Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri telekügy - Fidesz: helyi fejlesztések rossz színben

A Fidesz győri elnöksége szerint politikai ellenfeleik árnyékot akarnak vetni a városban folyó, nagy ívű fejlesztésekre.
A testület ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az LMP hétfőn Győrben bejelentette: közérdekű adatkéréssel fordul az önkormányzathoz az Audi logisztikai parkjának helyet adó ingatlannal kapcsolatban. A Fidesz helyi elnöksége kiemelte, "egy város dinamikus fejlődése, több ezer új munkahely létrehozása sokak érdekét szolgálja: örülnek neki a helyi lakosok, profitálnak belőle a vállalkozások és a régió települései egyaránt. Hozzátették: az Audi győri gyárbővítése vagy logisztikai parkjának építése, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál győri megrendezése győri vállalkozásoknak, a győri embereknek ad munkát, erősíti a város iránti szeretetüket és elkötelezettségüket. "Nem vitatjuk, hogy nem szolgálják azonban a politikai ellenfelek érdekeit" - írta közleményében a Fidesz győri elnöksége.

Kitértek arra: Győr továbbra is az összefogásra, az együttgondolkodásra szólít fel, hiszen az ott élő emberek a fontosak, nem pedig a politikai egymásnak feszülés. Bártfai Imre, az LMP városi koordinátora hétfő délelőtt jelentette be, hogy közérdekű adatkéréssel fordulnak Győr jegyzőjéhez, mert szerintük az önkormányzatnak közös telektulajdona lett egy offshore hátterű céggel. Közölte, augusztusban nyílt levéllel fordultak az Audi logisztikai parkjának helyet adó ingatlannal kapcsolatban a városhoz, de arra mindeddig nem kaptak választ.

Felidézte: nyári sajtóinformációk szerint egy helyi ügyvéd megszerezte az ingatlant, majd tulajdonjog-elismeréssel, azaz "olyan jogcímen, amelyet a magyar jog nem ismer", eladta azt egy offshore hátterű luxemburgi cégnek, amely a 20 hektáros területből 19-et tulajdonol. Az LMP azt szeretné tudni, miként értesült az önkormányzat a területátadásról, és mit szándékozik tenni az ügyben, illetve tervezi-e a megállapodás megtámadását. Domanyik Eszter, a városháza szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: a nap folyamán beérkezett közérdekű adatkérésre "a válaszokat – ahogyan eddig, úgy ezúttal is – a jogszabályokban foglaltak szerint teljesíti a hivatal”.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. elemér 2013. január 24. 10:43
  „Roppant ostoba az aki hisz Orbánnak, azért mert nemveszi tudomásul hogy hitelét vesztette. Az aki elcsuszik a banánhéjon, ne akarjon nekem okoskodni. Miért don és mért nem dani ? Ezek a bohócok miért nem néznek a tükörbe ?”
 • 48. Valaki 2013. január 24. 08:10
  „41. elemér 2013.01.22. 22:19

  Van e még valaki ebben az országban aki hisz Orbánnak ? Aki van az roppant ostoba.

  Hát ez csíszta magyarszki! :)))

  aki van coci az röppent ostoba.”
 • 47. DON 2013. január 23. 23:23
  „46.elemér 2013.01.23. 14:59
  Az englis helyesírási hibáért kivégzésemről gondoskodom, viszem magammal a tasztatúrát is, rohadt "l" billentyűvel fogom kezdeni. Az egy dolog, hogy te okosnak hiszed magad, s meg vagy arról győződve, hogy te szartad a spanyol viaszt. Más meg önkritikát gyakorol ahelyett, hogy vagy mástól hallott rigmusokat fújna és vakon követne önjelölt jézuskákat, vagy esetleg pénzért csinálna hülyét magából.

  Van egy meg nem erősített sztorim Jézusról:
  Megszületik a kisded, áll felette a szent pár, tanakodnak, mi is legyen a kicsi neve. Mária mondá:
  - Legyen Elemér
  József erre a fejét fogja:
  - Jézus atya úr isten!
  Mire Mária:
  - Jó, felőlem lehet Jézus is.”
 • 46. elemér 2013. január 23. 14:59
  „"Nem érzem magam arra érdemesnek,bla, bla, bla..." Világos hogy tanácsot te a disznoólbol nekem nemtudsz adni. A megoldást pedig már megadták elöttem. Ez a telekügy életképtelen a magyar törvények szerint. Tehát a biróságon lessz eldöntve. Hogy melyik biróságon, az még nem tiszta. Nem ezért vagy azért, de tanuld meg elösször az inglish lengvidzst. wishfull nincs, csak wishful van.
  A zemberek tudják hogy hol és mikor vannak átverve. Élö példa a telekügy.”
 • 45. DON 2013. január 23. 14:25
  „Kedves elemér, egy meg nem értett, alulfizetett senki, aki a nyugattal pacsizna, mert a wishfull thinkinget most tanulta a maunika sóból :)
  Miért lennék provokátor?

  42. Fenyőrigó 2013.01.22. 23:00
  Nem érzem magam arra érdemesnek, hogy csak úgy blöffre bemondjak egy megoldási lehetőséget. Ha tudnám, mi a megoldás, tenném a dolgom. De sajnos nincs nálam a bölcsek köve. Egyenlőre az tudom tenni, hogy igyekszem felhívni a figyelmét embereknek arra, hogy hol és mikor vannak átverve - már aki igényli. A többiek provokátornak neveznek és egyéb jelzőkkel illetnek :)”
 • 44. elemér 2013. január 23. 14:13
  „Nincs aki elítélje őket ? Ez nem egészen igy van, mert a nyugati világ elitéli őket és kerülik őket. Ezek közt vannak az eladósodottak is. Orbánnal nem vállalnak szolidaritást. Tudják hogy nincsenek külön utak. Neki hitele nincs se job se baloldalt. Ha Romney nyert volna nálunk, akkor az elintézte volna. Romney képviselte a bankárokat és tőkéseket. Most majd a piac fogja elsöpörni.”
 • 43. elemér 2013. január 23. 10:04
  „Kedves don, egy megfizetett provokátor.”
 • 42. Fenyőrigó 2013. január 22. 23:00
  „Kedves DON!
  És mi lenne a teendő. Elé vetni magunkat ennek a velejéig korrupt über jogászokkal támogatott, és ki tudja ki által irányított féreg bandának? Politika, pénz, bűnözés: micsoda egyveleg, napjaink koktélja. De hova fordulsz? Csak elítélni tudom, hogy nincs aki elítélje őket! Teendő?”
 • 41. elemér 2013. január 22. 22:19
  „Van e még valaki ebben az országban aki hisz Orbánnak ? Aki van az roppant ostoba.”
 • 40. elemér 2013. január 22. 21:22
  „"Van még ebben az oszágban olyan, aki épelméjű? Vagy mindenki elment már, akinek volt egy kis esze?"
  Szerintem van, de ezek hülyének nézik a világot, meg aki elment és aki maradt.”
 • 39. DON 2013. január 22. 20:17
  „Szörnyű és idegesítő az elbutított nép nyivákolása, hogy egyik sem jobb, mint a másik, mindenki lop, csal, hazudik. Vérlázító, hogy osztályelső megélhetési menekültek osztják az észt ámérikából, minden tét nélkül a mi farkunkkal verik a csalánt, okoskodnak és belepofáznak az itthoni dolgokba a kényelmes flordiai, kaliforniai vagy ki tudja hol terpeszkedő bérleményükből.
  A honi népesség nagy része elvakultan fröcsögi a jobbikos propagandát, a másik a narancsot habzsolja kétpofára, a harmadik még mindig szegfűt vásárol minden vasárnap az ebédlőasztalra és vannak a tévelygő nemtörődömök, az apolitikusok, a homokosok és a kalapgyűjtők. Aztán amikor megy az aktuális kornyikaverseny, vagy épp valaki feleséget keres, meg valóságsózik, akkor kicsit elhallgatnak a szájkaratékák, elnyugszik az ország, és mindenki önkéntelen szopómozdulatokkal cuppan rá a média emlőire és önfeledten csócsálja a népbutító konzumtejet.
  Az igazmagyarok várják a megváltó nagymagyarországot, mert hiszik, hogy ha veszik trianon, jön a kánaán. A nemzeti oldal elaljasítja minden szavunkat, ami kapcsolódik a magyarsághoz, közben össznépileg gyűlölik a zsidókat, cigányokat, mutyizókat, de mindig megállapítják, hogy egyik sem jobb a Deákné vásznánál.
  Hát ha egyik sem jobb, akkor mindek megy el annyi ember szavazni? A nép nincs tisztában saját erejével, csak azokkal a semmit nem érő eszközökkel képes püfölni a másik koponyáját, amit a kezébe adnak. Egy csapat ketrecbe zárt majom, akik egymást ütik a jutalombanánért. A mindenapokban egymást tapossuk, egymást zsigereljük ki a magunk hasznára, nem fizetjük ki az alkalmazottainkat, elcsaljuk az adót, közben sírunk az egészségügyi ellátás alacsony színvonala miatt, a gyerekeinket nem iskolába, hanem honi népbutító intézményekbe járatjuk, vagy éppen külföldre szaladunk jobb munkáért, s onnan rázzuk visszafordulva az öklünket erre a szarszemét kis országra,hogy ott mindenki hülye, aki nem menekül külföldre. Összefogni képtelen vagyunk bármiért is, mástól várjuk a megoldást, s ha valaki tenni akar, akkor nekiállunk besározni, mert nem azt csinálja, amit mi elképzeltünk. Csakhogy mi a képzelgésen soha nem lépünk túl. Maradunk örök károgók, picsogó <moderálva>cok, akik ruppótlanul nyivákolnak a bulgár kamionos sörszagú leheletével a tarkójukon.
  Ébresztő magyarok! Van még ebben az oszágban olyan, aki épelméjű? Vagy mindenki elment már, akinek volt egy kis esze? Nem zsidóírtással, cigányüldözéssel és vásári magyarkodással fogunk kilábalni a <moderálva>ból, hanem megfeszített munkával. Nyávogás és pofázás helyett tettekkel.”
 • 38. kató11 2013. január 22. 19:48
  „A győri klán pedig egyházat akart bejegyeztetni,ezt a Kisalföld is megírta.Azt írták hogy a templomépítésbe bele sem kezdtek. Viszont építettek egy terménytárolót ahol előtte lovarda volt ami Szentiván vezető emberének tulajdona volt.A vezetőség a templom hírét suttogó ellenpropagandára gondolva elhárította hogy nem igaz hír. Akkor is érdekes hogy a klán miért építtet terménytárolót.Ez van bejegyezve az építéshatósági főosztályon,aminek működési engedélyét is kérvényezték.A klánt pedig aki védi ő az önkormányzat védője is.Ez olyan furcsa az egész. Mondhatják kinek mi köze hozzá ki mit hol épít.De akkor is érdekes minek terménytároló amit a klán építtet.Ha szükség van erre miért nem az önkormányzat építteti.”
 • 37. szabadságharcos 2013. január 22. 19:34
  „Nagy ívű fejlesztés. He-he-he .Gondolom arra lére gondolt amelyek nagyívű röppálya végén a megfelelő zsebekben landolt. Egy kérdés a helyi fidess-hez: Miért néznek totál hülyének bennünket??”
 • 36. kokolorbi 2013. január 22. 17:48
  „Tisztelt elnökség!
  A probléma nem azzal van, hogy az Audi fejleszt és munkahelyeket létesít, hanem sz, hogy bizonyos személy(ek) valamilyen csoda folytán látnoki képességgel rendelkeznek és telekspekulációba fogtak, amit önök megpróbálják megmagyarázni, pedig csak rontanak a helyzeten. Ezt Önök is nagyon jól tudják. Látom mellébeszélésből ismét jól vizsgáztak.”
 • 35. elemér 2013. január 22. 15:07
  „A szabadságharcot kell folytatni a háztakaritással és jó példával. Tökmindegy hogy kifog nyerni, mert náluk is elösször háztakarittásal kell kezdeni.”
 • 34. zoltania2 2013. január 22. 14:22
  „Mutyi-mutyi -mutyi kedves fityesz imádók!”
 • 33. embertelen 2013. január 22. 14:01
  „Érdekes módon mind Borkai úr, mind pedig a kedves fideszes kommentelőink mélyen hallgatnak. Ez nem jó jel, talán tudnak valamit?”
 • 32. elemér 2013. január 22. 13:55
  „Rona Péter a Pennsylvaniai Egyetem gazdaságtörténeti szakán kezdte el egyetemi tanulmányait, ahol 1964-ben szerzett BSc-diplomát. Emellett az Oxfordi Egyetemen szerzett jogi diplomát 1966-ban. Nemzetközi jogot tanult és osztályelsöként végzett. Utána pedig felajánlották neki az angol állampolgárságot. Én vele egyidös vagyok és szintén 56-ban kerültem az usa-ba.(Wiki) Ezek a paprikajancsik ott ma, a balkán felé vezetik az országot. http://tinyurl.com/c462q5m”
 • 31. Batistuta 2013. január 22. 12:53
  „Róna Péter szerintem nem jogász.
  Az sok mindent elmond, hogy egy közérdekű adatközlés kapcsán miként reagált a Fidesz. Kár, hogy Ron Werbert kihagyták a nyilatkozatból. Pedig azt hittem, hogy Habony Árpi kikötötte: ennek a névnek minden kommunikében szerepelnie kell. Tök mindegy, hogy az miről szól.”
 • 30. acsali 2013. január 22. 12:32
  „Nem a nagy ívű fejlesztésekkel van a baj, hanem a szőnyeg alatti piszokkal.”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogériában bukott a drogos betörő Győrben

Az adyvárosi drogériába tört be egy 20 éves férfi. Négy táskában összekészítve, mintegy hétszázezer… Tovább olvasom