Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Győri lány a New York-i havazásban: ˝mindenkit arra figyelmeztettek, hogy életveszélyes lehet˝

Nálunk is gondokat okoz a havazás, de ez össze sem hasonlítható azzal, amilyen óvintézkedésekre kényszerült a többi New York-ban élővel együtt a győri Ábrahám Kamilla.

Hétfőn a mobiltelefonokra a következő üzenetet küldték: „Minden nem sürgősségi járműnek el kell hagynia az utakat New Yorkban este 11-ig."Kéretlen szabadidő

A győri lány hétfő óta nem tudott dolgozni menni. „Tényleg arra figyelmeztettek mindenkit, hogy életveszélyes lehet a mostani hóvihar. Mindenkinek azt mondták, maradjon otthon. Betemette a hó az utcákat, az autókat, a házakat és amikor kedd reggel kinéztem az ablakon, már fél méteres hótakarót láttam, s csaknem száz kilométeres sebességgel fújt a szél. Este 11 után azért betiltották be az autók közlekedését, hogy tudják az utcákat takarítani. A munkahelyekről hamarabb hazaengedték az embereket, mert a tömegközlekedés egy részét is leállították" – írta Kamilla.

A győri lány azzal készült a hóviharra, hogy autójával olyan helyre állt, ahol nem tudja nagyon betemetni a hó és a hókotró se terítheti be nagy hókupaccal. Élelmiszer volt otthon bőven a lakásában.

Ha nem lenne gáz, gáz lenne

„Nem ürült ki minden bolt teljesen, de ahova többen mentek, ott a kenyér, az ásványvíz elfogyott. Az emberek igyekeztek bespájzolni minél több élelmet. A családok úgy készültek a bezártságra, hogy sütéshez valókat vettek. Így akarják lefoglalni magukat és a gyerekeket ezekben a napokban. Mások megrohanták az üzleteket hólapátokért meg sóért, amit a járdákra szórnak. Nekem mindig van egy hétre való élelmiszerem itthon. Fűtés van, ha nem lenne gáz, megfagynánk."Ábrahám Kamilla
Ábrahám Kamilla

Bezzeg a Time Square

„Gyertyám és elemlámpám is mindig van, sok elemet is tartok itthon. Nagyon komolyan letakarították egyébként az utcákat, pedig 6000 mérföldnyi utat kell takarítaniuk a hókotróknak. Hétfőn este 11-től folyamatosan dolgoztak. Az emberek is komolyan vették a hatóságok jelzéseit, mindenki szépen közreműködött, betartotta a figyelmeztetésekbe foglaltakat, ami azt jelentette, hogy este 11 után hétfőn tényleg mindenki behúzódott a lakásába és nem az utcán kóborolt. A város eléggé kihaltnak látszott. Bezzeg a Time Square-en a világító hirdetések ezerrel mentek, még akkor is, amikor egy árva lélek sem volt az utcán."

Lehetett lapátolni

„Nem félnek az emberek. Én pihentem, olvastam, barátokkal, rokonokkal beszélgettem. Egymás közt nem igazán volt téma már a hó, megszoktuk, hogy New Yorkban a tél ezzel jár. Persze a legtöbb munkahelyen munkaszünet volt. Hideg van, és ez így lesz az elkövetkező napokban is, igaz, napsütést is ígérnek. A szomszédaim rendesek, segítőkészek a lapátolásban és figyelünk egymásra. A következő napokra vonatkozó időjárás-előrejelzés szerint mínuszok lesznek. Tegnap este hat körül mínusz 4 fok volt, de azt mínusz 11-nek éreztük."

Nyitóoldali képünk illusztráció. Fotó: MTI/AP/The Standard Times/Peter Pereira

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei matrica - 51 forint a kilométerdíj Győr-Moson-Sopron területén

Minden megyében mást adnak ötezer forintért. Tovább olvasom