Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Győri Nemzeti Színház: Indul a szimpátia és a kíváncsiság évada

Hét premier, több régi-új arc látható az idei évadban a Győri Nemzeti Színházban. Nagy Viktor igazgató a pénteki évadnyitó társulati ülésen nem titkolta, cél: a fiatalok becsalogatása a színházba – ők lehetnek a jövő színházszerető közönsége.

A premierek közül kiemelkedik Bulgakov: Moličre, avagy az álszentek összeesküvése, amely tulajdonképpen Moličre életébe enged betekintést, de Shakespeare Hamletje is igazi nagy kihívást jelent a prózai tagozat számára. A zenés darabok nagy népszerűségnek örvendenek, így figyelemre méltó a Rent című musical, amely Puccini Bohéméletének XXI. századi változata, ám ezúttal Párizs helyett New Yorkból. A Mária evangéliumát január végén mutatják be, az Állami Áruház – régi-új operettekkel – tavasszal ˝érkezik˝.

Nagy Viktor igazgató az évadnyitón kiemelt célnak tartotta a színház- és városvezetés részéről, hogy ˝legyen vonzó győri színésznek, muzsikusnak lenni˝. Fotók: B. A.
Nagy Viktor igazgató az évadnyitón kiemelt célnak tartotta a színház- és városvezetés részéről, hogy ˝legyen vonzó győri színésznek, muzsikusnak lenni˝. Fotók: B. A.

Nagy Viktor igazgató a társulati ülésen a szimpátia, az együttérzés és a kíváncsiság évadáról beszélt, no és arról, hogy a bérletesek mellett minden közönségig szeretnének eljutni. Pluszfigyelmet szentelnének azoknak, akik nem, vagy csak nagyon ritkán engedhetnek meg maguknak egy-egy színházi előadást, így újra ˝tájolnának˝ a művészek, azaz bizonyos időszakonként vidéken is játszanának. A diákoknak úgynevezett beavató előadásokat terveznek, és a nyitott napok sorozatot is folytatják.

Nagy Viktor igazgató.
Nagy Viktor igazgató.

Nagy Viktor kiemelte, egyensúlyban van a színház gazdálkodása, ám az eddiginél is nagyobb takarékosságra, a közönség felé pontosságra és empátiára van szükség.

Olvasóink írták

 • 13. arrabonem 2010. szeptember 18. 20:48
  „9. Mezike
  Ezek szerint az Egri (hulló)csillagokat nem láttad...”
 • 12. vet 2010. szeptember 18. 19:43
  „horizont001 !

  Csak az a különbség, hogy míg Gyuri idejében volt pár rossz darab (bár ha nem szeretem az operát nem megyek operát nézni) addig Viktor igazgatása alatt egyetlen jó darab volt az Isten pénze, viszont rengeteg nézhetetlen darab, aminél nem sok kellett hogy kisétáljak.
  Ha meg akarnák fogni a fiatalokat, akkor nem Mária evangéliumával kéne, amit alig bírtunk ki musicalak éjszakáján. Pedig elég nagy társasággal mentünk, vegyesen fiatalok és idősebbek. A Rent szintén nem fogott meg a zenéjével.
  Musicalak éjszakáján Viktor más tollával ékeskedett, mert ami szórakoztató volt (bár a rossz hangosítás sokat rontott az élvezeten), az még Gyuri idejében került megrendezésre (pl. Nyomorultak, Miss Saigon, Hair, Grease, Hotel Menthol ...)”
 • 11. sziszifusz 2010. szeptember 18. 19:22
  „Gyenge.Egyre gyengébb.Ráadásul nevelni akar és"jóvá"tenni akar.Inkább rendezne emlékezetest és máris neveltebb és jobb leszek.Hasonlatos a megyei politikához -a tíz éve parancsnokló rendőr nyugdíjba vonulásakor tényekkel bizonyította- az elmúlt tíz évben milyen nagyszerű és jelentős eredményeket ért el a bűn visszaszorításában.A nagyszerű eredményekből nyolc év azok uralmába esett akik tönkre tették-többek közt bűnbe taszították az országot.Azon politikusok szerint akik szájából viszont ,egy mondaton belül háromszor hangzik el a korszakról:a bűn a fertő korszaka - nos azok a nagyszerű eredményeket szemrebbenés nélkül tapssal honorálták.Aztán mentek a kampányba harcolni a bűnbe fetrengő megyéért.Nos ilyennek érzem a színházi helyzetet.Kár értem.”
 • 10. artie75 2010. szeptember 18. 19:09
  „Azért Borbás Erikát is nagy hiba volt elengedni, pontosabban még Korcsmárostól volt nagy hiba, hogy nem foglalkoztatta eleget.

  De ettől függetlenül sajnos teljesen egyértelmű volt, hogy az új igazgatót elvtársi alapon nevezték ki, és nem éppen pozitív irányba fog menni a színház.

  Tipikus narancssárga szöveg, pont az ellentéte annak, amit tesznek.

  Ugyan hogyan akarják ezekkel a darabokkal a fiatalokat a színházba csábítani?”
 • 9. Mezike 2010. szeptember 18. 14:24
  „Tárgyilagos ide, tárgyilagos oda, egyetértek meritummal. Sajnos. Nekem a mélypont a Hunyadi László volt.”
 • 8. horizont001 2010. szeptember 18. 14:02
  „Namármost hogy tárgyilagosak legyünk a Korcsmáros Gy.idejében, no és Forgács Péter /rövid/ igazgatása alatt is volt olyan darab, mire ha fizettek volna érte, sem ültem volna be kétszer.A gyerekeimet a Cigánybáró óta elég nehéz elrángatni a szinházba, azóta is azt emlegetik. De nem azért,mert annyira tetszett nekik.Aztán meg ott volt a Turandot.Nekem szenvedés volt végignézni.Meg a Chicago sem tetszett. A Black Comedy-ről nem is beszélve. Aztán meg a Rákfene a Forgács évadjában. És az Evitától sem voltam elájulva. Csak amik most hirteléen eszembe jutottak.Úgyhogy aki régi bérletes, őszintén gondolja végig az évadokat, aztán rájön, hogy bizony mindegyikben volt egy-két db, ami eléggé felejthető volt.”
 • 7. levendula27 2010. szeptember 18. 13:27
  „Maximálisan osztom a véleményedet:

  6.vet: "Korcsmáros Gyuri idejében szuper volt ez a színház!" még Forgács Péter megbízatása alatt is!”
 • 6. vet 2010. szeptember 18. 11:46
  „meritum!

  Ez hülyeség, hogy nincs egyetlen olyan színész sem. Azért 1 van ( Nagy Balázs), vagyis 2 , mert ott van Forgács Péter is. Az egyetlen színésznőt, akinek még hangja is volt, az meg el lett távolítva (Szűcs Kinga). Korcsmáros Gyuri idejében szuper volt ez a színház, rengeteg jó musicallal és rockoperával. Akkor még én is rengeteget jártam színházba, sok darabot több mint 10x megnéztem. Most meg nincs egy olyan előadás, amit szívesen megnéznék kétszer.”
 • 5. meritum 2010. szeptember 18. 11:31
  „tényleg nem kéne erőltetni a musical műfajt, mert ennek színháznak egyetlen olyan jóhangú énekese sincs, aki még ráadásul táncolni, neadj isten színész mesterségben is topon van, márpedig pontosan erről szól a musical, másképp el lehet felejteni”
 • 4. Orfeusz 2010. szeptember 18. 11:24
  „Nagy Viktor Budapesten az Operát, a Madáchot vagy az Operettet kapja meg?”
 • 3. levendula27 2010. szeptember 18. 11:12
  „Sokéves bérletes ill. nézői múlttal rendelkező szinházrajongó, a győri művészek nagy tisztelője vagyok, de az új igazgató ideje alatti évadok csalódást hoztak a számomra. Utolsó pillanatban újítottuk meg a bérletünket, mert a múltra való tekintettel még ezt az évadot megvájuk és eldöntjük, maradunk-e törzsnézők!
  Mondhatják, hogy bennem van a hiba, de az előadás szüneteiben tapasztalt nézői visszhag alapján nem vagyok egyedül a véleményemmel.”
 • 2. vet 2010. szeptember 18. 09:11
  „A musicalak éjszakája egész jó volt. A harmadik felvonásig. Sajnos az új évad műsorainál majdnem elaludtunk, annyira unalmas volt. Így nem fogják a fiatalokat megfogni :S”
 • 1. sziszifusz 2010. szeptember 18. 08:28
  „Reménykedjünk élményt adó előadásokban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismama is sérült

Három autó ütközött össze pénteken kora délután Győrben, a Kandó Kálmán utcában. Tovább olvasom