Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Győri SZDSZ: A szakértői kormány egy politikai rágógumi

Győr - Három pontban foglalta össze, mit vár el a párt országos vezetésétől a Szabad Demokraták Szövetsége győri szervezete a jelenlegi politikai helyzetben – tudatta a Kisalföldnek elküldött közleményében Mohos Péter elnök.
Eszerint a Magyar Szocialista Párt és az SZDSZ vezetőinek meg kell egyezniük az adótörvények, illetve a költségvetés kérdésében. A második pont arról szól, hogy „a szakértői kormány fogalma jelen esetben nem egyéb, mint egy divatossá vált politikai rágógumi. Ez a megoldás parlamenti demokráciában nem lehet valós alternatíva." A harmadik pontban a következő szerepel: „Az SZDSZ húszéves fennállása óta következetesen képviseli a liberális értékrendet, az emberi jogok tiszteletben tartását, a demokráciát. Ez a párt nem segítheti az ezen eszméket gyakran és demagóg módon negligáló Fideszt hatalomra, mert ezzel legalapvetőbb hitvallásának – szavazóinak, támogatóinak – fordítana felelőtlenül hátat."

A közleményben olvasható, hogy az SZDSZ vezetésének diplomatikusnak, de határozottnak és következetesnek kell maradnia: figyelembe kell vennie a liberálisok törekvéseit, emellett fontos az ország politikai stabilitásának megőrzése. „A szocialistákkal kialakult évtizedes politikai együttműködést elvágni pillanatok alatt nem lehet és nem is kell, viszont helyes az a hosszú távú politikai stratégia, melynek lényege, hogy az SZDSZ a liberális alternatívát kínáló, önálló politikai pólus" – szögezte le Mohos Péter.

Olvasóink írták

 • 7. nane 2008. szeptember 24. 21:40
  „Joco. Valóban.Na de írtam én olyat hogy az volt?”
 • 6. aTibi 2008. szeptember 24. 20:53
  „Szdsz-.szel együtt nem rágógumi,----kutyagumi!”
 • 5. joco 2008. szeptember 24. 18:52
  „nane: egyik sem volt az”
 • 4. nane 2008. szeptember 24. 16:33
  „Hát azt látom hogy a mostani kormány nem szakértő!”
 • 3. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 15:53
  „sziszifuszi: addig még értem, hogy "monnyon le", de a többit- és leginkább azt, hogy 78 éves Édesanyád hogy került a "képbe",- hát nem értem.Érted?”
 • 2. sziszifusz 2008. szeptember 24. 09:33
  „Sajnálatos - a politika ABC éjét kell üzenni a vezető politikusnak-aki mint hírlik és látom -megrekedt az ifjúkori doktrinerség korszakában.
  Szégyen.
  Elkeserítő.
  És bomlasztó - egyetemi "decensnek" volt miniszternek és nagy ígéretnek:1x1-et szajkózni!
  Horn Gábor meg monnyon le- mint az etika és a koalíció összekötő /!/államtitkára-ma már ártalmas a jelenléte és ezt Ő soha nem fogja felismerni:diplomatikusan és kulturáltan,ahogy Ő szokta volt,- kell mondani - Gábor menj a p...ba!
  Gábor soha nem fogja megérteni - mert hasonlatos a lelki fejlettsége az elnökéhez - késő kamaszkor egy bizonyos szakasza -: a sokat emlegetett öreg vaskalapos öltönyös szocik vagy kamancsok,a magyar nép széles rétege és a másik végletes / populizmus, profasizmus /későn érő tipusú vezető miiliószámra mozgósítja és mozgósította őket - mondjuk a szadesz vezette szocik ellen!
  Nem baj Gáboromokat ez nem zavarja - már a népszavazáskor is a 78 éves édesanyám volt az ellenség,mert a Horn és Rajk kigondolta kampányban aki emlékezett az kamancs ingyenességre,az volt az ellenség!A háromnegyed ország!
  Üdvözlettel a szadeszes szürkeállománynak!
  Így múlik el a világ dicsősége!”
 • 1. ?????????? 2008. szeptember 24. 08:01
  „De mit dolgoztok, hogy az adófizetőknek jobb legyen ???????????????
  Szófosás az megy majdnem mindenkinek. A "hosszútávú politikai stratégia" nem ehető dolog....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A téti óvodában is fűtenek már

Tét - Felháborítónak tartom, hogy a téti óvodában 15 fokban játszanak a gyerekek, nem ilyenen… Tovább olvasom