Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: a gazdasági programot az MSZP és a Jobbik is megszavazta

Győr 2014-ig szóló gazdasági programját 22-ből 22 képviselő elfogadta. Horváth Csaba rendőr ezredes a város közbiztonsági kérdéseiről, gócpontjairól számolt be, míg Verebes József Győr ezüst emlékérmét vehette át.


12 óra 31 perc

Az idei harmadik győri közgyűlés véget ért, foly. köv. április végén.

12 óra 28 perc

Nem egészen 10 perc elteltével Borkai Zsolt kihirdette a zárt ülés eredményét: Dr. Andréka György újabb öt esztendőig, 2016. március 31-ig vezetheti a győri állatkertet.

A győri tűzoltóság új paracsnokának Dr. Kuti Rajmundot választották meg a képviselők. 

12 óra 20 perc

Elkezdődött a zárt ülés: Győr Tűzoltósága parancsnoki beosztásának betöltéséről, illetve a Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói megbízás meghosszabbításáról döntenek a képviselők. 

12 óra 19 perc

A Győri Nemzeti Színház igazgatói pályázatát kiírta a megyeszékhely közgyűlése.

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ magasabb vezetői beosztásának betöltésére szóló pályázati javaslatot szintén elfogadták a képviselők.

12 óra 15 perc

Ezért lehet, hogy felesleges volt szünetet tartani: bő három perc alatt hét napirendi pontot pipáltak ki a képviselők.

12 óra 12 perc

Folytatódik az ülés.

11 óra 52 perc

10 perc szünet.

11 óra 51 perc

A pályázati úton támogatott sportágak támogatási keretének felosztásáról szóló javaslatot a képviselők megszavazták.

11 óra 43 perc

A vízilabda jelenleg 0 forintot kap Győrtől - közölte Borkai Zsolt, de azt is hozzátette, hogy a vízilabda szerepel abban az öt sportágban, melyet hosszútávon támogatni szeretne a város, de mindez nagyban függ a multifunkcionális csarnok és az uszoda megépítésétől.

Győr polgármestere azt is mondta, hogy ezek a tervek sok mindentől függnek, s rengeteg kérdőjel akad itt.

Borkai Zsolt a pénteki ülésen - fotók: Cseh Róbert.

11 óra 33 perc

A különböző sportágak támogatása kapcsán Kun András azt kérdezte: a város miért nem támogatja a vízilabdát, a férfi kézilabdát és a győri labdarúgás utánpótlását?

Borkai Zsolt válaszában leszögezte: az ETO tulajdonosa kérte az Audi szponzorációját követően (mint ismert, a négykarikás cég 350 millióval száll be a győri labdarúgásba), hogy a város ne támogassa az utánpótlást ezentúl.

A kézilabda kapcsán Borkai Zsolt azt mondta: sajnos, jelenleg nincs esély ennek a Győrben nagy hagyományokkal rendelkező szakág jelentősebb támogatására.

11 óra 24 perc

Győr gazdasági programját mind a 22 jelenlévő képviselő megszavazta; mindez azt jelenti, hogy az MSZP és a Jobbik képviselői is támogatják.

A jelenlegi magyar politikai viszonyok között örömteli látni, hogy bizonyos kérdésekben a szembenálló politikai erők is - legalábbis a főbb irányokban - meg tudnak egyezni.


A győri ellenzék, az MSZP és a Jobbik képviselői is megszavazták Győr három évre szóló gazdasági programját - fotó: Cseh Róbert.
 
11 óra 23 perc

Kun András módosító javaslatát (évente számoljon be a gazdasági programról Győr polgármestere) leszavazták a képviselők.

11 óra 22 perc

Borkai Zsolt válaszában leszögezte, hogy a gazdasági programban csak az oktatáspolitika irányait rögzítették, de magát az elkövetkező évek oktatáspolitikáját külön dokumentumban teszi majd közzé kidolgozva Győr.

11 óra 18 perc

Neupor Zsolt szerint a marcalvárosi uszoda megépítésével, az egykori olajgyár környékének és Újváros a rehabilitációjával, valamint a Bercsényi liget rendbe tételével is adós maradt a városvezetés az előző ciklusban.

A MSZP politikusa szerint ezért lenne szükséges megfontolni Kun András javaslatát, miszerint évente számoljon be az önkormányzat adott tervek állásáról, helyzetéről. 

11 óra 16 perc

Neupor Zsolt (MSZP) szerint érdemes megnézni azt is, hogy az előző négy esztendő gazdasági programjából mi valósult meg, mi van jelenleg is folyamatban, s mit nem sikerült elérni.

11 óra 13 perc

Borkai Zsolt javasolta, hogy a gyirmóti, ménfőcsanaki csapadékelvezetési kérdések is szerepeljenek a programban.

11 óra 5 perc

Kun András (MSZP) hozzászólásában "igényes munkának" nevezte a gazdasági programról szóló dokumentumot, de az "oktatási résznél iskolai összevonások potenciális lehetőségét" olvasta ki, illetve a két nagy beruházás pénzügyi hátterét "bizonytalannak érzi" a szocialista képviselő.

Kun András azt kérte, hogy a szóban forgó gazdasági programról évente tartson beszámolót Győr polgármestere, de mivel Borkai Zsolt szerint ezek a témák amúgy is folyamatosan napirenden lesznek, ezért nem gondolja, hogy szükséges lenne az éves referálás. 

11 óra 4 perc

S már el is érkeztünk Győr elkövetkező három évét meghatározó gazdasági programhoz. Borkai Zsolt elöljáróban megjegyezte: nagyon kiváló munkát sikerült letenni az asztalra. 

11 óra 2 perc

Megkezdődött a "szavazásdömping": kisebb horderejű ügyekben - ezeket előzetesünkben, a napirendi pontok között megtalálják - folyamatosan szavaznak a képviselők, s fogadják el a javaslatokat.

Ez jó eséllyel egészen a gazdasági programról szóló előterjesztésig így lesz.

10 óra 58 perc

A helyi Békéltető Testület elnöke, Horváth László éves beszámolójában arról (is) beszélt, hogy "sajnos, gyakori jelenség lett a szegények, a nincstelenek, a kisemberek becsapása, s ezzel a gonddal folyamatosan foglalkozni kell".

Ez a beszámoló is simán kapott zöld lámpát a képviselőktől.  

10 óra 56 perc

A győri levéltár vezetőjének, Bana Józsefnek a beszámolóját a tavalyi esztendőről is nagy többséggel fogadták el a képviselők.

10 óra 54 perc

Horváth Csaba beszámolóját 22-ből 22 képviselő elfogadta, Borkai Zsolt pedig sikeres munkát kívánt a kapitányságvezetőnek.

10 óra 52 perc

Horváth Csaba ezredes a szórakozóhelyek kapcsán leszögezte: a budapesti tragédia óta folyamatosan zajlanak az ellenőrzések a győri szórakozóhelyeken is, melyek egészen az akció kezdetéig szigorúan titkosak.

10 óra 49 perc

Borsi Róbert kérte a győri kapitányságvezetőt, hogy a jó idő beköszöntével jelentősebb rendőri jelenlét legyen a város közterein.

10 óra 43 perc

Mivel a levélben az önkormányzatot is megszólította a Jancsifaluban élő lakó, Borkai Zsolt leszögezte: "nem igaz, hogy az önkormányzat engedélyt adott volna kupleráj nyitására. Sem a múltban nem fordult elő ilyen, sem a jövőben nem fog".

10 óra 39 perc

Kalmár Ákos hozzászólásában méltatta ugyan a "rendőrség hősies munkáját", de felolvasta Jancsifalu egyik lakójának a levelét.

A lakó szerint "jó úton van Jancsifalu az irányában, hogy a város vigalmi negyede legyen, ahol csak idő kérdése a budapestihez hasonló tragédia".

A levélben az is szerepel, hogy az itt található diszkók közönségének viselkedése, hangoskodása régen túllépett a kulturált szinten.

Kalmár Ákos hozzátette: tisztában van ennek a problémának a kezelésének a nehézségével, de ettől még szükséges vele foglalkozni, s az állandó rendőri jelenlét bizonyára segítene a helyzeten a hétvégi bulik idején.  

10 óra 37 perc

Dr. Sík Sándor hozzászólása közben "megbolondult" a hangosító rendszer. Megnyugtatjuk Olvasóinkat: fél perc elteltével visszaállt a világ rendje mikrofonfronton.

10 óra 32 perc

Horváth Csaba ezredes válaszában leszögezte: a kapitányság folyamatosan foglalkozik a szóban forgó két városrész közbiztonsági kérdéseivel, s nyáron várható a járőrszolgálat erősítése.

A prostituáltak kapcsán leszögezte: nem csak a két gimnázium környékén, de az 1-es főúton, a Radnóti-szobor környékén és más győri, Győr közeli helyszínen is több mint 300 bírságot szabtak ki a győri rendőrök.


Horváth Csaba ezredes, győri kapitányságvezető - fotó: Cseh Róbert.
    
10 óra 28 perc

Vörös Gyula, a Jobbik képviselője tényszerűnek ítélte Horváth Csaba ezredes beszámolóját; két kérdésében azt vetette fel, hogy Győr-Sziget és Újváros közbiztonságát miként lehetne növelni - esetleg a járőr tevékenység erősítésével -, illetve az Révai és Kazinczy gimnázium környékén esténként zajló üzletszerű kéjelgés beszüntetésére milyen alternatívák vannak? 

10 óra 25 perc

A győri kapitányságvezető megemlítette azt is, hogy most már nem csupán Győr belvárosában működnek térfigyelő kamerák, hanem külvárosi részekben (például Győrszentivánon), s folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket a kamerák bővítése érdekében. 

10 óra 22 perc

Horváth Csaba ezredes sikeresnek ítéli a nagyobb győri rendezvények, koncertek biztosítását. Példaként külön említette a Széchenyi tér tavaly nyári ünnepélyes átadását, ahol becslések szerint 25-30 ezer jelent meg, mégis komolyabb fennakadás nélkül sikerült bebonyolítani a rendezvényt.

10 óra 20 perc

A motoros balesetek kapcsán a győri kapitányságvezető azt mondta: az esetek többségében nem a motorosok a hibásak.

10 óra 17 perc

A megyei jogú székvárosok között a felderített bűncselekmények számában Győr tavaly középmezőnyben végzett.

Horváth Csaba szerint tavaly jelentős erőt fektetett a városi rendőrség a közbiztonság növelése érdekében; az ezredes példaként a Kálóczy téri verekedéseket említette, ahol három éve rengeteg balhé történt, mostanra viszont sikerült egészen normalizálni a helyzetet. 

10 óra 15 perc

Horváth Csaba ezredes elmondta: a győri kapitányság illetékességi területén 8942, míg a városban 7844 bűncselekmény történt a tavalyi esztendőben. A kapitányságvezető szerint ez az elmúlt évek átlagához hasonló, de Horváth Csaba ezredes azt is hozzátette: Győr gazdagsága, magyar átlagon felüli jóléte miatt célpontja az utazó bűnözésnek.

10 óra 8 perc

A Győri Rendőrkapitányság 2010. évi munkájáról, Győr város közbiztonságának és közlekedésbiztonságának helyzetéről Horváth Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető számol be.

10 óra 6 perc

Borkai Zsolt Győr ezüst emlékérmét adományozta Verebes Józsefnek a közgyűlés előtt a mester 70. születésnapja alkalmából.

A képviselő vastapssal köszöntötték Verebes Józsefet.

A Mester köszöntése - kép: Cseh Róbert.

10 óra 05 perc

A közgyűlés elkezdődött; az ülés határozatképes, 19 képviselő van jelen.

Előzetes

Mint arról már hírt adtunk, Győr 2011-2014-ig tartó gazdasági programjának javaslatában többek közt szó esik a multifunkcionális csarnok építéséről, az Audi beruházást érintő infrastrukturális fejlesztésekről, a Dunakapu térről és a Mobilisről, de az is szerepel az elképzelések között, hogy Győr több városrészben működő, ingyenes WIFI-hálózatot építene ki a jövőben.

I. FŐ NAPIRENDEK

1. Beszámoló a Győri Rendőrkapitányság 2010. évi munkájáról, Győr város közbiztonságának és közlekedésbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, baleset és bűnmegelőzési tevékenységről és az ezzel kapcsolatos további feladatokról

Előadó: Horváth Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető

2. Javaslat Győr Megyei Jogú Város Levéltára 2010. évi beszámolójának és 2011. évi munkatervének elfogadására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

3. Tájékoztató a Békéltető Testület szerepéről Győr város fogyasztói érdekvédelmi rendszerében

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

4. Tájékoztató a Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2010. évi tevékenységéről, valamint javaslat Győr Városi Drogstratégia végrehajtásának 2011. évi feladattervére

Előadó: Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, KEF elnök

5. Tájékoztató a Nyugdíjas Klubok működési feltételeinek felméréséről Győr városában

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

6. Tájékoztató az idősek életminőségének javítását célzó koncepció időarányos végrehajtásáról, és a 2010. évi feladatterv végrehajtásáról

Előadó: ?

7. Tájékoztató az önkormányzati tulajdonban lévő lakások elidegenítéséről

Előadó: Szabó Erik, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke

8. Javaslat egyes önkormányzati rendeletek módosítására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

9. Javaslat Győrszentiván, Vonal út belterületi szakaszának nyomvonal pontosítására, a Jogar utca melletti lakóterület rendezési terv módosítására, valamint építési szabályzat korrekciójára

Előadó: Révi Zsolt városi főépítész

10. Javaslat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági programjára 2011-2014.

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

II. ÍRÁSBAN BENYÚJTOTT KÉRDÉSEK, INTERPELLÁCIÓK

III. DÖNTÉST IGÉNYLŐ ÜGYEK

1. Javaslat a "Győr-Ménfőcsanak, Veres Péter utca mögötti telekalakítás, út-, és közműépítés területfejlesztési koncepció, KKT tervdokumentáció" jóváhagyására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

2. Javaslat a "Társadalmi szervezetek, alapítványok, stb. támogatására szolgáló pályázati keret" felhasználására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

3. Javaslat az "Egyházak támogatására szolgáló pályázati keret" felhasználására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

4. Javaslat kisebbségi önkormányzatok pályázat útján történő támogatására

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

5. Javaslat a Sportkoncepcióban a pályázati úton támogatott, olimpiai sportágak eredményes sportolói számára támogatást biztosító keret pályázati meghirdetési, elbírálási, utalási, valamint elszámoltatási rendjére

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

6. Javaslat a Sportkoncepcióban a pályázati úton "Egyéb sporttámogatás" csoportba tartozó egészségkárosultak sportjának támogatását biztosító keret pályázati meghirdetési, elbírálási, utalási, valamint elszámoltatási rendjére

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

7. Javaslat a pályázati úton támogatott sportágak támogatási keretének felosztására (az ülés előtt kerül kiosztásra)

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

8. Javaslat az Idősügyi Tanács új Szervezeti és Működési Szabályzatára

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

9. Hozzájárulás a Győr, Lukács Sándor út 19. I/6. szám alatti 6625/A/9 hrsz-ú lakás elidegenítéséhez

Előadó: Szabó Erik, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke

10. Javaslat sportingatlanok technikai kezelésbe adására a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. részére

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

11. Javaslat Győr, Árpád út 27. szám alatt lévő udvari irodahelyiség ingyenes használatba adásának meghosszabbítására a "Győr 2000" Idegenforgalmi Közalapítvánnyal

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

12. Javaslat a Fürdő Kft. Felügyelő Bizottsága tagjai tiszteletdíjának módosítására

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

13. Javaslat Győr, József Attila u. 6. sz. melletti (hrsz: 2023/4) ingatlan értékesítésére

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

14. Javaslat a győri 4121/12 hrsz-ú udvar ingatlan (Győr, Szauter u.) értékesítésére

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

15. Javaslat Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítvány támogatására

Előadó: Radnóti Ákos, a Pénzügyi Bizottság elnöke

16. Javaslat az önkormányzati Környezetvédelmi Alap felhasználására a Püspökerdő 2011. évi fejlesztése kapcsán

Előadó: Dr. Sík Sándor, a Városstratégiai Bizottság elnöke

17. Javaslat az önkormányzati Környezetvédelmi Alap felhasználására a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny támogatásával kapcsolatban

Előadó: Dr. Sík Sándor, a Városstratégiai Bizottság elnöke

18. Javaslat a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ magasabb vezetői beosztásának betöltésére szóló pályázat kiírására

Előadó: Borkai Zsolt polgármestere

19. Tájékoztató a Közgyűlés által a polgármesterre átruházott hatáskörben hozott döntésekről

Előadó: ?

20. Javaslat Győr Megyei Jogú Város Tűzoltósága parancsnoki beosztásának betöltésére (zárt ülés)

Előadó: Borkai Zsolt polgármester

21. Javaslat a Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói megbízás meghosszabbítására (zárt ülés)

Előadó: Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke

22. Javaslat önkormányzati hatósági ügyekben hozott határozatok elleni fellebbezések elbírálására (zárt ülés)

Előadó: Borsi Róbert, a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság elnöke

IV. NAPIREND UTÁN

V. KIOSZTOTT NAPIRENDEK

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. igazszó 2011. március 28. 09:38
  „Tisztelt Fogyasztóvédelmi Felügyelőség! AZONNALI VIZSGÁLATOT KÉRÜNK, ÉS INTÉZKEDÉSÜKET.
  Győr-Szol szemétdij számlázásánál, felmerült annak valószínüsíthetősége, hogy számlázásaik során jogtalan haszonszerzés történik, illetve a rendszeres haszonszerzés további alapja is lehet! Többekben felmerült a vizsgálat szükségessége, mivel fillérek már rég megszüntek, igy forintok kerekítése önkényesen nem történhet meg, a számlának végereménxe a valós összeget kell mutassa, és csak a számlák fizetésénél történhet le, vagy felkerekítés, de annak is megvannak a szabályai, amit kötelező betartani. A számlának mindig a valós végösszeget kell tartalmaznia!
  Győr -SZOL esetében a már rég megszünt fillérekkel számláz, a filléreket tételenként is kerekítgeti, ezzel halmozva az összegek nagyságát, amire még a 25% áfa is rárakódik, növelve a szolgáltatás diját! Ezek a filléres kijátszások több forintokat is jelenthetnek számlánként, és , több milliós többlet bevételekre ad lehetőséget GYŐR -SZOL bevételeinél, az amúgy is magas végösszegű számlák esetében.
  Ezért szükséges azonnal vizsgálat, és szankcionálás, megszüntetés ebben az ügyben is!
  Számlázásuk a következő módon történik, egy számlát megnézve megállapítható:
  * rendelkezésre állási dij: 704,25 Ft, ez a nettó összeg, egy hónapra, - de két hónapot számláznak egybe, tehát duplázódik a nettó összeg, és a 25% áfa is! A bruttó összeg igy: 1760,63 Ft
  * vegyes hulladékszállítás dija : 1252,11 Ft, és szintén duplázva ez a nettó összeg, plusz erre jön szintén a 25% áfa!
  Véleményünk szerint felvetődik annak valószínüsége, hogy a kerekítés szabályait tudatosan figyelmen kívül hagyja a GYŐR-SZOL, hisz számlázásukban fillérek nem is lehetnének.Ők ponosan ezekkel a fillérekkel történő tételenkénti felefelé kerekítésekkel és az rárakodó áfákkal manipulál,ezért ennek tisztázása végett szükséges azonnal vizsgálatuk!”
 • 20. rommel 2011. március 27. 22:31
  „A LÁZÁR ANYAGOT ÖSSZEVÁGTÁK.
  ERRŐL ENNYIT !”
 • 19. igazszó 2011. március 27. 17:03
  „GYŐR-SZOL egyébként 400.- Ft-ot fizettet egy darab sárga csekkért, a lakóközösségekkel lakásonként, hogy betudják fzetni a közös költséget, mert a GYŐR-SZOL-os képviselők nem hajlandók összeszedni a közös költségeket, dolgozni nem akarnak. A ház költésgeit több ezer forinttal terhelik meg havonta, és éves szinten több százezres nagyságrendű jogtalan bevétellel gyarapitják saját bevételeiket GYŐR-SZOL-nál!
  Győr -szol csak a bevételeket hajtja pofátlanul! Kihasználva a vétlen, magatehetetlen , öreg embereket, lakókat, mert arról nem tájékoztatják, hogy igaz, hogy közvetlenül nem kérik el tőlük a pénzt, de azt sem mondják meg, hogy havonta leemelik a közös költségekből ezeket az összegeket! Tisztességtelen haszonszerzés, és erkölcstelen is amit tesznek!”
 • 18. drKotász 2011. március 27. 03:35
  „Jobbikos merített az állami kasszából
  A jelenlegi képviselő nyolcévi szocialista kormányzás alatt 65 milliót kapott
  2011. március 26. 04:00


  Magyar Nemzet
  Nyikos László, a Jobbik országgyűlési képviselője a 2002-től 2010-ig terjedő időszakban több mint 65 millió forintot kapott az állami kasszából, ráadásul 13. és 14. havi illetmény is járt neki - derül ki egy birtokunkba került dokumentumból.


  Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
  Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
  A kormánypártokat a szocialistákkal való ,,háttérmutyikkal" vádoló Jobbik volt pénzügyminiszter-jelöltje, a jelenleg is a parlamentben ülő Nyikos László maga sem járt rosszul a szocialista kormányok idején. Túl azon, hogy a rendszerváltás előtt az MSZMP tagja volt és a Pénzügyminisztériumban dolgozott öt évet, 1979-től 1983-ig vezette az APEH elődjét. A pártállami korszak végén lett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke, megbízatása 12 évre szólt, vagyis 2001-ben járt le - olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további információkat is megtudhat.”
 • 17. igazszó 2011. március 26. 18:43
  „Mivel moderálták, igy ismét meg kell erősíteni, ellenőrizzék a lakóközössegek költségszámláikat, melyek a FÉSZEK ÁRUHÁZ- ból kerülnek ki, és egyébként minden költség, javítás számlámát, milyen valódi tartalom van mögötte. Korábban az inszolosok, és utódaik is a GYŐR-SZOL... onnan "szerzik" be költéseikhez a "dolgokat"....és azokhoz természetesen a számlákat! Győr-szolnak egyébként nagyon sok alvállalkozója van, és azoknak is alvállalkozóik sorozatai....pl.a lakóházak kölső burkolásai esetében is,igy a munka átvételei, ellenőrzései, és reklamációira nincs is szükség, mert mindet a Győr-Szol dolgozói végzik! Eza az amihez pofa kell!”
 • 16. Hedon 2011. március 26. 14:43
  „Ha valami OFF topic akkor a #14; #15-ös biztosan az.
  Mi köze ezeknek a győri közgyűléshez és azok témáihoz???”
 • 15. Phobos 2011. március 26. 13:37
  „Postaládáról postaládára harcolnak Lázár jó hírnevéért Vásárhelyen

  Magasröptű mosdató irománnyal próbálják menteni a menthetőt Lázárék Hódmezővásárhelyen. Ma reggelre ugyanis az alább olvasható színvonalas mentegetést találták a postaládájukban a gyanútlan polgárok.

  Ebben az MTV volt sajtóreferense tesz fel olyan mindent leleplező kérdéseket, mint például: "Kinek volt meg a szakértelme ahhoz, hogy megvágjon egy hanganyagot?", illetve "Melyik cég került összetűzésbe a polgármesterrel?" Hiszen egy jó fideszes számára elképzelhetetlen, hogy egy sajtóorgánum akkor is írjon egy ügyről, ha nincs mögötte semmiféle gazdasági vagy konkrét aktuálpolitikai motiváció.
  A "manipulált felvételről" és a "hamisításról" pedig annyit, hogy ilyen alapon minden tévé és rádió manipulál, amikor csak a lényeget közlik, s nem a kétórás beszédeket, úgyhogy ne is vesztegessünk erre több időt (egyébként, mint azt jeleztük, mi sem kaptuk meg a teljes szöveget, csak a közzétett változatot). Inkább őrizzük meg a figyelmünket a bájos végkifejletre, melyből kiderül, miért folyik ilyen csúnya hajtóvadászat szegény polgármester úr ellen.
  Semmi másért, csakis azért, kérem, mert fiatal, tehetséges, és jelentős politikai karriert futott be. Ráadásul fölöttébb jóképű és vonzó - írta még oda a végére talán Csorba Mária, de János sajtósa ezt azért mégiscsak kihúzta. Enélkül is épp eléggé komoly az anyag és hiteles az érvelés, melynek végkövetkeztetése: "ez már régen nem a polgármesterről szól", hanem arról, aki le merte leplezni e zseniális államférfiút. Kár, hogy a vágyak nem attól valósulnak meg, hogy leírják őket...
  Azt már meg se merjük kérdezni, miből nyomtatták ki a szórólapok tízezreit, mert fennáll a veszélye, hogy holnap újabb cikkekkel "leplezik le" ezt a "manipulációnkat" is, ettől pedig mindenképpen szeretnénk megkímélni szegény honfitársainkat.”
 • 14. rommel 2011. március 26. 10:47
  „GYURCSÁNY SOPRONBAN :
  MI VAN NEM LEHET HOZZÁSZÓLNI A CIKKHEZ ?
  GONDOLOM TÚL ROSSZ LENNE A KRITIKA !!!
  EZ A SAJTÓCENZÚRA , NEM AMIRŐL EZ A MAJOM BESZÉL !!!
  SOPRONKŐHIDÁRA IS ELMEGY ? ÉS MEDDIG MARAD ? TELJES ELLÁTÁS , ÉPITŐ TÁBOR , SAJTÓ TÁJÉKOZTATÓ , BŐVITETT FRAKCIÓ ÜLÉS STB. VÁRHATÓ LESZ-E ??????????????????????????????????,
  VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. janika 2011. március 26. 10:03
  „Táncosok és bábosok közös produkciója Győrött”
 • 12. AntiFricc 2011. március 25. 21:24
  „"emlékérémt"
  "foly. köv."
  "hogy a város nem támogassa az utánpótlást ezentúl."”
 • 11. Dwatson 2011. március 25. 20:11
  „A Győr-Szol egy rablóvezér(Fidesz)cége!Én örülnék az ötvenszázalékos emelésnek,nekünk falun 300 % fölötti az emelés és mindez úgy hogy megszűnt a lomtalanítás és a szemetet én válogatom ketté a két kukába!”
 • 10. igazszó 2011. március 25. 19:01
  „Azt is tudjátok, hogy a Győr-Szol már annyira semmit nem akar csinálni, csak kaszálni a pénzt, hogy lakóközösségeknek, a közös költség befizetését már nem jönnek beszedni, hanem 400.- ért számolnak fel egy darab csekket!!! amire belehet fizetni, vagyis havonta minden lakónak (lakásonként) fizettetnek,ez ám a szolgáltatás! Meg kell azt is nézni, hány alvállalkozóval végezteti el a munkákat, pl. lakóépületek külső falának téliesítésését, és ugyanaz a megbízó is mint akinek át kellene vennie a munkát, vagyis egy emberként zsebel!
  GYŐR-SZOL-RA nagyon figyelni kell,<moderálva>
  Lakóközösségeknek ajánlom figyelmébe, nézzék már meg, milyen tartalom van egyáltalán a számlákon, és kik a közös képviselők?...mert azok is Győr-Szolosok. Sok szálon lehet ám bezsebelni, és elég gusztustalan módon!”
 • 9. hidas 2011. március 25. 18:28
  „7.
  Nagyon nem maradtam le, hiszen most jött az első számla ami ezt tartalmazza. Örülök, hogy neked nem okoz gondot a közel 50 %-os emelés, de nagyon sokan nem így vagyunk vele! A heti egyszeri szemétszállításért nem gondolom, hogy vicces összeget fizettünk!!!”
 • 8. háté 2011. március 25. 18:23
  „....szerint a marcalvárosi uszoda megépítésével, az egykori olajgyár környékének és Újváros a rehabilitációjával, valamint a Bercsényi liget rendbe tételével is adós maradt a városvezetés az előző ciklusban.

  --a polgármesternek szelektáló hallása van, mint a szemétdíjnak!--semmit nem reagált a kérdésre!
  Mega beruházások,- uszoda a Győrieknek sehol!
  Mindent megszavaztak,---és a Győriek érdeke a piac?
  Megélhetési politikusok.”
 • 7. OldSpice 2011. március 25. 17:23
  „#5
  le vagy maradva, ebbe már régesrég belenyugodott mindenki :D nem azt mondom, hogy jogos volt az áremelés, de vicc összegekért szállították el a mocskot. meg mit gondolsz a hulladékgyűjtő szigetek miből épültek ? nem kell sírni”
 • 6. markopeter 2011. március 25. 16:07
  „Senki sem jelezte, hogy ezt itt a kérdések helye, de érdekelne:
  Mennyit költ az ETO teljes költségvetéséből az utánpótlásképzésre?
  pl. a Fekete István iskolai képzést a város (önkormányzat) vagy az ETO fizeti?

  Képes lehet-e valamikor önfenntartóvá válni az ETO labdarúgók utánpótlásnevelése, ha pl. egyetlen játékos pl. Koltai Tamás értéke már 135 millió Ft. A befolyt pénz hova kerül, utánpótlásra?

  Ha igen, évi egy játékost eladva, és az AUDI évi 350 millióját hozzáadva, ez évi 485 millió Ft, azaz 115 eFt/utánpótlásjátékos/hó = 2,5 millió Ft/hó/csapat összeget jelent. Rosszul számolok?
  Más mit gondol erről?”
 • 5. hidas 2011. március 25. 14:05
  „A Győrszol-ról jut eszembe, hogy nézze meg mindenki a szemétszállítás számláját. Meg fog lepődni, ugyanis kitalálták (a győri közgyűlés), hogy bevezetik a rendelkezésre állás díját, ezzel közel 50 (azaz ÖTVEN) százalékkal megemelve a szemétdíj összegét!!! Nyilatkozatok szerint azért hozták létre a Győrszol Rt-t, hogy hatékonyabb legyen a gazdálkodása az eddig külön kft.-ben működő cégeknek. Erre válaszként jön ez a minősíthetetlen áremelés, ami többlet szolgáltatást nem tartalmaz! Velünk mindent meg lehet csinálni? Meddig tűrjük még?!”
 • 4. artie75 2011. március 25. 13:32
  „Akkor a nagy támogatás közepette már csak arról kellene beszélni, hogy vajon jó-e, hogy a Győrszol nemhogy egy vasat nem ad már a kézilabda-csapatnak, de még bérleti díjat is kell fizetni ezentúl a lányoknak?

  Az E-on elüldözése után sikerült ismét több tízmilliót kivenni a zsebükből, ha sokáig így támogatja tovább a város a csapatot, lassan komoly baj lesz ott is... Bravó!”
 • 3. igazszó 2011. március 25. 12:37
  „A rendőrség összefondódva a fehérgalléros hivatalokkal valóban a korrupció melegágyai, és a hivatalok város vezetők kizsolgálói! Dícséretet is a megbízóktól kapják, és a közpénzekből a támogatást is.Ezért jók a statisztikai adataik, amit ugyanúgy lehet hamisítani, mint az iratokat, határozatokat, jegyzőkönyveket, eseményeket, és levelezéseket ...annyira nemlehetünk büszkék rájuk, sőt, talán a korrupció házon belüli felszámolást és az igazság felderítését kellene értékelni!Tul vastag a bőr! Halat pedig nem a farkánál kell kezedeni pucolni!”
 • 2. T_McVay_01 2011. március 25. 12:08
  „"sajnos, jelenleg nincs esély ennek a Győrben nagy hagyományokkal rendelkező szakág jelentősebb támogatására, de így is 30 milliót kap az ETO férfi csapata a várostól."

  Azért a Színház támogatására megítélt 1140 millió forint támogatás
  már az irracionalitás határát súrolja.
  Abból bőven lenne és lehetne átcsoportosítani pl. a férfi kézi javára.
  Ha kézi meccseken lehet kérni 4500 Ft/mérkőzés belépőt
  akkor a kosztümös és öltönybe mászkáló emberkék is fizessék meg
  az előadások valós költségeit. De legalább is az eddigieknél nagyobb részt.
  Még egyszer leírom: 1140 millió ez majdnem 10x pénz az Audi ETO
  évi 115 millió forintos önkoris támogatásának.
  Képviselő Urak ébresztő!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrbe érkezik az ötpróba

Vasárnap Győrbe érkezik a hazánkban 30 éves hagyománnyal rendelkező szabadidősport-eseménysorozat,… Tovább olvasom