Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Győri politikusok vagyonleltára - 5. rész

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát.

Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett, ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti közbizalom erősítése. Ezúttal Győr elöljáróinak válaszait adjuk közre.

Kalmár Ákos (Fidesz–KDNP): A képviselő a közgyűlés gazdasági és tulajdonosi bizottságának elnökeként havi bruttó 257.023 forint tiszteletdíjat kap. Főállásban a Győr-Szol Zrt. projektmenedzsere havi bruttó 380 ezer forintért. Egy győr-révfalui, 2001-ben vásárolt, 140 négyzetméteres társasházi lakásban él, amelynek fele része az övé. Emellett egy 2003-ban vett almádi nyaraló, egy újvárosi – szülei haszonélvezeti jogával terhelt – családi ház és egy garázs képezi ingatlanvagyonát. Cége nincs. Korrupcióval nem találkozott. Megtakarításai 8,5 millió forintot tesznek ki, banknak 3,3 millió forinttal tartozik. Az ő nevén nincs autó, feleségének egy 2008-as Skoda Roamster van a tulajdonában. Tavaly és idén is nyaralt Balatonalmádiban, emellett a képviselő ebben az évben egy hetet töltött húgánál Stockholmban.

Hobbija a biciklizés mellett a Győri Audi-ETO KC női kézilabdacsapat, utóbbira annyit – évente egy-, kétszázezer forintot – költ, mint egy átlagos B közepes szurkoló. Lánya a budapesti Pető Intézet Konduktorképző Főiskoláján tanul, albérlete 30 ezer forintba kerül havonta. Fia elsőéves a veszprémi Pannon Egyetem kémia szakán, a kollégiumi díj havi 14.500 forint.

Kovács Tamás (Fidesz–KDNP): A képviselő a közgyűlés oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottságának alelnöke, amiért havi bruttó 196.149 forintot, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnökeként havi nettó 33.500 forintot kap. Általános iskolai tanár havi nettó 155 ezer forintért. Egy 79 négyzetméteres panellakás tulajdonosa, emellett övé egy, a szülei által 1990-ben vásárolt szabadhegyi 80 négyzetméteres családi ház fele, szülei haszonélvezeti jogával. Autója, cége nincs. Korrupcióval nem találkozott. Félmillió forintos megtakarítással rendelkezik, emellett lakása vásárlására felvett 4,5 millió forintos jelzálogkölcsönt törleszt, havi 28 ezer forintos részletekben. Az elmúlt két évben kétszer járt Erdélyben, belföldön pedig a Balatonnál nyaralt. Gyermeke nincs.

Pollreisz Balázs (Győri Baloldal): A baloldali politikus havi bruttó 196.149 forintot kap az önkormányzattól, egyéb munkaköréből havi bruttó 140.950 forintot keres. Eseti jelleggel még 168 ezer forintra számíthat. A 63 négyzetméteres társasházi lakásuknak a fele része van a nevén, más ingatlana, nyaralója nincs. Tartozásuk viszont igen: 160 ezer forint, a megtakarítás rovatban nem szerepel semmi. Az autó, amivel jár (Chevrolet Kalos) hivatalosan a feleségéé. A családdal belföldön nyaraltak az elmúlt két évben. A képviselő vagyonnyilatkozatában tehát semmilyen kiugró adatot nem találunk, a végére hagyta azért a csattanót: arra a kérdésre, hogy mi a hobbija és arra mennyit költ, azt válaszolta: a politika és 200 ezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri politikusok vagyonleltára - 4. rész

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Tovább olvasom