Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Győri nyárzáró - Fontos infók a közlekedés rendjéről itt

A rendezvény után éjszakai különjáratok indulnak.

Forgalmi változások a nyárzáró idején


Az augusztus 24-i nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásokra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. A koncert utáni hazajutást az önkormányzat éjszakai buszjáratokkal segíti.

A rendezvényt követően a résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak

• Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről 23.15 órakor:
o 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
o 906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,
• Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről 23.15 órakor:
o 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
o 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,
• Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről (Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):
o 22A jelzéssel 23.15 órakor Marcalvárosba,
o 922 jelzéssel 23.30 órakor* a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
o 931 jelzéssel 23.15 órakor Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

* = az autóbusz a zsúfoltság és az esetleges utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: 23.15 órakor hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána, 23.30 órakor a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.kisalfoldvolan.hu oldalról letölthető.
A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el augusztus 23-án 23.00 óra és augusztus 24-én 20.00 óra közötti időben, valamint augusztus 25-én 00.00 óra és 04.30 közötti időben a Szent István úton a Munkácsy út és a Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Jókai úton a Révai út és Szent István út, valamint a Jókai útnak az Árpád út és Szent István út közötti szakaszán,

Augusztus 24-én 20.00 óra és 24.00 óra közötti időben a Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki út, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út, valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán. (Az augusztus 25-i esőnap esetén a forgalomkorlátozást augusztus 26-án 04.30-ig tartják fenn.)

Forgalmi változások a buszközlekedésben

I-es ütem: 2013. augusztus 24-én, szombaton (tanszünetes munkanap) 00.00 óra és 20.00 óra között a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd járható)

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es sz. út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.
A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 2B, 5, 5B, 5R, 6, 7, 8, 10, 11A, 12, 12A, 15, 15A, 19, 21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y, 30, 30A, 30Y, 31, 31A, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.
Az 1, 1A, 2B, 7, 11, 14, 14B, 19 jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY-) megállóhelyen megállnak. Az 1, 1A, 2B, 8, 9, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, CITY jelzésű járatok a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. *Ezek az autóbuszjáratok az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg. A CITY jelzésű járatok a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

II-es ütem: 2013. augusztus 24-én, szombaton (tanszünetes munkanap) 20.00 órától üzemzárásig a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza valamint a Baross Gábor híd teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út mint terelőútvonal az autóbuszok részére nem használható

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és oda nem érkeznek autóbuszjáratok, ezért a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.
Az 1-es és 1A vonalakon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyen állnak meg.

A nyárzáró programja itt olvasható >>
A 2-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utcai megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 6-os vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út terelőútvonalon közlekednek. Sárás felől a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út terelőútvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállnak.

A 7, 17 és 17B vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A 7-es járatok Adyváros irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A 17, 17B járatok visszafelé a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Fehérvári út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.

A 9-es vonal járatai az Egyetem megállótól indulva a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út– Buda utca útvonalon közlekednek, és Adyvárost követően Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekednek.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) – Szigethy Attila út – Nagy Imre út terelőútvonalon közlekednek.

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.

A 15A vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 19-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak a Buda utca felé. Nádorváros irányából a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem útvonalon közlekednek.

A 22 és 22B vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30-as és 31-es vonalcsoport járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.
A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet. A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Esőnap esetén a rendezvény 2013. augusztus 25-én kerül megrendezésre. Ebben az esetben augusztus 25-én 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.

Olvasóink írták

 • 8. urbaniastapista 2013. augusztus 24. 13:55
  „Pár ezer ember fonogatta a haját ma délelőtt, a Bajcsy-Árpád utakra terelt kocsi és buszsorokban. Este sem lesz jobb, mert akkor meg a parkolókeresők és a Baross úton bóklászó gyalogosok miatt fog beállni az egész. De legalább kiderült, hogy a Belvárosban még a csuklós buszok is elférnek, persze csak ahol nem fejlesztettek a győri úttechnikusok valamit az elmúlt évtizedben.”
 • 7. captain_blood 2013. augusztus 22. 21:44
  „Minden mindegy, csak a népet hülyíteni lehesen, ne gondolkodjon csak bulizzon, igyon-egyen, költse a pénzt.
  Aztán amikor szavazni kell emlékeztetik őket, hogy milyen jól érezték magukat az elmúlt 4 év alatt!!!

  A birkamenetesek, meg csápolnak, hogy váááááááááááá ez kell nekünk!!”
 • 6. bn 2013. augusztus 22. 10:03
  „Lehet furán hangzik, de egy kicsit sűrű ez a sok fesztivál. Nem a száma, hanem az gyakorisága a gond. Lehetne egy kicsit széthúzni, 1 hónappal előbb kezdni, 1 hónappal később befejezni. (most nyilván nem a nyárzáróra gondolok). Mert így az emberek ennyi mindenre nem tudnak időt szakítani. Pl a héten bornapok vannak, a hétvégén nyárzáró. Ha a kettő között lenne legalább 3-4 hét,akkor egyszerűbb lenne megoldani, hogy mindkettőn ott legyünk. Szerintem nem csak én vagyok így ezzel..”
 • 5. Hunicum 2013. augusztus 22. 09:27
  „4. piroskaésabarkasz!
  A kettő nem ugyan az.
  Az egyik hozza a pénzt, a másik viszi.
  Csak magam elköltöttem a rendezvények ideje alatt 200 ezer forintot a belvárosi éttermekben, boltokban.
  Van itt három negatív hozzászóló, de ettől a belváros ezeken a rendezvényeken még mindig tele van emberekkel akik igenis jól érzik magukat és költenek.
  Attól, hogy ritkítják a buszjáratokat, nem kell még egy forrást elzárni. Szerinted milyen arányban vannak a beruházások és a haszon?
  Inkább az embereket kellene ösztönözni, hogy tömeg közlekedjenek. Én megtettem. Jó időben bringa, esős időben meg busz. Ez természetesen csak munkába járásra vonatkozik. Ügyet intézni szigorúan kocsival. De hétvégente akkor is buszozunk ha bemegyünk a belvárosba.
  A ritkításokkal persze én se értek egyet. Pont minap néztem, hogy nem tudok 7-re kimenni Megyerre busszal ha beköszönt az ősz.
  Marad a kocsi akkor.”
 • 4. piroskaésabarkasz 2013. augusztus 22. 05:18
  „3.Mi győriek meg azt nem értjük,hogy spórolás-és pénzhiány-címén városi buszjáratokat csökkentenek illetve állítanak le!!!”
 • 3. Hunicum 2013. augusztus 21. 19:19
  „Mi meg értékeljük, hogy minden hétvégén van valami érdekes program.
  Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak ezen a nyáron is,-bár koncerten még nem voltunk.
  Talán az egyik legérdekesebb a Bűn pincéje volt. Le a kalappal!”
 • 2. Madarász 2013. augusztus 21. 15:37
  „1. Egyet értek! Amiből túl sok van (fesztivál) elveszíti az egyediségét és a jelentőségét.”
 • 1. narrator 2013. augusztus 21. 12:33
  „Nyári fesztivál-felforgatják a várost.
  Nyárzáró-felforgatják a várost.
  Szerencsére azonnal kezdődik az őszi fesztivál.
  Ezek csak felfokozott állapotban képesek létezni?
  Jó lenne már pár nyugodt hétvége.Koncert nélkül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siófokon csípték el a győri táskatolvajt

A 19 éves győri férfi észrevétlenül ment be a nyitott lakásba és az irodába. Női táskát és… Tovább olvasom