Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Győri lány a Fiesta új énekese

A 24 éves Kocsis Renáta nemrég még üzletkötőként dolgozott és zenei téren csak önművelő módon képezte magát, de pár hónapja már a latinos popzenét játszó zenekar énekese.

Idén nyáron nem jut ideje nyaralásra Kocsis Renátának, ezúttal a fellépések jelentik neki a kikapcsolódást és ezeket nagyon élvezi. Ősz óta dolgozik együtt a Fiesta zenekar alapítójával, Knapik Tamással és azóta felpörögtek életében az események. Korábban is imádta ezt az együttest és most a színpadon énekelheti az új számok mellett régi slágereit szép rekedtes hangján. Életigenlő vérmérsékletét kibontakoztathatja a latinos zenében. Ezzel legszebb vágya vált valóra.

Kocsis Renáta
Kocsis Renáta

Családjában korábban senki nem foglalkozott zenéléssel, énekléssel, de Renátának már kisbabaként erős hangja volt, ami a sírásnál megmutatkozott. Szülei szerint már másfél éves korában saját dalát adta elő, azaz egy ismert szám átköltését. De aztán nem járt zeneiskolába, fodrásznak tanult. Ezt a képzést nem fejezte be, érettségi után üzletkötőként kezdett el dolgozni.

Emellett barátnőivel gyakran járt karaokézni. Egyre több dicséretet kapott és fontosabb lett életében az éneklés. Egy tehetségkutató műsorba is jelentkezett, de az első körben kiesett. Mégsem adta fel álmát. Felvételeit elküldték egy producernek, s amikor épp azokat hallgatta, akkor hívta fel Knapik Tamás, aki mintegy három éve különvált a Fiesta korábbi énekesétől és egy másikat keresett. Ez tavaly októberben történt, épp Renáta születésnapján, aki már a közös munka elején úgy érezte, olyan az összhang közöttük, mintha Tomival ezer éve együtt zenélnének. Persze sokat tanul a gitáron is játszó dalszerzőtől szakmai téren.


Az új felállásban a Fiesta karácsony előtt a Nóta tévében, Zoltán Erika műsorában mutatkozott be. Azóta számos fellépése volt és Renáta csak kedvező visszajelzéseket kapott, pedig nem gondolta volna, hogy ilyen hamar élvezheti a sikert. A közönség szereti és különösen örül annak, hogy szülővárosához közel is műsort adnak július 26-án Dunaszigeten.

– A szabadság élhető meg a latin muzsikában és a zene, az élet szeretete. Engem mindig elragad az öröm, a lendület, és láthatom, hogy azokat is, akik hallgatják számainkat. Ez nagyon jó érzés. Segíthetünk abban, hogy az emberek a hétköznapi nehézségeik miatti haragjukat, bánatukat kiadják magukból – mondta el Kocsis Renáta, aki sokáig szeretne énekléssel foglalkozni. Erre biztat másokat is, akiknek ehhez van kedvük. Szerinte mindenkinek kell egy hobbi, ami feltölti, és aki kitartó abban, amit szeret, sikeres lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belépőkártyát kaptak a közelben lakók a győri Barátság Sportparkhoz

Mielőtt valaki megriadna, tegyük gyorsan hozzá: a park a másik oldalról továbbra is nyitott. Tovább olvasom