Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: áprilistól még többet vadásszák a gyorshajtókat

A Győri Rendőrség éves beszámolója közben kiderült az is, hogyan szokott Borkai polgármester bringázni. Végül a győri kórház körül kialakult kaotikus parkolási helyzet került terítékre.

17.20

A közgyűlés véget ér. Kellemes estét kívánunk Olvasóinknak!
 
17.12

Végezetül, olyan téma van terítéken, amit a kisalfold.hu kezdett el pontosan két hete. A kórházi parkolásról van szó, mely április 7-től fizetőssé válik a Petz területén.

A vitát Kun András kezdeményezte, Dézsi Csaba hozzátette: az egészségügyi dolgozóknak 1000 forintot kell fizetni havonta a kórházi parkolásért.

Somogyi Tivadar bízik a kórházi vezetés tisztánlátásában, vagyis "ha nem jól alakul az új rendszer, akkor átgondolják a mostani elképzeléseket".

Borkai Zsolt szerint "a Városháza többször foglalkozott a kérdéssel, de egyelőre nem látni megoldást, mert a kórház körül úgy tűnik, nem lehetséges parkolóházat felépíteni".

Ez a vita egyébként nagyon kulturáltan zajlott, sok-sok igazsággal, tanulsággal, életképpel.

16.56

A Gyirmót focipálya fejlesztésének önkormányzati támogatását Kun András és Vörös Gyula több szempontból is megkérdőjelezi. Borkai Zsolt szerint is van rizikó ebben a beruházásban.

A gyirmóti stadionfejlesztésről szóló előterjesztést itt tekinthetik meg!

16.51

190 millió forintból fejlesztik a belvárosi beléptető rendszert Győrben - bővebb részletekért ide kattintsanak.

16.40

A Dunakapu téri mélygarázs megépítése és környezetének felújítása mintegy 3 milliárd forintba kerül, melyből 2 milliárd forintot a GYŐR-SZOL Zrt. hitelfelvétellel, 1 milliárd forintot pedig a tulajdonos önkormányzat végleges pénzátadással biztosít. "A végleges pénzátadás módja törzstőke emelés. A törzstőke emelés első üteme 2012-ben 600 millió forinttal már megtörtént" - olvasható a Kalmár Ákos jegyezte előterjesztésben.

A kedvező időjárási viszonyok eredményeként a mélygarázs építése kedvező fordulatot vett, amely jelentős összegű kifizetéssel is párosult. E miatt indokolt a fennmaradó 400 millió forint átadása a Városháza szerint.

16.40

Összesen 18 sportklub 24 szakosztálya kap hétszámjegyű, azaz milliós támogatást 2014-ben a győri Városházától. A sportpénzek idei felosztásáról itt olvashatnak fel.

16.34

Másfél óra alatt három napirendi pont ment le, de Borkai Zsolt polgármester most érezhetően fel akarja pörgetni az ülést.

16.32

A beszámolók ülése a mai, most a városi levéltár következik. Várhatóan itt azonban már nem kell számítani hosszas kérdezz-felelekre.

16.31

"Érdekes módon, amikor a közterület felügyelő odamegy a kutyatartóhoz, rögtön előkerül a zsebéből a zacskó és a kislapát. Mi egyet tudunk tenni, minél többet ellenőrzünk, jelenleg a reggeli órákban több kollégám is csak ezzel a problémával foglalkozik. Szabálysértési bírságot nem szabhatunk ki azoknak a sofőröknek, akik teherautóval megállnak az utcákban, vagyis nincs hatékony eszköz a kezünkben.

Sajnos, mi is egyre többet tapasztaljuk, hogy mind több hajléktalan él a városban, s érkezik ide az ország másik feléből. A jelenség elkeserítő, a hajléktalanokat segítő szolgálat figyelmét mindig felhívjuk, ha olyan helyzetet látunk" - szólt Truka István válasza szerkesztve.

Erre az éves beszámolóra szintén visszatérünk az elkövetkező hetekben. 

16.27

Akárcsak előbb a rendőrségi beszámoló esetében, most következzenek Truka István, a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat igazgatójának válaszai.

16.23

Borkai Zsolt szerint "az előbb szóba került problémákat elsősorban nem a közterület felügyelőkön kell számon kérni, hanem az állampolgárok mentalításának kell(ene) fejlődnie".   

16.19

Sík Sándor és Vörös Gyula is azt nehezményezi, hogy 40 tonnás teherautók szűk utcákba is behajtanak, miközben a felújított aszfaltot agyonzúzzák.

16.11

Vörös Gyula (független) szerint súlyos problémákat okoz a kutyák közterületen hagyott ürüléke. Rózsavölgyi László (Fidesz-KDNP) szerint a Pápai úton egy hajléktalan csoport gyűlt össze, s sátortáborozik. Lehet-e velük bármit kezdeni?" - kérdezte a képviselő.  

16.08

Újabb éves beszámoló, most a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat 2013. évi tevékenységéről szóló beszámoló van terítéken. 

16.06

"Amikor a közelmúltban kerékpárra ültem, eszembe jutottak Dézsi doktor szavai, s gyorsan visszafutottam a láthatósági mellényért. Igaz, azért véletlenül sem tekertem arra, amerre Dézsi doktor autózni szokott" - búcsúzott ezzel az életképpel Horváth Csabától Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester.

A rendőrség 2013-as beszámolóját nagy többséggel fogadták el a képviselők.

16.05

"Nincsen falfirka összeírásunk. Márciusban már küldtünk ki tapasztalt kollégákat próbaidős fiatal rendőrökkel gyalogos szolgálatra Marcalvárosban. Győrszentivánon sikerült elfogni a trafik rablót, azon vagyunk, hogy minél több rablási kísérletet sikerüljön megakadályozni, de ezért a dohányboltot üzemeltetőknek is tenniük kell. Két új BMW-motort tudunk bevetni a motoros közlekedés biztonságáért. A Török István úti helyzetre oda fogunk még jobban figyelni, de azt tegyük hozzá: ha valaki zavartan viselkedik, nem azt jelenti automatikusan, hogy biztosan drogozott. A likócsi bandán szintén rajta tartjuk a szemünket. Dézsi doktor szerint a kerékpárosok rosszabbak, mint a szívinfarktus. Elfogadom a véleményét, de azért a helyzet évről évre javul valamelyest. Győrszentivánon a rendőrök összegyűjtötték a biciklik adatait, kevesebb is lett a lopás. Győrben is ezen az úton kellene elindulni, de ilyen nagyságú város esetében ez rendkívül költséges volna" - hangzottak Horváth Csaba humorral átszőtt válaszai zanzásítva.

15.52

Elfogytak a kérdések, most jönnek Horváth Csaba válaszai.

15.47

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) szerint továbbra is komoly gondok vannak a kerékpáros kultúrával Győrben: 10-ből 8 bringás égő nélkül közlekedik este, s véletlenül sem a kerékpárúton.

Dézsi doktor szerint a kismamák egyre vagányabban közlekednek a babakocsijukkal, s sokszor arra is fittyet hánynak, hogy zebra nincs a közelben.

"Érdekelne, hogy a gyalogosokkal szemben hányszor intézkedtek a rendőrök az elmúlt évben Győrben?" - tette hozzá Dézsi Csaba.

15.45

Sík Sándor (Fidesz-KDNP) szerint Győrszentivánon az okozza gondot, hogy teherautók agyonzúzzák a járdákat.

15.41

Kalmár Ákos (Fidesz-KDNP) azzal kezdte, hogy a körzetében lakók véleményét tolmácsolja. "Több embertől hallottam, hogy a rendőrségi statisztikák pozitív eredménye nem mindig cseng össze a mindennapok biztonságérzetével" - mondta az önkormányzati képviselő, aki a szavait a likócsi fiatalokból álló banda "áldásos" munkásságával támasztotta alá.

Nálunk eddig ez a márciusi ülés legértékesebb felszólalása.

15.37

Szabó Erik (Fidesz-KDNP) szerint több lakó is jelezte, hogy a Török István utcában egyre több drogos fiatal mászkál, s az utóbbi időben agresszíven is viselkednek.

15.34

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) örömtelinek tartja, hogy Kismegyernek és Szabadhegynek újra van körzeti megbízottja. A győri alpolgármester ugyanakkor felhívja a figyelmet az egyre gyakoribb szabálytalan parkolásra.

15.33

Vörös Gyula (független) arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több Nemzeti Dohányboltot rabolnak ki Győrben is, illetve nyakunkon a motoros szezon, s ilyenkor mindig sok a motoros baleset.

15.30

Most következnek a képviselői kérdések. Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) azt veti fel, hogy Adyvárosban a kerékpárlopásokat hogyan lehetne visszaszorítani? Kovács Tamás (Fidesz-KDNP) a falfirkák elszaporodását túlzó mértékű tartja, illetve hiányolja a marcalvárosi gyalogos járőröket. 

15.26

Újabb térfigyelő kamerákat helyeztek el Győrben tavaly. Jelenleg 43 ponton, 48 kamera figyel minden rezdülést a megyeszékhelyen.

A győri kamerarendszerről ide kattintva olvashatják el a kisalfold.hu riportját! 

15.22

Beszédes képek az ülésteremben: amikor tavaly tavasszal a Fradi két "hazai" meccsét Győrben játszotta, több tucatnyi "robotzsaru" kísérte a hírhedt fővárosi szurkolókat az Ipar úton.

15.21

"A vámosszabadi menekülttábor Győr közbiztonságára negatív hatással nem volt" - jelentette ki a győri rendőrkapitány.

15.19

Horváth Csaba beszámolójában beszélt arról is, hogy Győr különböző városrészeiben hány baleset történt 2013-ban. A témára jövő héten elemzéssel térünk vissza.

15.17

Az összbalesetek száma 2012-ben 1387 volt, ez a szám 1447 emelkedett tavaly.

"A gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet, ezért áprilistól még többet fogunk mérni" - emelte ki Horváth Csaba. A győri rendőrkapitány hozzátette: polgárpukkasztó módon nem mérnek 30-as tábláknál, de baleseti gócpontokban a jövőben még szigorúbban lépnek fel a győri rendőrök.

15.12

"A kiemelt bűncselekmények száma csökkent 2012-hez képest" - mondta Horváth Csaba. A nyomozások eredményessége 38,8 százalékról 45,3 százalékra emelkedett az elmúlt két évben.

15.10

Horváth Csaba első körben a tavalyi év természeti katasztrófáiról (hófúvás, árvíz) beszél, de megemlítette azt is, hogy a vámosszabadi menekülttábor közvetve érintette a kisalföldi megyeszékhelyet is.

15.08

Első napirendi pontként Horváth Csaba ezredes a Győri Rendőrkapitányság tavalyi munkájáról tart beszámolót.

Az ülés részt vesz a megyei rendőrfőkapitány, Csizmadia Gábor r. dandártábornok is. 

15.05

A közgyűlés határozatképes, az ülés elkezdődött.

14.52

A képviselők gyülekeznek, tíz percen belül kezdődik az idei év harmadik győri közgyűlése.

Előzetes

A csütörtöki közgyűlésen kiderül többek közt, hogy melyik helyi sportegyesület, milyen összegű támogatásra számíthat a várostól.

A témák között szerepel az is, hogy a tervek szerint 190 millió forintból fejlesztik a belvárosi beléptető rendszert Győrben.

Az összes napirendi pontot ide kattintva tekinthetik meg. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Jobbik: Rendőrök vagy pénzbehajtók?

"Fontos a közlekedésbiztonság érdekében a gyorshajtók kiszűrése, de a rendőri munka aránytalan eltolódása a traffipaxozás irányába elfogadhatatlan" - írja a Jobbik. Tovább olvasom