Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Győri MSZP: A megyeszékhely az országosnál kedvezőbb helyzetben

A szervezet közleményében azonban megjegyzik ó, hogy ezt a tényt nem kis mértékben az elődök és a jelenlévők tevékenysége alapozta meg.
„A 2013-as év, a kormányzati propagandával szemben csak igen szerény eredményeket mutat. Azt a tényt viszont örömmel nyugtázhatjuk, hogy Győr városa az országosnál kedvezőbb helyzetben van. Megjegyezzük, hogy ezt a tényt nem kis mértékben az elődök és a jelenlévők tevékenysége alapozta meg, melyhez nem sok köze van az Orbán-kormánynak˝ - olvasható az MSZP Győr és Környéke Szervezetének Elnökségének hétfői közleményében.

˝Az országosan minimálisan, Győrött nagyobb mértékben kimutatható gazdasági növekedés döntően a gyakran gyanakvással szemlélt, és sokszor ellenségesen kezelt külföldi cégeknek, a „multiknak" köszönhető, akárcsak Győrött a helyi adóbevételek nagy többsége.

A foglalkoztatási statisztikák némileg javultak, de arról nagy a hallgatás, hogy mind a győri, mind a megyei munkavállalók gyorsan növekvő hányada - jól képzett emberek ezrei - külföldön talál vagy vállal munkát. Az ország adósságállománya az állami lerablások (nyugdíjkassza, negyven új adó) következtében valamelyest csökkent, de a kormány gazdaságpolitikája iránti bizalmatlanságot tükröző forintárfolyam-romlás miatt gyakorlatilag ez le is nullázódik˝ - olvasható az MSZP közleményében.

˝A jövőt megalapozó beruházásokat, Győrött és országosan is döntően a külföldi cégek hajtják végre. Az infrastrukturális fejlesztések túlnyomó részét pedig a sokat szidalmazott Európai Unió pénzeiből finanszírozzák.

A sok-sok szervezetlen, kapkodó és hozzá nem értő intézkedés miatt az ország valós helyzete több mint bizonytalan.

Szerencsére Győr városára ez kevésbé igaz, döntően a nyugat közelsége vagy éppen a nyugatiak ittléte miatt" - zárul a közlemény.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új vasúti menetrenddel új IC indul Győrből: debütál az Arrabona

A német S-Bahn alapján mostantól számozást kapnak a Déli pályaudvarról Győrbe induló vonatok. Tovább olvasom