Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Győri majommenedék

A hazai állatkertek közül a győri vállalkozott arra, hogy felépít egy olyan majomházat, amely befogadja az esetlegesen elkobzott állatokat és a többi vadasparkból érkező, otthonra váró csimpánzt.

(illusztráció)
Az 1998. évi állatvédelmi törvény az állatkertek működésének feltételrendszeréről is szól. A jogszabály végrehajtási rendelete szigorúan szabályozza az emberszabású majmok tartásának kritériumait. Ennek értelmében a hazai vadasparkok választás elé kényszerültek: vagy átalakítják a már meglévő csimpánzházaikat, vagy újakat építenek. Mindezek következtében sok állatkert mondott le e kedvencek tartásáról.

A győri intézmény azonban nem ezt a lehetőséget választotta.
Tavaly a fővárosi állatkertből három csimpánz érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. Az egy évig tartó szoktatás eredményeként a két győri és a három pesti kedvenc egy hónapja már egy családot alkotnak.

A pesti csapat egyik „hölgytagja", Bianka már egy kölyköt is a világra hozott. Az új jövevény érkezése meglepetést okozott az állatkert dolgozóinak is. A csimpánzkölyök ugyan nem a legideálisabb időpontban, az építkezés előtt született, de jövetele nagyon nagy öröm volt, hiszen hasonló eseményre legutóbb 11 éve került sor Győrött.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulizik az egész egyetem

Hallgatók százait mozgatta meg Győrött a vasárnap óta tartó, s ma záruló egyetemi napok. A korábban… Tovább olvasom