Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Győri MSZP: hajsza indult az Ifiház ellen

Az MSZP szerint a ˝hatalmas forgalommal és levegőszennyezéssel járó parkolóház megkeserítené az ott lakók életét.˝

˝Mivel Orbán Viktor miniszterelnök nemrég kijelentette, hogy nem szeretne látni kommunista épületeket, gyorsan alázatos követőkre talált a győri Városházán. Hajsza indult az 1970-es évek elején, széles körű összefogással megépült győri Ifjúsági Ház ellen.

Dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár, a nemzetközileg elismert műemlékvédelmi szakember védelmébe bátorkodott venni az épületet. A polgármester úr, egy olimpiai és világbajnok tornász pedig éppenséggel nem tartja építészeti remekműnek.

Az ott lakók nagy többsége pedig aggodalommal figyel; nekik mégiscsak jobb lenne, ha maradna az építmény, mert a hatalmas forgalommal és levegőszennyezéssel járó parkolóház megkeserítené az életüket.

Arra kérjük az illetékeseket, hogy okosan döntsenek˝ - olvasható az MSZP Győr és Környéke Szervezetének Elnökségének közleményében.

Olvasóink írták

 • 14. Börgönd 2013. november 23. 21:33
  „ATX: Látom Te is úgy osztod itt az észt, hogy max. a postaládádba dobott, vásárt hirdető szórólapokból értesülsz a műv.ház programjairól.:-)Én rendszeresen járok oda rock-koncertekre- átlagban havi egy koncert, koncertenként 300-500 fő -kiállításmegnyitókra- mivel vannak barátaim a helyi Fotóklubban- és heti egyszer jógázni.És ez csak három, rendszeresen megtartott program a műv.ház kínálatából.A kiállításos és jógás napokon pedig sohasem tapasztaltam azt, hogy rajtunk kívül kongana az ürességtől az épület, sőt, elég nagy a nyüzsi.Szóval, javaslom tájékozódj mielőtt rosszindulatú és félrevezető hozzászólásokra ragadtatod magad!”
 • 13. paro11 2013. november 23. 20:39
  „Simán le kell bontani, a belvárosi betontornyokkal együtt.”
 • 12. ATX 2013. november 23. 19:06
  „Ja és négyévente helyet ad(ott) egy-két szavazókörzetnek is! Jut eszembe...”
 • 11. machers 2013. november 23. 19:03
  „9. SiLa 2013.11.23. 17:56
  "Az intézménynek vélhetően komoly üzemeltetési költsége van, és ha ez nem áll arányban a kihasználtsággal, megfontolandó az üzemeltetése."
  Ezt viszont jól gondolod. Pontosan, mint a leendő orbán-féle stadionnak. Vagy úgy gondolod, hogy rentábilis lesz az üzemeltetése azzal a néhány nézővel:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/puskas-akademia-kecskemet-2296763
  Ja, jók a kommentek is.
  Egyébként, ha beleolvasol a tákolmányba, még abban is olvashatod, hogy az államnak kötelezettségei is vannak. Pl. oktatás, egészségügy, művelődés, stb. Ezt pedig nem üzleti alapon végzi. Még.”
 • 10. ATX 2013. november 23. 18:59
  „9: "az intézményben lévő programokról" Kábé havonta egyszer-kétszer olcsó mutyivásárnak ad otthont. Meg valami turulos könyvesboltnak azt hiszem...”
 • 9. SiLa 2013. november 23. 17:56
  „Sokan védik az ifiházat, de még egyetlen egy hozzászóló sem foglalkozott az intézményben lévő programokról, és kihasználtságról. Az intézménynek vélhetően komoly üzemeltetési költsége van, és ha ez nem áll arányban a kihasználtsággal, megfontolandó az üzemeltetése. Ha kicsi a kihasználtsága, másik intézmény is átveheti a szerepét.”
 • 8. macizoli 2013. november 23. 07:49
  „Ennek az épületnek "Felújítás" után vissza kell adni azokat a funkciókat amire létrehozták!
  Vagyis a fiatalok szórakozása és szórakozva nevelése(zenei szakkörök,film klubok).
  PARKOLÓHÁZAT PEDIG A KÓRHÁZHOZ KÉRNÉM ÉPÍTENI !!!”
 • 7. sx486 2013. november 22. 21:14
  „Ha az Ifjúsági házat lebontják, terület szabadul fel. Igaz nem nagy terület. De...
  Svájcban teheneket árulnak és vesznek a belvárosban.
  Lehetne talán tőlük is tanulni valamit.
  (Itt Győrben is sok marhát el lehetne adni)
  Ez a hely szerintem azért erre a célra kicsi lenne.
  De azért meg kellene gondolni.”
 • 6. DON 2013. november 22. 19:54
  „5. gralaci 2013.11.22. 19:11
  Te már csak tudod, kéziben és ebben te vagy a legjobb!!
  Egyébként tudhatnád, hogy ezek - de nem csak ezek, hanem azok is, arra vetik rá magukat kampányidőszakban, amire lehet. Nálunk négy éve kampány folyik kormánypárti és ellenzéki részről is. A magadfajták meg csak bambulnak a tévé előtt, fotelból forradalmárkodnak, aztán meg kézlegyintéssel elmennek meleg tejet inni lefekvés előtt.”
 • 5. gralaci 2013. november 22. 19:11
  „Van úgy, hogy kihasználatlan parkolóház emlegetése a trendi, van úgy hogy az ott lakókat zavarja hatalmas forgalom okozta légszennyezés. Ok, hogy a köpönyeg forog.
  Egyébként szerintem a ház maradjon, ujjuljon meg!”
 • 4. todoer 2013. november 22. 17:43
  „Ha Orbán nem akar kommunista épületeket látni akkor nosza , Borkai úr kezdje lebontatni az összes győri lakótelepet iskolástól , óvodástól , sőt a színházat és a vidéki buszpályaudvart is . Érdekes hogy ezt pont egy olyan miniszterelnök mondja aki a kommunista rendszerben végezte az iskoláit ( vagy az általa dicsőített Horthy korszakban tanulhatott volna jogi egyetemen mint egyszerű falusi emberek gyerekeként ?)”
 • 3. Stabilo 2013. november 22. 16:31
  „Az Ifi ház egy elavult ronda épület, így van bontsák le. Acsalival egyetértek, de be is kellene sóval hinteni!”
 • 2. drKotász 2013. november 22. 14:10
  „Az ott lakók életét az keseríti meg hogy körözgetni kell a belvárosban hogy találjon az ember parkolót. Főleg mikor előadás van a színházban.”
 • 1. acsali 2013. november 22. 13:33
  „A Hermann Ottó 15. sz alatti ugyanilyen állagú épületből kellene mélygarázst csinálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ˝kicsi˝ protézis nagy esély

Legfőképp a fiatalabb betegeknek jelent nagy lehetőséget az a rövid szárú csípőprotézis, amelyet mostantól Győrben, a Petz-kórházban használnak. Tovább olvasom