Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Győri közlekedés: új sáv lesz az első lépés az Ipari Parkban

Szerepel a tervekben a Hűtőházi út és a Reptéri út felújítása és több fontos csomópont átalakítása.
Az ipari parkba és az Audi környékére települt cégek és maga az Audi óriási dolgozói, áruszállítói forgalmat generálnak, amely nagyrészt a meglévő győri úthálózatra épül. A terhelés évről évre nő és egyre határozottabban érzékelhető egyes útszakaszok, csomópontok korszerűsítésének igénye.

Hosszú ideje érlelődő tervek rendeződnek idén komplex fejlesztési elképzeléssé. A becslések szerint 1 és 2 milliárd forint közötti összköltségű beruházások a győri iparterületek gazdasági forgalmának fejlesztését szolgálják és a rendelkezésre álló állami, önkormányzati és uniós forrásoktól függően szakaszosan ütemezhetők.

Az Audit megkerülő út jelenleg egy sávon engedi becsatlakozni az 1-es főút körforgalmába az érkezőket. Akár még az idén építhetnek egy újabb sávot, hogy növeljék a csomópont kapacitását. Fotó: M. M.
Az Audit megkerülő út jelenleg egy sávon engedi becsatlakozni az 1-es főút körforgalmába az érkezőket. Akár még az idén építhetnek egy újabb sávot, hogy növeljék a csomópont kapacitását. Fotó: M. M.


A korszerűsítések között találunk átépítéseket, útfelújításokat és csapadékvíz- elvezetési megoldásokat, valamint forgalomgyorsító és kapacitásnövelő beavatkozásokat olyan csomópontokban, amelyeken keresztül például műszakváltáskor óriási, lökésszerűen érkező többezres autóforgalom áramlik át.

Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője a Kisalföld kérésére pontos helyszínekről és egy, akár az idén is megvalósítható munkálatról is beszámolt.

– Szerepel a tervekben a Hűtőházi út és a Reptéri út felújítása és több fontos csomópont átalakítása – mondta a szóvivő. – Ilyen az Ipar út–Mártírok útja, 1-es főút–Audi-körforgalom, Hecsei út–Hűtőházi út, Hűtőházi út–Reptéri út és a Tatai út–81-es főút találkozása.

Máthé-Tóth Péter szavaiból kiderült: az utóbbi években számos beruházás történt a város iparhoz kapcsolódó forgalommal terhelt útjain állami vagy magánfejlesztésben: vízelvezetés, kerékpárút-építés. Amibe most a város fogott, az nem lokális szakaszokra korlátozódó terv, hanem egy koncepcionális fejlesztési elképzelés, amelynek egyes fázisai már a kiviteli tervek elkészítésénél tartanak.

Ilyen például a Reptéri út felújítása, amelynek költsége csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítésével, burkolatcserével és teherautó-parkolók kialakításával 200 millió forint. Jogos igény ennek a szakasznak a rendbetétele, de idén biztosan nem kerül rá sor. Ellentétben az 1-es út körforgalmába csatlakozó, Audit megkerülő úttal, amelynek kétsávossá bővítésével növelni tudnák a csomópont kapacitását. A beruházás néhány tízmillió forintba kerülhet és a közvilágítás átépítését is magába foglalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi tükrét törte egy ismeretlen autós a 83-ason - Látta?

A visszapillantó a bal oldali ajtó ablákát is betörte. Tovább olvasom