Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Győri parkolás adventi kedvezményekkel, de a Jókai parkolóház nem ingyenes többé

Bár az adventi időszakban a belvárosban kedvezményesen lehet parkolni, tény, hogy a Jókai parkolóház a jövőben fizetős lesz. A váltás okairól faggattuk a Győr-Szol-t.


Mint arról csütörtökön hírt adtunk, jövő héttől már nem használható ingyenesen a győri Jókai parkolóház.

A Győr-Szol sajtóosztálya megkeresésünkre a következő tájékoztatást adta: "való igaz, hogy a Jókai parkolóház használata hétfőtől péntekig már 2010. november 22. és 2011. január 2. között, s az ünnepi időszakot követően is csak térítés ellenében vehető igénybe.

Az adventi hétvégeken azonban péntek 18 órától hétfő reggel 8 óráig a Jókai utcai parkolóház igénybe vétele ingyenes lesz".

Mindez egyébként a Jókai úti parkolóház portáján elhelyezett tájékoztatóból csütörtökön nem derült ki; vagyis onnan az adventi hétvégi kedvezmény lemaradt.


Éles kanyar és parkolás után irány a kassza.
Éles kanyar és parkolás után irány a kassza.


Győr belvárosában az ünnepek előtt és között kedvezményesen lehet parkolni


Ha már a rövid időn belül beköszöntő ünnepi időszak szóba került, a teljes győri parkolási képhez tartózik az is, hogy Győr belvárosában a felszíni parkolóhelyek használata 2010. november 26-tól 2011. január 2-ig hétköznaponként 16 órától reggel 8 óráig, s valamennyi szombaton egész nap díjmentes lesz.

Arra a kérdésünkre, hogy miért váltottak ismét fizetős rendszerre a Jókai parkolóház esetében, amikor az előző struktúra egyértelműen bevált, a következő választ kaptuk a Győr-Szoltól.

"A Győr-Szol Zrt. a mostani módosítással szeretné racionalizálni a belvárosi parkolás rendjét"

"Az első kilenc hónap tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a belváros peremén, a Petőfi híd alatt található P+R parkolóban korábban is díjmentesen parkoló járművezetők szívesebben választják a Jókai parkolóházat, növelve ezzel a belvárosra terhelődő forgalmat, a belváros zsúfoltságát.

A centrális díjövezeten túl, a Jókai parkolóház közelében elhelyezkedő I. és II. díjövezeti parkolókban is csökkent a parkolóhelyek kihasználtsága, forgalmuk pedig a parkolóházban jelent meg.

A Győr-Szol Zrt. a mostani módosítással szeretné racionalizálni a belvárosi parkolás rendjét, ugyanakkor megfelelni a parkolási rendeletben meghatározott adventi időszakra vonatkozó kedvezményes szabályozásnak" – tudatta győri holding sajtóosztálya.


A Jókai utcai parkolóház új díjszabása

Hétfőtől péntekig
8–18 óráig 150 Ft/óra
18–8 óráig 50 Ft/óra

Péntek 18 órától hétfő reggel 8 óráig a Jókai utcai parkolóház használata valamennyi adventi hétvégén, valamint a két ünnep között díjmentes, ezt követően pedig óránként 50 forintba kerül majd.

2010. november 19-től a Jókai utcai parkolóházban hétfőtől péntekig – reggel 5 és este 19 óra közötti parkolási időtartamra érvényes – havi bérlet váltható. Ára: 7.000 Ft/gépkocsi.

Révai Parkolóház

A Révai Parkolóház díjszabása változatlan; a 14 óra időtartamot meg nem haladó parkolás esetén díjmentes.


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. poorman 2010. november 24. 19:48
  „Zsótti mit szólsz ehhez?????
  Ja nem érsz rá ezzel foglakozni, mert a segged viszed egyik lóról a másikra????
  Bazze nem szóttak, hogy ebben a városban Te vagy a pógármester?????”
 • 24. kisokoska 2010. november 24. 09:34
  „"Szinte kiürült a parkolóház" ! A magyar ember már csak ilyen. Nem szereti a fizetős helyeket. Ezek szerint nem azok parkoltak ott akik a belváros kiemelt körzetében parkoltak, mert azok igénybe vették volna. De nem is ez a baj., hanem a környező utcákat azért tették drágább parkolóvá mert az parkolóház ingyen van. Nem tudom így mennyi plusz pénz folyt be, de továbbra is ingyenesen kellene használni és talán megemelni a környező utcák díjait és abból fedezni a parkolóház költségét. Ha pedig fizetős marad akkor a tisztesség úgy kívánja, hogy visszaálljon az egy évvel előtti fizetési rend a többi parkolóban is. Ha van tisztesség ? Mert ha akkor mondtunk "Á-t" akkor most is azt mondjuk!!”
 • 23. Voyager 2010. november 22. 21:17
  „Azért parkoltam ma is a harmadikon. Én csak örülök, hogy ott tudok mindig parkolni. Én veszem a fáradtságot egy kis sétára.”
 • 22. annobon 2010. november 21. 19:40
  „"A Révai Parkolóházat nem mondanám üresnek főleg mostanában, " Hétköznap kábé 145-170 üres hely van benne, hétvégenként meg 190-208-ig van üres parkolóhelye. Szóval tényleg nem üres teljesen, csak majdnem!”
 • 21. Voyager 2010. november 20. 22:26
  „A Révai Parkolóházat nem mondanám üresnek főleg mostanában, hogy kezd lehűlni a levegő fel kell mennem a legfelső szintre. A Jókait reggelente a belvárosban dolgozók hada tölti fel akik régebben a híd alatt vagy a peremen parkoltak. Az alkalmi forgalom meg kénytelen a híd alá menni vagy sorban áll a Jókai utcában akadályozva a forgalmat.”
 • 20. Prérifarkas 2010. november 20. 13:53
  „5. hozzászólás annobon 2010.11.19. 08:34
  Telek spekuláció?
  Mikor nem volt ott parkoló ház a terület napközben fullon volt autókkal.
  Változott a közlekedési rend, van ott egy aluljáró lett egy ingyenes parkoló ház az autók meg eltűntek.
  Miért?
  Használtam a Jókai parkoló házat mert ingyenes volt, most fizetős. Nem akarok fizetni marad a Révai Parkolóház vagy a Petőfi híd alatti P+R.
  Ennyi. Ja sok az autó a belvárosban szerintem is lehetne 1000Ft/óra aztán talán csökkenne a mennyiségük.”
 • 19. Dwatson 2010. november 20. 11:46
  „A "rendcsinálás fokozódik",meg a nemzetközi helyzet is egyre,pedig még csak az elején vagyunk az alkotmány és szegény ellenesek korlátlan uralmának.”
 • 18. humer 2010. november 19. 20:15
  „ja még annyit hozzá, hogy a Mészáros Lőrinc utcai ingyenes parkoló mellé egy buszos körjáratot tennék: Tihanyi-Szt István, belvároson át Virágpiac, Baross híd, Tihanyi útvonalon.”
 • 17. humer 2010. november 19. 20:11
  „Azért ki gondolta, hogy a parkolóházak ingyen vannak? Énszerintem pl. a belvárosi parkolás legyen 1000 Ft/óra, a közelben 500 a parkolóházakban meg 250 Ft/óra. és pl a Mészáros Lőrinc utcában levő nagy területet kijelölném ingyenes parkolónak (persze némi rendbetétel után). Persze a belvárosba sem engednék mindenféle cégeket, és ügyfélszolgálatokat, csak kisebb üzleteket telepedni.
  Ha az a célja a városnak, hogy tehermentes legyen a belváros, akkor az összes közhivatal ügyfélszolgálatot költöztessék ki olyan helyre ahol akad parkolóhely.Miért van a történelmi belváros tele kádár-kori irodaházakkal? Az összeset le kellene bontani.”
 • 16. dundi08 2010. november 19. 15:25
  „Tommm

  Ezt írtad: "Nem , jól látod! Ez egy annyira buta egy nyilatkozat, hogy már szinte fáj: teljesen ellentétben van még önmagával is."

  Ha annyira buta nyilatkozat kíváncsian várom mivel nem értesz egyet. Mert az enyém legalább egy nyilatkozat volt amiben kifejtettem mi a véleményem. A tiéd jelenleg egy semmibe vehető odafröccsentés minden háttér nélkül. Mondj valamit mi nem tetszett mert lehet igazad van. De ennyi hozzászólásodból jelenleg csak annyit tudok levonni hogy egy tipikus BUTA hozzászóló vagy. Szóval várom mi a TE véleményed a fikázás helyett! És elkezdhetünk véleményt cserélni. Amennyiben erre alkalmatlan vagy ami jelenleg valószínű, ne írogass ide. Ha értelmes véleményt sikerül kitalálnod várom! Köszönöm”
 • 15. Accra 2010. november 19. 14:35
  „Megint átestek a ló túlsó oldalára.
  Egyébként nem azért volt tele a Jókai utcai, mert a híd alól odamentek az autók, ott továbbra is sokan parkolnak napközben. Szerintem a Belvárosban dolgozók parkoltak főleg, mert reggel 1/2 9 után már alig akad 1-2 hely (szó szerint), pedig az üzletek még zárva vannak akkor. Ha pl 2 óra lenne ingyenes, akkor pörögnének az autók, és melette még bevétel is lehetne.”
 • 14. szocdem 2010. november 19. 14:08
  „Megint sikerült egy "jó döntést hozni" mert a Zemberek ezt akarták...
  Akkor a Zemberek majd parkoljanak oda és fizessék ki az akaratuk ódiumait.

  Nem ártan ha ha a kedves Zember polgártársak a többi akaratuk (magánnyugdíj ellopásától kezdve a visszamenőleges és Alkotmányellenes törvényekig) többi kárát is zsebből kifizetnék a nem Zember polgártársaknak...”
 • 13. Freehill 2010. november 19. 14:08
  „Talán pont az a cél, hogy a jelenleg kihasználatlan Révai parkolóházat többen vegyék igénybe. Amíg ugyanolyan feltételekkel bemehetnek a belváros közepén lévő Jókai parkolóházba, addig teljesen érthető, hogy a Révait alig használja valaki. Pedig a cél pont az lenne, hogy kevesebb autó menjen be a belvárosba. Ha így nézzük, akkor van értelme a döntésnek. Persze kérdés, hogy elég motiváció -e ez, vagy az emberek inkább mérgelődve, de kifizetik a magasabb díjakat is, de akkor sem teszik le az autót...

  (Az más kérdés, hogy miért pont a Jókai utcába kellett parkolóházat építeni. A Révai már inkább illik egy fenntartható közlekedési rendszerbe, persze annak még sok eleme hiányzik.)”
 • 12. annobon 2010. november 19. 13:58
  „9-hez: "Én speciel rendszeresen használom a nádor parkolházat belvárosi ügyeim intézése során, legyen az egy koncert, hivatali ügyek, vagy egy séta." Oké, de tedd a szívedre akezed. Mikor ott parkolsz, közel van a teltházhoz, vagy inkább a néhány autó parkol csak benne áll közelebb a valósághoz? Mert mellette a szabadtéri placc (Kamara utca) általában fullon van!”
 • 11. blise 2010. november 19. 13:24
  „Csak halkan jegyzem meg, mert nem közvetlenül ide kapcsolódik hogy a már egyszer kiküldött Pannonvíz-es helyett újat küldött ki a szolgáltató, ami az összeg ugyanannyi, de megjelentek új tételek, valamint a víz mennyisége 2/3-ára csökkent... Ez is áremelés? Mert értesítést nem kaptam róla, csak az új csekkeket, javaslom a t. újságíróknak, hogy járjanak utána, ahogy pl. a Győrszol-ra is az volt az egyik indok, hogy így olcsóbb lesz egy csomó minden. Ezzel pl. mi van?”
 • 10. hokiel 2010. november 19. 13:01
  „Az a lényeg, hogy nekünk épült, a mi pénzünkből, csak húzzunk el és ne használjuk. cikkben leadott süket duma, az autók így is, úgy is közlekednek, csak máshol állnak meg tilosban, meg veszélyes helyeken...
  Gratulálok, szép karácsonyi ajándékot sikerült adni!!”
 • 9. igazmondó 2010. november 19. 12:31
  „5. annobon 2010.11.19. 08:34

  Miért? Én speciel rendszeresen használom a nádor parkolházat belvárosi ügyeim intézése során, legyen az egy koncert, hivatali ügyek, vagy egy séta.”
 • 8. dominiim 2010. november 19. 11:14
  „A parkolást Győr Megyei Jogu Város Önkormányzatának Közgyülése a 41/2009 /XII. 18./ R. szabályozza!
  !”
 • 7. dominiim 2010. november 19. 09:38
  „Akkor most az a baj, hogy a parkolóházban parkolnak ? Kicsit érthetetlen a magyarázat !”
 • 6. annobon 2010. november 19. 08:50
  „3-hoz: "ugyanazon áron kéthetente viszik el a szemetet" Igaz! Ez olyan, mint amikor a Sportszelet árát nem emelték, csak a mérete csökkent!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bababarát a győri kórház? - kismamák válaszolnak

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház hosszú évek óta bababarát intézmény. A kismamák tapasztalatait… Tovább olvasom