben megnyerték az országos szakmai versenyt, ami alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság úgy ítélte meg, hogy helyük van a magyar küldöttségben.

A gyakorlat központjában egy elképzelt romániai földrengés állt, s a szomszédos ország kormánya Brüsszelhez fordult segítségért. Az Unió Magyarországot, Ausztriát, Horvátországot, Bulgáriát, Németországot kérte fel, s mentek is az egészségügyi, tűzoltó-, mentőcsapatok. Érdekesség, hogy a bulgárok quadokkal érkeztek, amelyekkel a "sebesülteket" szállították.

A győriek szállítottak sebesülteket, klórgázból mentettek sérülteket, vagy éppen az osztrák egészségügyieknek segítettek a mentésben, a vegyi mentesítésben.


A Gyurgyevóban rendezett gyakorlaton Sokorai Szabolcs főhadnagy, csapatvezető, Turzó Csaba zászlós, Hagymás Zoltán törzszászlós, Kollár Attila zászlós, Varga István törzsőrmester és Varga Gyula törzszászlós, gépkocsivezető képviselte Győrt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárddal kevesebb adó

Csaknem másfél milliárd forinttal kevesebb helyi adó folyt be a győri önkormányzathoz szeptember végéig a tavalyinál. Az ok a gazdasági válság. Tovább olvasom