Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: Németh Árpád Terminátorként búcsúzott a képviselőktől!

A választások előtti utolsó közgyűlésén nem derült ki, ki hibázott az idei szúnyogirtáskor. A végére maradt a csattanó, mely mindenki arcára mosolyt csalt.

10.50

Véget ért a ciklus utolsó győri közgyűlése, jöhet október 12-én a választás. Olvasóinknak kellemes hétvégét kívánunk!

10.39

Az idei év egyik legunalmasabb és leggyorsabb közgyűlésen vagyunk túl, de a végére maradt egy igazi csattanó. 16 év után Németh Árpád - aki a győri MSZP belviszályának egyik főszereplője - Arnold Schwarzenegger legendás mondatával, napszemüvegben búcsúzott a közgyűléstől: "még visszatérek".

A mókás jelenetet a képviselők mosollyal és tapssal jutalmazták, Borkai Zsolt viccesen csak annyit jegyzet meg: "ebbe még a lábunk is beleremegett".

Németh Árpád úgy búcsúzott, ahogy Arnold Schwarzenegger a Terminátor 2 végén
Németh Árpád úgy búcsúzott, ahogy Arnold Schwarzenegger a Terminátor 2 végén


Szintén búcsúzik a közgyűléstől Győr egykori alpolgármestere, Kun András, 20 év után int búcsút Hegyi Zoltán - aki négy éve az akkor még egységes győri baloldal polgármesterjelöltje volt -, s Vörös Gyula, aki a Jobbik színeiben kezdte közéleti munkáját, majd függetlenként fejezte be.

Borkai Zsolt megköszönte az összes képviselőtársának a négy éves munkát - a búcsúzóknak sok sikert kívánt az élet más területén -, melyet tömören úgy összegzett: "mindig a józan ész győzött".

10.32

Az új uszoda és aréna építését felügyelő Győr Projekt Kft. ügyvezetőjének újabb öt évre Simon Csabát választotta meg a közgyűlés, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatójának Grászli Bernadettet bízták meg a képviselők.  

10.29

Nem fog kiderülni - legalábbis a mai ülésen biztos nem -, hogy ki mulasztott nyár elején a győri szúnyogirtás során. Az ellenzék egyetlen kérdést sem tett fel, ami - főleg a közelgő október 12-i választás tükrében - több mint elgondolkodtató.

A szúnyogirtásra a Városháza 125,2 millió forintot fog utalni a Győr-Szol-nak.  

10.27

A 2014. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosítását végül 15 perces vita után elfogadta a közgyűlés.

10.24

Fekete Dávid szerint "azért kellene folytatni az eddigi költségvetési gyakorlatot, mert akkor nem szorítjuk magunkat falak közé, s szükség esetén, mint például idén a szúnyoghadak megjelenésekor, gyorsan tudunk reagálni". 

10.21

Tavaly 60 millió forintot költött Győr városa a szúnyogirtásra, igaz, egy évvel ezelőtt a vérszívók jobban gyengébb inváziót indítottak a kisalföldi megyeszékhelyen. Közben Simon Róbert Balázs is megérkezett a közgyűlésre.

10.12

Kun András szerint (MSZP) "rendkívül rossz az a gyakorlat, hogy a költségvetésben nem tervezik meg legalább nagyságrendileg a városüzemeltetés egyes kérdéseit". Az ellenzéki képviselő példaként a győri szúnyoggyérítésre ma szavazásra váró 125 millió forintot említi.

Szerinte nem igaz, hogy az időjárásra hivatkozva legalább körülbelül nem lehet becsült összeggel számolni a költségvetés év eleji elfogadásakor.

Borkai Zsolt válaszában azt mondta: "bizonyos városgazdálkodási példák esetében egyet tud érteni Kun Andrással, de a szúnyogirtás nem tartozik ezek közé".

10.09

Ahogy korábban megírtuk, Győr több ingatlant átvesz az államtól a Győrszentiván-Gönyű kerékpárút építése érdekében.

10.08

"Győr Településfejlesztési Koncepciója és Integrált Településfejlesztési Stratégiája több mint egy éven keresztül, 40 millió forintos pályázati pénzből készült" - mondta Fekete Dávid (Fidesz-KDNP). Győr egyik alpolgármestere szerint a koncepciót komoly társadalmi vita előzte meg; a civilek számos ötlete, elképzelése helyet kapott a dokumentumban.

A stratégia vita nélkül kapott zöld lámpát; a témára jövő héten hosszabb cikkben visszatérünk.

10.05

Az első napirendi pont - Győr Településszerkezeti Tervének, valamint a Győri Építési Szabályzatról és Győr Szabályozási Tervéről szóló rendelet módosítása - csont nélkül átment.

10.02

A közgyűlés elkezdődött. Simon Róbert Balázs búcsúzó alpolgármester nincs jelen a ciklus utolsó ülésén.

Igazán nem a hazabeszélés miatt, de a Kisalföld nemrég elhunyt főmunkatársáról, Tóth Gyuláról megemlékezhettek volna a képviselők - ennyi járt volna neki.

10.01

Valakinek a díszteremben Ennio Morricone "A profi" című mozihoz írt klasszikus filmzenéje a csengőhangja. Ha képviselő, ha nem, gyorsan kinyomhatta a készüléket, így titokban marad, kinek a kedvence "A profi". 

9.59

Lassan az összes képviselő megérkezik, hamarosan kezdetét veszi a szeptemberi győri közgyűlés.

Előzetes

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a szeptemberi közgyűlésen kiderülhet, ki(k) a felelőse(i) az idén elhibázott szúnyoggyérítésnek?

Ezenkívül szó esik majd a tervezett Győrszentiván-Gönyű kerékpárút építéséről is.

Az összes napirendi pontot ide kattintva tekinthetik meg!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a győri Foky első lemeze - videó

Foch Attila a mulatós műfaj képviselője, sokakat szórakoztat zenéjével. Saját dalai vannak, lassan… Tovább olvasom