Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: Fidesz-KDNP-s képviselő a három alpolgármester

Somogyi Tivadar, Simon Róbert Balázs, Ottófi Rudolf - ők az alpolgármesterek. Havi bruttó 560 ezer forint a két foglalkoztatási megbízott, illetve 251 ezer forint a társadalmi megbízott alpolgármester fizetése.

12 óra 11 perc - A közgyűlés véget ért.

12 óra 10 perc - A Fidesz-KDNP frakció továbbra is együttműködik - jelentette be Somogyi Tivadar. A Jobbik frakció, illetve az MSZP frakció is megalakult.

12 óra 08 perc - A képviselők elfogadták a Győri Balett jótékonysági célú felajánlásához a hozzájárulást, illetve a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítését.

12 óra 02 perc - A közgyűlés bizottsági elnökökről döntött. A képviselők megválasztották Kalmár Ákost a gazdasági bizottság elnökének.

Közigazgatási és közrendvédelmi bizottság elnöke Borsi Róbert. Oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottságának Rózsavölgyi László az elnöke. Pénzügyi bizottság élére Radnóti Ákost választották.

Szociális és egészségügyi bizottság elnöke Szabó Erik. Sik Sándor a városstratégiai bizottság elnöke.

11 óra 59 perc - A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) felülvizsgálatára létrehozandó munkacsoportról szavaztak a képviselők. Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) az elnöke.

11 óra 54 perc - Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs költségátalánya 112 ezer forint, melyet a képviselőtestület elfogadott. Ottófi Rudolf 50 ezer forintot kap költségátalányként.

11 óra 52 perc - Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs havi bruttó fizetése 560 ezer forint. Ottófi Rudolf tiszteletdíja, aki társadalmi megbízatással lett alpolgármester, havi bruttó 251 ezer forint.

11 óra 46 perc - Somogyi Tivadart 19 érvényes szavazattal megválasztották alpolgármesternek, Simon Róbert Balázs 20 érvényes szavazattal szintén alpolgármester. Ők ketten fogalkoztatási megbízással töltik be tisztségüket. Ottófi Rudolf társadalmi megbízatással, 21 szavazattal lett a harmadik alpolgármester.

Az alpolgármesterek letették az esküt.

11 óra 24 perc - 15 perc áll rendelkezésre a képviselőknek az alpolgármesterek megválasztására.

11 óra 20 perc - Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP) a harmadik alpolgármesterjelölt Borkai Zsolt előterjesztése szerint. Civil szféra fontossága, civil szervezetek segítése elsődleges szempont az alpolgármesterjelölt számára. Az egyházakkal való kapcsolattartás a turizmus és kultúra területén is előnyös lehet Ottófi Rudolf szerint.

11 óra 17 perc - Borkai Zsolt polgármester Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) képviselőt javasolta másodikként főáállású alpolgármesternek.
Stabil pénzügypolitika, vagyongazdálkodás sikeres folytatása - ehhez kéri a közgyűlés bizalmát Simon Róbert Balázs.

11 óra 16 perc - Somogyi Tivadar beszédében elmondta, hogy humánpolitikai szempontokat tart elsődlegesnek: egészségügy, oktatás fejlesztése a cél, amennyiben megválasztják.

11 óra 13 perc - Elsőként főállású alpolgármesterjelöltnek Somogyi Tivadart (Fidesz-KDNP) javasolta a polgármester. A képviselők titkos szavazással döntenek majd arról, hogy elfogadják-e a javaslatot.

11 óra 08 perc - Elkezdődött az új győri közgyűlés alakuló ülésének második napja. A testület határozatképes, 23 képviselő van jelen.
A napirendi pontok előtt a képviselők megszavazták, hogy a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítését tárgyalják.

Az első napirendi pont ezt követően az alpolgármesterek választása és eskütételük.

Előzmények:

Az új győri közgyűlés alakuló ülésének második felvonása pénteken 11 órától kezdődik. Portálunk online közvetíti az eseményeket.

Az alpolgármesterek választása és eskütétele mellett a pénteki napirendi pontok között szerepel a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) felülvizsgálatára létrehozandó munkacsoport felállításának javaslata is.

Csütörtökön határozat született a polgármester illetményéről, mely havi bruttó 579 ezer forint, pénteken az alpolgármesterek fizetése is megállapításra kerül. 

Az ülés nyilvános: bárki megtekintheti a Városháza dísztermében.

Ha erre nincs lehetőségük, akkor frissítsék oldalunkat 11 órától, s semmiről nem maradnak le!

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. háté 2010. október 21. 19:04
  „Aki még nem olvasta.

  Ünnepi istentiszteleten és nagygyűlésen emlékezik a Jobbik 1956-ra
  Az ünnepi program részeként 13 órától a Szabadság téri Hazatérés Templomban ünnepi istentiszteletet tartanak, ahol ifj. Hegedűs Loránt lelkész hirdet igét. A hívek ezt követően a templomból sétálnak át a Jobbik rendezvényére.
  Az 1956-os forradalmat felelevenítő és a 2006-os rendőrterrorról is megemlékező nagygyűlést tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az ünnepség hagyományosan a budapesti Deák téren lesz október 23-án, szombaton 15 órától.
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom, Deák téri megemlékezésen felszólal:
  - Balczó Zoltán a Magyar Országgyűlés alelnöke
  - Murányi Levente 1956-os szabadságharcos és elítélt, a Jobbik alelnöke
  - Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti-delegációjának vezetője

  Közreműködik:
  - az Ismerős Arcok zenekar”
 • 33. szocdem 2010. október 20. 10:40
  „32. peter.kovats 2010.10.18. 17:44

  Nem tisztem megvéden ia maszopot, de valamitle kel lszögezni: a közjog terén egy lépést sem tettek visszafelé - de a fidesz most 200 évet lépett hátra, és a jó ég tuja hogy még hányat akar.

  Hogy epés legyek: egy elmradott társadalomnak sem demokráciára, sem modern intézményrendszerre nincs szüksége! Talán ezt ismerte fel a saját választóiról a Fidesz, és ezért tesz iylen anakronisztikus lépéseket. A droidokat már odaküldte ahova kell!”
 • 32. peter.kovats 2010. október 18. 17:44
  „volt olyan miniszterelnök ennek az országnak aki pufajkás volt és műszerész végzettségű+"politikai" főiskolai tanulmányok a Szovjetúnióban ennyi, ő ugye megfelelő ember volt az ország vezetésére...
  nulla végzettséggel...
  Az Mszp győri bandája aztán tele van képzett emberekkel...”
 • 31. szocdem 2010. október 18. 10:28
  „Kik és mit akarnak ebben a közgyűlésben? Szerintem csak droidok. Miért?
  megyei kormányhivatalok létrehozásáról szóló előkészítő javaslat első változatában a közigazgatási hivatalokat felváltó kormányhivatalok vezetőinek a megnevezése a főispán volt. Ez a törvényjavaslat tervezet azonban nem az 1800-as évek végén, és nem is az 1900-as évek elején került ki az kormány boszorkánykonyhájáról, hanem 2010-ben, nem sokkal Orbán Viktor kabinetjének megalakulását követően. Elképesztő, és nevetséges anakronizmus, de az még inkább meghökkentő, hogy ez a hajmeresztően ostoba ötlet bekerülhetett egy törvényjavaslatba. Szerencsére egyes, józan ítélőképességüket még megőrző szakértőknek sikerült meggyőzniük Orbán Viktort, és az illetékes minisztert, Navracsics Tibort, a javaslat égbekiáltóan eszement voltáról, így a főispáni tisztséget nem fogja újjáéleszteni a kormány.
  Sok mindenről árulkodik ez a kissé idétlen közjáték, de leginkább arról, hogy miként is kívánja a jövőben kezelni a kormány az önkormányzatokat az Orbán-rendszerben. A kétharmados alkotmányozó többséggel rendelkező, és azzal minden gátlást nem ismerően visszaélő Orbán-rezsim egy hanyag kézmozdulattal félresöpri az önkormányzatiság alkotmányos elvét, hiszen az önálló önkormányzatok zavaró, és akadályozó tényezők, amelyeket ki kell iktatni, akár egy abszolútikus monarchiában. A megyei kormányhivataloknak azon feladatokat kell ellátniuk, amelyekért egykoron a vármegyék adminisztrációjának nyakába ültetett főispánok feleltek, nevezetesen ellenőrizni, gúzsba kötni, és fegyelmezni. A főispánokat a kormány nevezte ki, csakis a kormánynak tartoztak felelősséggel, és szinte teljhatalmú helytartókként irányították a vármegyéket.
  A népakaratot semmibe vevő, és a népfelség elvét sértő módszerrel kívánja az Orbán-kormány negligálni a még ellenálló önkormányzatokat, lásd példának okáért Szegedet, vagy Esztergomot. Mindkét városban ellenzéki politikus nyerte el a választók bizalmából a polgármesteri széket, azonban a képviselő-testületekben (közgyűlésekben) a Fidesz képviselői vannak többségben. Az Orbán-rezsim helyi kiszolgálói ki is használják ezt a helyzetet, és megbénítják az önkormányzatok működését, így Szegeden csak egyetlen alpolgármester választanak, ami rövid időben belül a városvezetés ellehetetlenülését, és teljes paralízisét fogja okozni. Nem is beszélve arról, hogy a helyi Fidesz-képviselők kezében van a költségvetés, ezzel pedig mozdulatlanságra tudják ítélni az ellenzéki polgármestereket.”
 • 30. nagyfulesbagoly 2010. október 17. 18:36
  „gortam
  jézus is kb 31-32 éves volt
  se végzettsége se tapasztalata
  aztán mire vitte!!”
 • 29. gortam 2010. október 17. 18:03
  „Az senkinek nem szúrta ki a szemét, hogy a győri már meg sem tudom mondani, hány milliárd (20?) forintos éves költségvetést ellenőrző pénzügyi bizottság elnöke egy olyan 31 éves fiú, akinek sem végzettsége, sem tapasztalata nincs pénzügyi téren? Ehhez képest az alpolgármestereken elvitatkozgat a nép, akiknek Borkai úr úgysem ad önálló döntési jogosultságot.”
 • 28. nagyfulesbagoly 2010. október 17. 12:58
  „révfalusi vérszívó
  szerinted a a mai fiatalok tudják mi az a "munkásőr"?
  a "juden" szót ki sem merik mondani még pozitiv értelemben sem mert ez van beléjük sulykolva”
 • 27. mera 2010. október 17. 00:21
  „Pirosász!
  Balogh elvtársnak volt egy kereszténydemokrata és egy fideszes alpolgármestere.
  Nálam ez jó pontnak számít.”
 • 26. Hedon 2010. október 16. 15:36
  „#24

  Egyáltalán nem kell elájulni Szegedtől.
  A 2006-os önkormányzati választások után az mszp-nek
  Budapesten kívül mindössze 3-4 nagyvárosa maradt.
  Nem nehéz még felsorolni sem: Miskolc, Szeged, Pécs, Szombathely
  Napnál világosabb volt, hogy amikor Lampert Mónika a párttársait (az elvesztett városi pozíciók után) a jövőbeni pénzosztással kapcsolatban nyugtatgatta
  akkor ők azt nagyom is komolyan gondolták.

  Ehhez egy egyszerű összehasonlítás a szegedi Botka László
  és a győri Hegyi Zoltán kampányban tett nyilatkozata:

  ,,Hegyi Zoltán megjegyezte: 2002 és 2009 között 90,1 milliárd forint hazai és európai uniós támogatás érkezett Győrbe 749 projektre."

  Miközben tudjuk hogy ezen idő alatt Szegedre (szoci vezetés)
  220 Mrd + két autópálya jutott.
  http://atv.hu/cikk/20100919_nekem_nem_kell_valtoznom_a_fidesznek_muszaj

  Tehát a 160 ezres Szegedre jutott 220 milliárd forint.
  Győrnek a maga 130 ezrével jutott 90,1 Mrd forint.

  Ennek fényében pedig különösen döbbenetes hogy egy nem régi kimutatás
  szerint Szeged adóssága 18,6Mrd (dacára a rengeteg hazaküldött állami pénznek)
  miközben Győr adósságát ugyanez a tanulmány 0,4 Mrd -re taksálja.

  Arról már nem is beszélve, hogy az ott élők a főtér átadási ünnepség után
  munkahelyeket is szeretnének látni. Amiben Szeged alaposan elmaradt Győrtől.
  Nem a nyugat-Dunántúli emberek költöznek a dél- Alföldre hanem sokkal
  inkább fordítva. Szép főtérrel nem lehet gyerekeket iskoláztatni.

  Botka rátermettsége majd most dől el, hogy mire jut széllel szemben
  ahogy Borkaiék erejét lobbizó képességét is a következő
  négy év fogja megmutatni.”
 • 25. xonder 2010. október 16. 11:48
  „Alpolgálmesterek,csak társadalmi megbizatással és 0 forinttal! Igy is lesz máshonnan bevételük. A 25%-os támogatottságú Polgármester meg válasszon a képviselői vagy a polgármesteri fizetés között! Oszt jó napot!”
 • 24. szoljbenekik 2010. október 16. 10:36
  „21.Fürgeszarvas! Nem csak hogy nagyobb város, de a kedves városatyáink ellátogathatnának egyszer Szegedre, és jól körbenézhetnének. Aztán, ha tetszett amit láttak, akkor jelentkezzenek be a polgármesterhez, és kérdezzék meg, hogy csinálja. Én voltam ott jó tíz évvel ezelőtt, és voltam nemrégen. Lélegzetellálító a változás és a fejlődés. Csodálatos város, tiszta, rendezett, gyönyörű!”
 • 23. Patriot 2010. október 16. 08:20
  „Érdekes a tolvajpárti szavazóknak mindenről a lopás jut először eszükbe. Ezt kódolta beléjük a szeretett pártjuk és annak hitvány vezetőik.

  Amúgy a BKV külső és belső adóssága 800milliárd forint! Elvtársak szerintetek ott lehetett lopás, vagy csak szimplán tehetségtelen vezetés volt? Vagy mind kettő fennáll egyszerre...

  Hagyózzatok már egy kicsit a hülyeségeitekkel.”
 • 22. bojtár 2010. október 15. 20:47
  „várjatok majd pár évet és lessz alporgármester helyetes kb 5 fő.Magyarország bolond lyukból bolond szél fúj”
 • 21. Fürgeszarvas 2010. október 15. 20:08
  „Érdekesség ! Szegeden 1 alpolgármester van ! Ha egy nagyobb városban elég az egy alpolgármester ,akkor itt miért kell három ? Lopják a közpénzt uraim ? Persze , ez most nem bűn, mert narancsszínű a lopás , és önök "köztudottan" nem lopnak és nem hazudnak soha ! Ugye ? ! Gusztustalanok !”
 • 20. FREDDY/S 2010. október 15. 18:21
  „Majd, ha a valódi munka után jár a fizetség, akkor a húsz munkahelyen is csak annyit kereshet, mint más egy munkahelyen csak megosztva, nemde...”
 • 19. nagyfulesbagoly 2010. október 15. 17:07
  „Érdekesek vagyunk mi emberek.
  Amikor Borkai OLIMPIAI BAJNOK lett szerintem mindenki aki csak köszönő viszonyban volt vele azzal dicsekedett a vidéki rokonainak:a ZSOLTI a haverom.
  Most meg ő csak egy "borkaizsolti".
  Persze ő is sokat változott.
  Ki érti ezt???
  Talán mindannyian öregszünk.............”
 • 18. Révfalusi-szúnyog 2010. október 15. 16:24
  „<moderálva>”
 • 17. pirosász 2010. október 15. 15:11
  „Kedves elvtársak! A Balog elvtárs és csapata vajon mennyit keresett???”
 • 16. fióka 2010. október 15. 14:41
  „kezdődhet a narancsmutyi”
 • 15. Accra 2010. október 15. 14:19
  „Somogyinak nincs havi 2milla felett már a keresete? Vagy az összevontra nem vonatkozik a limit?
  Superman lehet, ha ennyi megbízást el tud látni:) Kórházi igh, terhesgondozót vezeti, praktizál, alpolgi, meg fb tagság. Szerintem a fele helyre csak a fizuért megy be.”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalotai Ildikó Kinga kiállítása

Kalotai Ildikó Kinga egészségügyi végzettségű, fizioterápiás munkakörben dolgozik. Hobbija a… Tovább olvasom