Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Győri köztemetők: Milyen az állapotuk?

Közeleg Mindenszentek és Halottak napja. Inkognitóban mértük fel, milyen a legnagyobb győri köztemetők állapota és a parkolási lehetőség környékükön. + Nyitva tartás

Nádorvárosi Köztemető

Győr legnagyobb köztemetője nemcsak roppant gondozott, a felénk magasodó fáknak köszönhetően, talán ez a sírkert a legmeghittebb. Az utak tiszták, szemetet csak a rendeltetési helyén találtunk. Abból pedig van bőven, bármely sírhelytől kényelmesen megközelíthetők a biohulladékgyűjtők és kukák. Ottjártunkkor a GYŐR-SZOL Zrt. több tucsat munkatársa szervezetten végezte az őszi munkákat. Padok vannak mindenütt, bár szerintünk némelyikre ráférne egy renoválás. Találtunk elkorhadt, törött ülőalkamatosságot is. A kapuk előtt a kerékpárok biciklitárolókban helyezhetők el. A Nádorvárosi Köztemetőbe, nagyságára való tekintettel, autóval is be lehet hajtani. A bejáratoknál akad bőven parkolóhely, ám a sírkert méretét tekintve, Halottak napján adódhat gond a parkolással.

Nádorvárosi Köztemető
Szabadhegyi Köztemető

Ez a legújabb temető, így nem meglepő, hogy a parcellák mindegyike makulátlanul rendezett. A bejáratnál található érintőképernyős számítógép keresőprogramja név alapján megmutatja, hogy hozzátartozók melyik helyi köztemetőben, hol nyugszik. A GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai itt is szorgalmasan dolgoznak. Meg is látszik, szemetet, levélhalmokat nem találtunk, a hulladéktárolók is üresek voltak. A még üres parcellákon is gondozott a gyep. Egy árokban sírhely építésből származó maradványokra bukkanunk, de a temető rendezettségét tekintve, biztosak vagyunk benne, hogy ideiglenesen helyezték oda. A padok egyben vannak, de egy festést elviselnének. Az ügyfélszolgálathoz és ravatalozóhoz épp ottjártunkkor építettek új mozgássérült feljárót. A bejárat mellett itt is adott a biciklitároló. A Szabadhegyi Köztemetőnél a pakolás miatt sem kell aggódnunk, szinte biztos, hogy mindig találni üres helyet a hatalmas területen.

Szabadhegyi Köztemető

Révfalui Köztemető

Elsőre szembe tűnik, hogy ez egy régebbi sírkert, mint a korábbiak. Örömmel nyugtázzuk azonban, hogy a kiépített útnak itt is nagyon jó az állapota, s szemét sem hever rajta. Kuka van elég, külön a szervesnek és az egyébb hulladéknak. Az őszi munkák itt is zajlanak, a parcellák rendezettek, a lehullott leveleket rendeltetési helyükre gyűjtötték kupacokba. A kerítés előről régi és rozsdás, a temető végébe viszont újat emeltek, eléje gondosan facsemetéket ültettek. A padok rossz állapotban vannak, a legtöbbről meg sen tudtuk állapítani, hogy az üzemeltető vagy a hozzátartozók helyezték ki. Biciklitárolót itt is találunk, ezúttal a kapun belül, ám ez rozzantabb a korábbiaknál. Parkolóhelyből nagyjából tizenhármat számoltunk össze, ennyi hétvégén valószínüleg kevésnek bizonyul.

Révfalui Köztemető

Újvárosi Köztemető

Az újvárosi temetőben sem csalódtunk látogatásunkkor. Bár az épületekre ráférne egy felújítás, a térkővel kirakott út állapota remek, és gondosan lesepregették. Szemét a földön nem volt, tárolót viszont annál többet találtunk, csak úgy, mint a korábban megnézett sírkertekben. A karbantartók itt is serényen dolgoztak, hogy a temető minél takarosabban fessen. A padokat nem ártana lefesteni, viszont nem töröttek. A kerítésen sok helyen átnyúlik a gaz, de nem gáz, legalább takarja a rozsdásodó fémet és a düledező beton oszlopokat. A bejáratnál biciklinek helyet legfeljebb csak egy-egy oszlopnál találtunk, s kijelölt parkolóhelyből is csak körübelül tizenöt akad.

Galéria kép

A győri köztemetők ünnepi nyitva tartása

április 02. - április 05.                    -               07 - 20 óra között
október 29. - november 02.       -              07 - 21 óra között
december 24. - december 26.         -              08 - 19 óra között

A győri köztemetők nyitva tartása

április 01. - november 05.              -              07 - 20 óra között
november 06. - március 31.           -              08 - 17 óra között

2009-ben is felmértük néhány győri temető állapotát >>

Olvasóink írták

 • 12. surányigyörgy 2010. november 02. 13:55
  „A z Újvárosi temetővel kapcsolatban volna egy kérdésem az illetékesekhez.Miért nem végig térkövezték le a főutat,? Akik ott pihennek ( és a hozzájuk látogatok) talán mások? Én 1965-től járok a sárba.”
 • 11. peet2 2010. október 30. 23:42
  „még jo hogy Győrött is vannak rabok akikkel rendbe lehetett tetetni temetőinket
  Csak az a baj hogy két héttel ezelött még derékig érő avar boritotta a nádorvárosi temetőt
  Szerintem nem csak egy alkalomra kellene kitakaritani ,hanem folyamatosan kellene karban tartani”
 • 10. ninja0808 2010. október 30. 20:01
  „zsukov -ot ki kéne tiltani mert drágár szot használt az ijen nem ide ilö KI VELE”
 • 9. Madarász 2010. október 29. 23:39
  „Elsőnek javasolnám, hogy az egyik címben a "Kitarott az árfolym..." szöveget javítsd először, ha már 3 nap alatt nem sikerült nekik.

  Délután még nem volt dugó a 83-ason, mi is meglepődtünk rajta, mikor jöttünk be a városba, csak az úton össze-vissza a másik oldalon parkoló autókhoz rohangálókra kellett vigyázni. Elég bátor dolog 4 sávos úton nekivágni toronyiránt...”
 • 8. zsukov 2010. október 29. 21:02
  „SZAR !!!”
 • 7. arrabonem 2010. október 29. 15:08
  „5. viperetta335
  Fel vagy véve. Kezdheted az írást. Kedden jelentkezz a Kisalföld munkaügyi irodáján. Rosszabb nem lehet.”
 • 6. annobon 2010. október 29. 14:57
  „"Marcalvárosban nincsen semmi gond" Javaslom a hétvégén nézz körül a Cuha, Répce és Ikva utcák Lajta úttól a temető felé néző szakaszain. Aztán november 2-án várom a kommentedet!!!”
 • 5. viperetta335 2010. október 29. 14:55
  „gaz-gáz...jaj.Ki írja ezeket a butaságokat?Ezért fizetnek is?Alkalmazzatok engem.Jobb vagyok.”
 • 4. Mankapunka 2010. október 29. 14:51
  „annobon

  Marcalvárosban nincsen semmi gond,dugó a 83-as úton van.”
 • 3. kleopatra 2010. október 29. 11:03
  „A nádorvárosi köztemető semmondható gondozottnak, lehet hogy a betonutak mellett takaritanak, de sajnos apám sirja környékén nem mondható, hogy rendezettnek az utóbbi 5 évben .”
 • 2. Madarász 2010. október 29. 10:27
  „Szabadhegyen két temető van egymás mellett, lehet, hogy az új rész gondozott, de a régi felén anyák napján térdig érő gazban kellett gázolni a sírok között. Szégyen gyalázat, ami ott folyik néha!”
 • 1. annobon 2010. október 29. 10:26
  „"Halottak napján adódhat gond a parkolással. " Nem értem a feltételes módot. Nem "adódhat", hanem adódik!!! Nem is kicsit kaotikus a helyzet olyankor. Marcalváros temetőhöz közeli paneljaiban sem szívesen laknék ilyen tájt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járja be velünk az átépített győri egyetemet!

A Széchenyi István Egyetemen az építkezés a műszaki átadás lezárulásával még 2010-ben befejeződik.… Tovább olvasom