Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Győri tanár is kapott Junior Prima díjat

Budapest-Győr - Átadták az oktatásban és a köznevelésben kiemelkedő teljesítményt elérő fiatal tehetségeknek a Junior Prima Díjakat csütörtökön, Budapesten. A Prima Primissima Alapítvány és az egyik távközlési cég az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát harmadik alkalommal díjazta.

A díjat minden évben tíz harminc év alatti fiatal tehetségnek ítélik oda. Az elismeréseket Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója adta át.
 
Idén Junior Prima díjat kapott Béni Szabolcs, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészi Kémiai Intézetének tanársegéde, Horváth Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elektronikus eszközök tanszékének tanársegéde, Katonáné Cserepes Mária, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium informatika-matematika szakos tanára. Kelen Anna, a DOB Óvoda óvodapedagógusa.

A díjat átvehette még Nagyné Szabó Andrea, a Széchenyi István Egyetem fizika és kémia tanszékének egyetemi adjunktusa, Schirm Anita, a Szegedi Tudományegyetem magyar nyelvészeti tanszékének egyetemi tanársegédje, Tulassay Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem befektetések és vállalati pénzügyek tanszékének egyetemi tanársegédje és Verdes Tamás, az ELTE Gyógypedagógiai Főiskolai Karának oktatója.

Két szervezet is a díjazottak között van. Az "Eötvös József" Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság a cigány kultúra terjesztéséért és a cigány fiatalság fejlesztéséért tett áldozatos tevékenységéért, a 150 tagú számláló Simonyi Károly Szakkollégium pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az ipar által is elismerten magas színvonalú oktatási munkájáért.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Díj kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. Az elismerés mellé a díjazottak hétezer eurót kapnak.

Olvasóink írták

  • 1. adalfold 2009. június 11. 12:09
    „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsiba be! - Programajánló a hétvégére

Győr-Moson-Sopron megye - Nyit a győri 4 Évszak Fesztivál, de mehetünk perecezni és hadijátékot… Tovább olvasom