Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Győri sztárok szedték a szemetet! - videó, fotók

Győri kézilabdázók, kosarasok, labdarúgók, kajakosok, úszok, színészek, táncosok fogtak össze iskolás gyerekekkel, hogy tisztábbá varázsolják a kisalföldi megyeszékhelyt.

A Mobilitás hét keretein belül kedden és szerdán a híres győri sportolók, művészek tizenegy iskolában segítettek szemetet szedni.

Évről évre egyre több szemetet dobnak el Győrben

A Szemétszüret nevű akció aktualitását a következő szomorú tények feketén-fehéren alátámasztják. Ameddig ugyanis 2010-ben 461 tonnát, három éve 716 tonnát kellett összegyűjteni a szemetelők után, tavaly már több mint 800 tonna illegális szeméttel gyűlt meg a kukások baja a kisalföldi megyeszékhelyen.

Szintén beszédes adat: a tetemes szám több mint felét - közel 500 ezer kilót - a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környezetéből, míg a másik részét - több mint 300 ezer kilót - a város egyéb közterületi helyszíneiről szállították el. Utóbbi jelentős része Győr-Szigetben és Újvárosban keletkezett. A két városrész területéről összesen 250 ezer kilogramm szemét összegyűjtéséről és szállításáról kell intézkedni éves szinten.

A Szemétszüreten az összes meghívott győri híresség rögtön jött az első hívó szóra: volt, aki egy órán keresztül tette a zsákokba az iskolák környékén eldobott hulladékot, akadt, aki 15-20 percig tudott maradni.


Videó: Cseh Róbert


Doktor Faktortól a faros Ikarusig: ide kattintva tekinthetik meg a Mobilitás hét összes győri programját!

Orbán Adrienn és Dudás Ádám közösen szedték a szemetet

"Nagyon fontos a gyerekeket minél fiatalabb korban megtanítani arra, hogy a használt üvegeket, csomagoló papírokat, zacskókat a fűbe, a parkba tilos eldobni. Ha pedig szükséges, igenis tegyenek meg akár több métert annak érdekében, hogy a kukákba helyezzék el a hulladékokat.

Azzal nincs semmi problémám, hogy más helyet szedtük a szemetet, örülök, hogy sikerült megtisztítani Adyváros kis részét" - mondta Dudás Ádám, a Győri ETO FC labdarúgója, aki menyasszonyával, Orbán Adriennel, az Audi-ETO kétszeres Bajnokok Ligája győztes kézilabdázójával közösen érkezett a Szemétszüretre.

"Ha mindenki naponta kicsit jobban, tudatosabban odafigyelne a szemetelési szokásaira, már az rengeteget segítene a jelenlegi helyzeten. Mi örömmel tettük szebbé a Győri Speciális Szakiskola diákjaival a suli környékét" - közölte Orbán Adrienn.


Győri sztárok szedték a szemetet! - fotók: Cseh Róbert

Sportolók, művészek, akik kesztyűt húztak-húznak

A teljesség igénye nélkül Gyurmánczi Diána és Nagy Balázs a Kazinczy-iskola előtti Eötvös Parkot, Vincze Ottó az Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola közeli területet, Csay Renáta és Takács Tamara, a Kossuth Lajos Általános Iskola szomszédságát, míg Kiss János, a Győri Balett igazgatója a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola környékének megtisztításán dolgozott kedden.

A győri Kovács Margit Iskola környékét a Cmb-Cargo Uni női kosárcsapat tisztította meg.

Ma a győrszentiváni Váci-iskolában Jakabos Zsuzsanna úszó, míg a Gyárvárosi Általános Iskola közelében Pálinger Katalin húz kesztyűt a kevesebb szemétért.


Galéria kép

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 százalék alatt vagy felett: a győri polgármester-választás fix 1-es

Ameddig a Városháza kasszájába éves szinten 7-8 milliárd iparűzési adó folyik be az Auditól, összességében remek munka Győrben polgármesternek lenni. Szavazás! Tovább olvasom