Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Győri MSZP: a katasztrófavédelem elérhetetlen, a mentés botrányos

"Katasztrofálisan leszerepelt a nemrég teljesen állami kézbe vett Katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyében" - írta a győri MSZP.

Az MSZP Győr és Környéke városi elnökségének közleménye

"Katasztrofálisan leszerepelt a nemrég teljesen állami kézbe vett Katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében.

Az a tény, hogy a napok óta köztudottan télire forduló időjárás következtében Magyarország legforgalmasabb közútjain 15-20 órát mozdulatlanul vesztegelnek a gépkocsik ezrei, példátlan a magyar közúti közlekedés történetében.

Az, hogy a megszorult utasok számára a Katasztrófavédelem, a Rendőrség, a mentés elérhetetlen, egyszerűen botrányos.

Bakondi György tábornok úr ezek után nyugodtan szedje a sátorfáját, mondjon le, és álljon be a Fideszhez közkatonának."

Az MSZP győri szervezete felajánlja a rászorulóknak melegedő és pihenőhelységnek a 9023 Győr, Herman Ottó u. 22. szám alatti iroda- és tárgyalóhelyiséget.

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. Demalgon 2013. március 18. 13:48
  „Megint megszólalt a hang a lyukból”
 • 86. Valaki 2013. március 17. 13:43
  „A cocik uralkodása alatt nem tudtunk volna a hóviharról.”
 • 85. WeiseÖdenburg 2013. március 17. 13:06
  „Coment.
  Francia országban vajon miért alakult ki ilyen helyzet ?Az USA-ban számtalan hasonló esetről tudósítanak.
  A katasztrófa kialakulását,befolyásolni nagyon nem lehetséges. A sózás -6 és -7 között hatástalan.Nem a sózás vagy nem sózás volt a probléma eredője,hanem az orkán erejű szél okozta hófúvás.Elkerülendő kérték a népet,ha nem muszáj ne keljen útra.KRESZ : autópályán a leállósáv használata.Tökös,okos és mindenki feletti magyart ez nem érdekli.A gépkocsikon
  levő gumik állapota? Téli mentőfelszerelés a csomagtartóban. A mentést a magyarok Budapest felől kezdték az osztrákok pedig Győr irányából. A közöttük levő távolság nem volt kevés,"Osztrák Nyilatkozat".! A hóban rekedt autókat lehetetlen volt megközelíteni a leállósáv "magyaros használata miatt" Az osztrák közút kezelő azért tudott segítségre sietni.mert náluk nem volt orkán erejű szél.”
 • 84. isperics 2013. március 17. 10:23
  „Ja még annyit hozzátennék az előző mondandómhoz,hogy a kritikus nap kezdetén/csütörtökön/,németországból tartottam hazafelé,és kb.bécstől 10 km-re lehettem amikor elkezdett szakadni a hó,ez du 5 körül lehetett.Nem telt el 5 perc és az autópálya mindkét oldalán megjelentek a takarító,sózó autók,holott tökéletesen száraz volt még a pálya!!!!,de ők úgy gondolták megelőzik a bajt.Ez egészen hegyeshalomig így volt,10 percenként jöttek,mentek.Belépve drága hazánkba,győrig azt a kb 58 km-ert,másfél óra alatt tettem meg,ami nem is lett volna olyan nagy baj,de írd és mondd,1 azaz 1 takarító,sózó autót nem láttam,pedig jószemű vagyok,és itt már elég gáz volt a pálya,nem úgy mint sógoréknál.Azt hiszem erre szokták írni,hogy NO COMMENT.”
 • 83. Valaki 2013. március 17. 07:09
  „81. load 2013.03.17. 01:06

  35. Valaki
  "100 km-es orkánban nem lehet hókotrózni..."
  Kétharmaddal?
  Na ne viccelj!

  Jövőre négynegyed lesz!
  Akkor lesztek igazán elkotorva. :))))”
 • 82. Cucika 2013. március 17. 05:28
  „Érdekes Magyarországon az autópályákon, egyéb utakon kialakult helyzetért csak a kormány a közútkezelő stb a hibás? Az autós aki úton van az nem? Pedig előre megmondták mi következik. Kérdezem melyik autós készült fel rá? Kinél volt hólapát, hólánc? Mindenki csak a sült galambot várta. A felelőtlen autósoknak köszönhető, hogy az országon átutazóknak itt kellett rostokolni az utakon mert nem vették figyelembe az előrejelzést.”
 • 81. load 2013. március 17. 01:06
  „35. Valaki
  "100 km-es orkánban nem lehet hókotrózni..."
  Kétharmaddal?
  Na ne viccelj!”
 • 80. Mankapunka 2013. március 16. 23:09
  „isperics

  Előre lehetett tudni a német-francia káosz után, hogy itt is be fog következni. De csak azért elindult a hosszú hétvégére. Miattuk szopott a többi, aki melóból ment haza.”
 • 79. Láng_Vince 2013. március 16. 22:03
  „Kivételesen egyet kell értsek velük. A hét eleje óta mutattak képeket nyugati országokból, ahol ez a vihar volt/van, várható volt, hogy ideér. Ha normálisan lett volna minden megszervezne, minden kritikus pontnál készenlétben lett volna rendőr/katasztrófavédelmis. Időben le lehetett volna zárni az autópályát. Tudom, hogy könnyű a meleg szobából okoskodni, de 2013-ban elfogadhatatlan az, hogy több ezer ember tölt napokat az autójában miközben odakint fagy van. Mindenkinek ott van a zsebében a telefon, talán olyan SMS-ek lettek volna hasznosak, hogy merre esélytelen közlekedni, nem pedig olyanok, amire egy 5 éves óvodás is gondol.

  Civil részről viszont példátlan összefogást láthattunk, csak így tovább!! :)

  Amúgy még egy szép dolog: az augusztusi vihar 2006-ban volt. Tehát jópáran még arra sem vették a fáradságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak, csak elkezdtek fröcsögni.”
 • 78. vikri 2013. március 16. 21:49
  „Értsétek már meg! Nem a munkával van a gond. Le a kalappal minden segítő előtt (sokat láttam belőlük odakint).
  A gond az, hogy későn érkezett a segítség. Már csütörtök este kialakultak a dugók és CSAK MÁSNAP DÉLBEN indultak pl. a katonák és egyéb valóban aktív, profi segítők is. Szerencsétlen rendőrök sem tudtak semmit. Először még azt mondták, hogy az utasoknak osszuk a teát meg a kaját az autópályánál, aztán már ők is kértek. Volt rendőr, aki 14(!) órát nyomott le az autópálya feljárónál...
  Na ezek voltak a gondok és ezért kell a felelősségre vonás.
  Ja, és remélem lesz magas szintű elismerés az Ózon Médiának, mert amit ők csináltak a rádióban, az egyszerűen emberfeletti. KÖSZÖNJÜK!!!”
 • 77. Karcsika 2013. március 16. 21:34
  „Szinte egész Magyarország sz...ban volt.
  Nyugaton hó, Keleten nincs villany, plusz hó.
  Hányan dolgozhatnak a katasztrófavédelemnél?

  Még 100 000 ember is kevés lett volna kiásni a sok autóst.
  Gépekkel megközelíteni az autókat, kamionokat lehetetlen volt, hisz több sorban ott álltak
  előttük.
  Igen is felelőtlen volt nagyon sok autós!

  Az MSZP meg megint leszerepelt előttem.
  Az ATV TV úgyszintén.

  Persze voltak hiányosságok, de dolgoztak a fiúk. Ez tény. Ők nem a meleg,
  szélvédett autóban ülve ajvékoltak, hanem átfázva, élesen, szomjasan lapátoltak.”
 • 76. WeiseÖdenburg 2013. március 16. 20:54
  „Német országban három hete autópályán átéltem egy hóvihart.
  A volt szoc. országokból származó kamionok nyári gumival csak tetézték a bajt.Hirtelen olyan mennyiségű hó eset le,hogy hókotrót 6 órán át nem láttunk kb. a dugó ennyi időn át tartott.A szerencse volt a hó vizesebb halmazállapotban esett.A szél kevésbé tudta mozgatni.A leállósáv szabadon volt hagyva! ! !
  A Bécsi erdőnél az autópályát kb. 20 cm hó takarta.Érdekes módon a hókotrók ott is nagyon nehezen bírtak a csapadékkal,folyamatos volt az utánpotlás.Az autópálya lejtős szakaszán 4 kerék meghajtással és terep gumival volt biztonságos le ereszkedni. Az ottani autós megfelelő gumival indul útra.
  a csomag tartóban ott a megfelelő téli fel szerelés.Hallgat a figyelmeztetésre és csak szükség esetén indul az útra.Ilyen helyzetben a 3,5 t súlyt meghaladó autók kötelesek az útról letérni és várakozni.
  A földrajzi adottságok teljesen más ott hegy vidék itt más.(gyengébbeknek) Az osztrák állam nem vízágyúra költötte a rendészeti eszközökre szánt pénzt,Inkább a védelmi eszközökre pl. helikopter és más hasznos dolog .Az osztrák katasztrófa védelem a némethez hasonlóan,magas szintű,nagyon szervezett.Igaz nem tü. őrmester
  akarja irányítani a szervezetet.Teszi a dolgát ! A tábornok meg irányít.
  Nem kritizálja mert más eszmék rabja,jól tudja azért Ő irányít,mert nem a tiszthelyettes képzőt végezte.Ellentétben a magyar mindenhez ért,nagy Egoval. és főleg szájal.Mondás a magyar nem tud semminek,örülni,dehogy nem a más kárának.Köszönet illeti a sok önkéntes segítőt,rengeteg parancsra oda vezényelt hivatásost és mindenkit aki valamely módon közreműködött ebben a katasztrofális időjárásban.Egyre gyakrabban fordul,majd a közeljövőben szélsőségesé az időjárás.Talán az időjárás Mohácsa közelebb hozza az embereket egymáshoz és felülemelkednek a kicsinyes primitív
  öncélú politikai érdekszólamokon.Szeretném kérdezni a rendszerváltásig felvett 20 Milliárd Dollárból miképp lett
  70 Miliárd Dollár ? Uzsora ! ? Na ennek megoldására dolgozzon ki programot az " über" okos alakulat .

  A katasztrófa védelem szervezte a kormányváltás után az árvíz elleni küzdelmet és jól sikerült.
  E kedves párt akkor a védekezés mikéntjével foglalkozott,de a katasztrófát felszámolni szájkaratéval nem igazán lehet.”
 • 75. miracle 2013. március 16. 19:36
  „62. zsi-ci
  A Jobbik az MSZP-t szidta, mert felelős után kiáltott?
  Közben a Jobbik saját magát is aljas pártnak minősítette, ehhez mit szólsz?
  A párt honlapján ugyanis 12 óra 38 perckor a következők jelentek meg:
  ,,A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy rendeljen el átfogó vizsgálatot a katasztrófavédelem, autópálya-kezelő és az ítéletidő által érintett minden szerv felső vezetésének felelősségét illetően. (...) Ezért a Jobbik felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy az átfogó vizsgálatokat követően állapítsa meg a felelősséget és azonnal menessze a felelős felső vezetőket az intézmények éléről".”
 • 74. isperics 2013. március 16. 19:06
  „Tisztelt hölgyeim,és uraim!
  Teljes mértékben független vagyok a politikától,nem is érdekel,a mondandómat ennek függvényében írom.
  2013-at írunk,honfitársaink napokat!!nem órákat,töltöttek a mínusz fokokban kocsijukban AMI FELHÁBORÍTÓ,SZÉGYEN,ÉS GYALÁZAT.Igenis lehetett tudni,hogy hó lesz,sőt még az orkánerejű szél is várható volt,ennek ellenére megtörtént a tragédia,mert ez az higgyétek el.Aki kinnt volt az tudja.Sajna mocskos mód leszerepelt az illetékes hatóság.Szégyenletes ami történt.”
 • 73. janesz67 2013. március 16. 18:56
  „Javaslom minden ilyen <moderálva> akik csak köpködni és csak áskálni tud. Ehelyett inkább fogták volna meg a lapátot és mentek volna segíteni. Hőzöngeni az könnyebb mint segíteni, ugye tisztelt elvtársak? Miért nem szedték össze a volt munkásőr bandájukat, akik több évtizeden keresztül élősködtek az országon! Oszt most valamit visszafízethettek volna abból a nagy kárból amit okoztak a népnek.Lopni, csalni, hazudni, önök tanították meg az embereket. Szeretném kijelenteni, én nem vagyok és nem voltam soha semmilyen párt tagja! Nem vagyok fizetett tollnok, de a mocskos dolgokat azt nagyon utálom. És ebbe önök biztos hogy vezetnek.”
 • 72. acsali 2013. március 16. 17:56
  „Legyenek tekintettel arra, hogy már jövőre ők veszik át az ország gyeplőjét és profi módon fognak cselekedni.”
 • 71. szabadságharcos 2013. március 16. 17:36
  „67. Valaki 2013.03.16. 17:04
  Senki! te legalább főztél teát? Vagy a szokásos baromságaidra futotta megint?”
 • 70. kamillas 2013. március 16. 17:31
  „Ir"reális" - ez Vona Gábor nyilatkozata volt. Így reagált a katasztrófahelyzet körül kialakult politikai rikácsolás okozta hisztériára, amit Mesterházy indított útjára.
  Egyébként a jobbikosok és a gárdisták ugyanúgy ott voltak a segítők között, szigorúan civilként, mert most nem párttagok és gárdisták voltak, hanem segíteni akaró és tudó magyar állampolgárok. A március 15-i extrém időjárás megmutatta, hogy a nemzet össze tud fogni, ha nagy a baj. Ideológiától függetlenül.
  Amit önök itt összehordanak, azok alapján semmivel sem különbek azoknál, akiket szidna okkal, vagy ok nélkül.
  Minden normális ember tudja, tisztában van vele, hogy ki illetve kik a felelősek azért, hogy eddig fajulhat egy vészhelyzet.
  Minden tiszteletet és moráli megbecsülést megérdemel az a több száz, vagy akár több ezer névtelen civil, akik nélkül bizton állítható, hogy halálos áldozatok is lennének.”
 • 69. fehera 2013. március 16. 17:29
  „Herceghalom magasságában az autópályán éjszakáztunk Győr irányába. A Budapest felé vezető szakasz teljesen
  kitakarítva állt, óránként 4-5 személyautó, 8-10 kamion haladt rajta. Végig kellett néznünk, hogy az autóinkba fagyoskodunk a -4 fokban, miközben a másik pályaszakasz járható, nem nyitják ki. Nem járt felénk semmiféle segélyautó. A katasztrófa védelemnek végig kellett volna haladnia mellettünk, egy hangosbemondóval tájékoztatni az elakadt autókat, vizet, teát osztani, mobil wc-t kihelyezni. Ehelyett 15-én 9 óra magasságában a mellettünk lévő sávban, a fogalommal szembe rendőrautó, sószóró autó felvezetésével megkülönböztető jelzéssel belföldi rendszámú AUDI személygépkocsikat engedtek Hegyeshalom irányába. Belügyminiszter úr is hasonlóképpen járhatta végig a pályát. 2013-ban Budapest-Győr szakaszt 20 óra alatt tettük meg. A rend őrei rendet nem tartottak 15-én, kamionstop idején, kamionok közlekedtek, előztek a belső sávban, le nem állították őket, pedig sok baleset, elakadás ebből adódott. Délután 4 órakor mentem Budapest irányába, a hó már ekkor is szakadt, de hókotrós, sószóró ekkor sem járt. Vajon hol lehetnek? Láttuk, hogy amikor dolgoztak, mire voltak képesek. Csak nem nagyon dolgoztak.”
 • 68. reális 2013. március 16. 17:13
  „zsi-ci, tényleg ön mindent megtett, írása tükrözi, még a párt állásukat is kutatta a bajba jutott embereknek.Egy utolsó ,aljas párt meg csak arra képes,hogy saját hatalmára gondoljon.Micsoda okos gondolatok, az ön helyében én nagyon szégyellem a hozzászólását! Tényleg zs-ci , csak tegye a dolgát továbbra is.Képzelje én meg a Kossuth rádiót hallgattam a régi nevén nevezve, közölte a bemondó, 900 Lengyel ember megérkezett, róluk mi a véleménye, hova sorolja őket?”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programváltozás Győrben a rendkívüli időjárás miatt

A rendkívüli időjárás, az orkán erejű szél miatt a győri önkormányzat a Honvéd-liget helyett a… Tovább olvasom