Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Győri születésú városfejlesztő kapott becsületrendet Budapesten

December harmadikán ünnepélyes körülmények között adták át Budapesten Bajnai Lászónak, a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatójának a Francia Köztársaság Érdemrend Lovag fokozatát, az urbanisztikában, és városfejlesztésben elért, az ország határain túlnyuló munkásságáért, valamint a magyar-francia kulturális kapcsolatok elmélyítésében játszott kiemelkedő szerepéért.

Bajnai László Győrben született, és folyamatos szakmai kapcsolatot ápol a szülővárosával.

François Laquieze, a Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési
Tanácsosa, a Francia Intézet igazgatója köszöntőjében méltatta Bajnai László pályafutását, amelyet az operatív városfejlesztés európai látásmódja jellemez, és amelynek sikeres magyarországi meghonosítása Bajnai László nevéhez fűződik.

Bajnai László a kitüntetés átadása után elmondta, hogy a rendszerváltozás hozta meg számára a lehetőséget, hogy tanítómesterének Nancy Bouchénak, a francia Építésügyi Minisztérium igazgatóhelyettesének köszönhetően életre szóló ismeretséget köthessen a francia operatív városfejlesztéssel, amelyre az egész világ jó példaként tekint.

A francia urbanisztikai kultúra kisugárzása tette lehetővé számára, hogy előmozdíthassa az operatív városfejlesztés bevált eszköztárának kialakulását és elterjedését Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soltész államtitkár Győrben: `Az adófizetők pénze az egészségkárosodottakhoz jusson´ - videó

A megyében kisebb az igény rehabilitációs ellátásra. Míg 2010-ben országosan 70 ezer új jelentkező volt rehabilitációs felülvizsgálatra, addig idén ez a szám az 50 ezret sem fogja elérni. Tovább olvasom