Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Győri MSZP: ˝nagy a kapkodás a rezsicsökkentés körül˝

A gáz-, villany- és távhődíjak csökkenése nem az Orbán-kormány jótéteménye, hanem az általános világpiaci árcsökkenés következménye - olvasható az MSZP közleményében.

˝Nagy a kapkodás a Fidesz-propagandában szabadságharcos csodafegyvernek kikiáltott rezsicsökkentés körül. Kiderült, hogy a víz-, csatornadíjak és a szemétszállítás árcsökkentését nem a gonosz, külföldi multik szenvedik el - mert ilyenek már csak hébe-hóba, mutatóban vannak -, hanem döntően az önkormányzatok tulajdonában lévő magyar cégek.

Törvényi biztatással is, de főleg a növekvő veszteségeik miatt a közszolgáltatási szemétszállítástól szabadulnának az önkormányzatok, de senkinek nem akaródzik a veszteséges, non-profitnak kinevezett cégek átvétele. Ezért már sok kisebb településen szemétszállítási katasztrófahelyzet kezd kialakulni.

A Katasztrófavédelmi Szervezet körülbelül olyan hatékonysággal birkózhat meg e nehézségekkel, mint amikor az árvíz idején vízügyes szakemberek nélkül erőlködött.

A nagyobb önkormányzatok non-profit szervezet létrehozásával kísérleteznek, melyet azután majd bevételeikből támogathatnak.

Kiderült az is, hogy a gáz-, villany- és távhődíjak csökkenése nem az Orbán-kormány jótéteménye a magyaroknak, hanem az általános világpiaci árcsökkenés következménye" - olvasható az MSZP Győr és Környéke Szervezetének Elnökségének közleményében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térkődarabot dobott az interaktív táblának a győri buszmegállóban

A férfi nem tudott felszállni a helyi járatos buszra, ezért dühbe gurult. Tovább olvasom