Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Győri színház: Hamlet, dán királyfi

Shakespeare zseniális drámájáról nehéz lenne újat mondani. Évszázadok múltán is oly naprakészek mondatai, találóak szereplői, hogy az ember újra és újra rácsodálkozik, "csak az idő halad, mi nem változunk".

William Shakespeare: Hamlet, dán királyfi
Fordította: Arany János
(tragédia)

Mi, az emberiség, felcímkézve a hiúság, gyarlóság, öntörvényűség, haszonlesés, erkölcstelenség, vagy a pajzánság határtalan jelzőivel.

Az előadás középpontjában a család áll. Az anya, és fiú, aki különböző módon gyászol, üdvözöl egy új világot, rendszert, ami gyarlóbb, és kuszább lett, mint az előző.

A főhős vívódik az általa vélt igazság és a valóság között. Nyomozásba kezd apja halálával kapcsolatosan, a Szellem megjelenésének köszönhetően. Az gondolnánk, hogy egy háborodott elme szüleménye mindez, ám a jó barát Horatio éppúgy részese a múlt feltűnésének, mint maga Hamlet.

Az igazságnak súlyos következményei vannak, ha azt korábban megmásítani szándékoztak néhányan. Így történik ez ebben a drámában is. Tragédiák sorozata, gyilkosságok sora figyelmeztet arra, az ember bármely rendszere,- egyéni, családi, társadalmi,- megbomlik, nem tudja kézben tartani sorsát, bukik vétkes, és ártatlan egyaránt.

Rendező: Ács János

A győri színház 2010/2011-es évadjának műsora>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a keresőt a temetőben

Egy olvasónk arról érdeklődött, vajon megszűnt-e a számítógépes keresőszolgáltatás a győri… Tovább olvasom