Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Győri mocisok rongyoltak a sivatagban: kalandtúra Marokkóban

Győr-Marokkó – Kilenc motoros közel 3000 kilométert motorozott Marokkóban. Útjukat homoksivatag, kősivatag és sok-sok dűne szegélyezte. Riport a kalandokról a győri szervezővel.

"Összesen kilenc fővel vágtunk neki Marokkónak. Bő két hét alatt az assistance autóban körülbelül 9000 kilométert tett meg három társunk, míg motorral és quaddal közel 3000 kilométert tudhatunk magunk mögött" – kezdte a győri Tempfli László.

Hogy lehet csapatba kerülni?

A túra nonprofit volt. "Csak olyanokat akartunk elvinni, aki tisztába van képességeivel és a csapatot nem gátolja. Ezért a problémák csökkentése végett a csapatba kerülésnek alapvetően két módja volt. Az egyik a baráti beajánlás. A másik ha a túra előtt egy közös motoros, quados vagy terepjárós versenyen veszünk részt és jelentkező bizonyítja emberi hozzáállását" – folytatta Tempfli László. Akit bővebb infók érdekelnek, kattintson a Homokdűne honlapjára.

Homoksivatagon és dűnéken át

"Mind időben, mind kilométerben komolyabb volt ez a túránk mint az előzőek; kősivatagban, homoksivatagban, kiszáradt folyómederen és tavon át, valamint dűnéken keresztül motoroztunk. Ennek ellenére az alapszabályunk mit sem változott: még mindig a biztonság volt az első" – zárta szavait a Budapest-Bamakót többször megjárt győri "Afrika utazó".

Elvesztek, de nem örökre

Nos, a kis csapat – bár egyszer három napra elvesztették egymást a sivatagban – szerencsésen hazatért, s szebbnél szebb képeket hozott magával.

Kár volna kihagyni képgalériánkat.

Olvasóink írták

  • 2. Némethné Kőszegi Zsuzsanna 2008. november 08. 17:57
    „Gratulálok a kitartásotokhoz!! Csodálatosak,"ijesztőek" a képek!”
  • 1. Krisz22 2008. november 08. 08:07
    „Gratulálok a túrához!
    Frankó helyeken jártatok..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímár Natália blogja - pereljetek, utáljatok...

Úgy érzem magam, mikor ide feljövök, mintha valami dzsungelbe érkeznék. Vagy valami nagy pusztába,… Tovább olvasom