Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Győri siker: jöttek, láttak, győztek Oroszországban! - videó, fotók

Debütáló évükben, második futamukon, első magyar csapatként Formula Student-versenyt nyertek a győri egyetemisták az orosz fővárosban.
A kisalfold.hu augusztus végén adott hírt arról, hogy a győri Széchenyi-egyetem 28 fős gárdája az első győri csapat a Formula Student Hungary történetében.

"A gönyűi futam után elégedettek voltunk a 14. hellyel, összességében izgatottan, jó hangulatban érkeztünk meg Moszkvába, ahol szeptember első hétvégéjén az első Formula Student Russia versenyt rendezték" - kezdte a portálunknak Kolossváry Tamás, az Arrabona Racing Team tagja.

Irány Moszkva!

"Szeptemberben indult útnak csapatunk kilenc tagja Moszkvába. A gépátvétellel kezdődő hétvégén a Formula Student versenysorozat leghíresebb bíráival, technikai ellenőreivel volt szerencsénk találkozni.

Pat Clarke, Claude Rouelle, vagy Ulf Steinfurth neve ismerősen cseng azoknak, akik kicsit jártasak a Formula Student világában. Az ő jelenlétük tehát extra kihívást jelentett a gépátvételen és az Engineering Design Eventen – ami a műszaki megoldások prezentációját jelenti.


Így versenyzett az Arrabona Racing Team Oroszországban


A dinamikus versenyszámokat sikeresen teljesítettük. Az autónk őrangyala végig velünk volt, komolyabb műszaki problémák nélkül sikerült abszolválni a hétvége kihívásait. Olyannyira, hogy a vasárnapi Endurance 22 kilométeres versenyt megnyertük" - folytatta Kolossváry Tamás.


Aszfaltszaggatás Moszkvában! - fotók: Arrabona Racing Team

1000-ből 911 pontot szereztek a győri egyetemisták

"Az emlékezetes hétvégéből a díjátadó ünnepség maradt hátra, amit bizakodva vártunk, jó eredmény reményében.

Arra viszont egyikünk sem gondolt, hogy debütáló évünkben, második futamunkon, első magyar csapatként egy Formula Student verseny győztesévé válunk. Az összetettben megszerezhető 1000 pontból 911-et hoztunk el.

Idén több futamon már nem indulunk, de tervezzük a 2015-ös autót, a munka nem áll le. Jövőre szeretnénk 3-4 európai futamon részt venni az egyetemisták mini Forma 1-es sorozatán" - zárta szavait a Széchenyi hallgatója.

így ünnepeltek a győztes győri egyetemisták az orosz fővárosbanJanuárban a tisztes helytállást tűzték ki célul a győri egyetemisták 

Az Arrabona Racing Team története idén januárban kezdődött. Ekkor alakult meg a Széchenyi István Egyetem 28 mérnök és műszaki menedzser hallgatójából álló csapat, akik célként a gönyűi versenyen való részvételt és tisztes helytállást tűzték ki.

A csapat debüláló versenyén a 44 fős mezőnyben összesítve az előkelő 14. helyen végzett. Ehhez elengedhetetlen volt az összes versenyszám teljesítése, ami már önmagában nem elhanyagolható dolog a Formula Student versenyeken.

Az Arrabona Racing Team megalakulásában, az autó tervezésében, legyártásában és felkészítésében, valamint az elért sikerekben elévülhetetlen érdeme van az összes támogató cégnek - kiemelten az Audi Hungariának -, tanárnak, magánembernek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackba zárt dallal jön a Colombre Band

Győr legfőbb könnyűzenei exportcikkének is titulált Colombre Band az interneten jelentette meg új kislemezét Hívogató címmel, amelyre négy dal került fel. Tovább olvasom