Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: 900 ezer km-rel futhatnak kevesebbet a buszok jövőre

Győrben 900 ezer kilométerrel futhatnak kevesebbet a buszok jövőre úgy, hogy a tarifák 10 százalékkal növekedhetnek. Két interpelláció is terítékre került: az egyik a Dunakapu térről, a másik az Audi-telekről.


11 óra 43 perc

A közgyűlés véget ért. Az év utolsó ülésére december 19-én kerül sor, míg a hagyományos év végi közmeghallgatást december 21-én tartják.

Szép hétvégét Olvasóinknak!

11 óra 40 perc

A győri oktatási intézmények állami kézbe történő átadása miatt dömpingszavazás zajlik bő tíz perce a városháza dísztermében, ami természetesen jogi formaság csupán.

Sok izgalmat már nem tartogat a novemberi közgyűlés; aki éhes, nyugodtan induljon el ebédelni.

11 óra 28 perc

Németh Árpád (MSZP) annak adott hangot, hogy "Győr oktatási rendszere kimagasló eredményeket ért el országosan az elmúlt évtizedekben.

Ki kell mondani, hogy ezt a rossz döntést, amint lehetséges, meg kell változtatni, s ha lehetőségünk lesz, ezt meg is fogjuk tenni".

11 óra 21 perc

Sík Sándor a vitában felhívta a figyelmet arra, hogy "Győr valóban jól fenn tudja tartani az iskoláit, de sok településen a fűtésszámla kifizetése is gondot okoz".

11 óra 18 perc

Borkai Zsolt válaszában közölte: "a hat győri főigazgatóság jól működik, ezért javasolni fogjuk az államnak, hogy tartsa fenn ezt rendszert".

11 óra 13 perc

Vörös Gyula szerint "jövőre fog eldőlni, hogy mennyire működőképes az új oktatási rendszer Győrben".

A Jobbik képviselője szerint eddig 13 milliárd forintba került Győr oktatása éves szinten, ebből 7 milliárd forintot az állam fizetett normatívaként, míg az önkormányzat 6 milliárddal járult hozzá a költségekhez.

"Arra vagyok kíváncsi, hogy a győri oktatási rendszer fenntartása érdekében mennyi pénzt kell fizetnie az önkormányzatnak az államkasszába? S az is jó kérdés, hogy tavaly életre hívott győri főigazgatói rendszerrel mi lesz most?  

11 óra 10 perc

Borkai Zsolt szerint nem túl szerencsés Németországot példának említeni ebben a kérdésben, mivel a két ország gazdasági ereje nem említhető egy lapon.

Győr polgármestere leszögezte: a város továbbra is támogatni fogja a helyi oktatást.

11 óra 7 perc

Somogyi Tivadar alpolgármester válaszában arról szólt, hogy több ezer pedagógus riogatása, rémhírek terjesztése etikátlan, mivel minden tanár megkapja a fizetését január 1-től.

"Arra kérem, hogy ne kezdje el már most a választási hadjáratot Neupor képviselő, ennek is eljön a maga ideje" - tette hozzá a győri alpolgármester. 

11 óra 3 perc

Az utolsó fontos témánál tartunk: az önkormányzati iskolák állami kézbe történő átadásáról.

Neupor Zsolt szerint "nem igaz, hogy az átadás csak technikai kérdés, mivel a törvényből világosan kiolvasható: csökkenhetnek a pedagógusi bérek".

A DK-képviselője szerint "ennek a törvénynek az ötletgazdái menjenek el Németországba, s próbálják meggyőzni az ott élőket, hogy ne a tartományok tartsák fel az iskolákat, s ne a községek fizessék a tanárokat". 

10 óra 59 perc

Ez gyorsan ment: jövőre a város tartja fenn a jelenlegi megyei könyvtárat és múzeumot.

Érdekesség, hogy a Kisfaludy-könyvtár új nevet kap: Dr. Kovács  Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér elnevezéssel működteti majd a város a közintézményt.

Röviden a névadóról: Kovács Pál orvos, író, drámaíró, publicista, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt. Az első magyarországi homeopata orvosok egyike volt. Irodalmi munkáival, elbeszéléseivel, novelláival és színpadi műveivel az 1830-as–1840-es évek polgárias szellemű magyar irodalmának jeles alakjai közé tartozott.

Egy életen át tartó művelődésszervezői tevékenységével jelentős szerepet játszott Győr haladó szellemiségű és pezsgő kulturális életének kialakulásában.

10 óra 52 perc

Újabb, korábban Győr internetes oldalán fel nem tüntetett napirendi pont a közgyűlés előtt.

Ezek szerint a megyei könyvtár és a megyei múzeum városi üzemeltetésbe kerülhet.

10 óra 50 perc

Döntés született arról is, hogy a győri önkormányzat jövőre ismét vállalja a háziorvosi, házi gyermekorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás, fogorvosi alapellátási, fogszabályozási szolgálatok folyó kiadásai közül a fűtés, világítás, víz, csatorna, szemétszállítás költségét, a társasházi rendelők közös költségét és a riasztórendszer felügyeleti díját.

Az átvállalt közüzemi költségek várható összege 63 249 forint lesz 2013-ban. 

10 óra 47 perc

A Szarvas utcai új krízisszálló személyzetét egy dolgozóval bővíti az önkormányzat, így a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat létszámfejlesztést hajthat végre.

A létszámfejlesztéssel kapcsolatos egy havi költségkihatás, egy fő szociális munkás bére estén – a közalkalmazotti bértábla alapján – 144 600 Ft/hó, az éves bér 1 735 200 Ft, amelyhez 468 500 Ft szociális hozzájárulást kell megfizetni.

10 óra 46 perc

A következő napirendi pont a Győri Nemzeti Színház számára biztosított előleg kifizetéséről szól.

Mint ismert, a Győri Nemzeti Színház idén ősszel tűzte műsorra a Jekyll és Hyde című musicalt. A darab az idei évben 10 alkalommal, míg a jövő év első felében újabb 10 alkalommal kerül bemutatásra.

A produkció video- és látványtechnikájának zavartalan működtetéséhez nem elegendő az intézmény tulajdonában lévő projektor, szükség van kiegészítő eszközökre is. Az előadáshoz nélkülözhetetlen további projektor és lencse megvásárlása gazdaságtalan és indokolatlanul nagy összeget róna a Színház költségvetésére. A kedvezőbb megoldást az eszközbérlés jelenti, melynek költsége előadásonként 50 000 forint plusz ÁFA.

Az intézmény a Visual Project Kft.-től bérli a szükséges videotechnikai eszközt. A cég december hónapban a 20 előadás bérleti díját egy összegben számlázza ki. Így a 2013-i évi előadásokra szóló kifizetés előlegnek minősül, melynek összege a 10 előadásra 500 000 forint plusz ÁFA.

"Az előleg kifizetése Önkormányzati többletforrást nem igényel, az a Színház költségvetésében rendelkezésre áll" – olvasható Borkai Zsolt előterjesztésében.

A képviselők nem gördítettek akadályt a szükséges projektor biztosítása elé.

10 óra 44 perc

A győri Gézengúz Alapítványt - az alapítványt 1990-ben hozták létre a születés körüli időszakban kialakuló, vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében – 180 ezer forinttal támogatja Borkai Zsolt polgármester és a megyeszékhely három alpolgármestere (Somogyi Tivadar, Simon Róbert Balázs és Fekete Dávid).

A Gyakorlós Alapítványt pedig 31 ezer forintos támogatásban részesítette Fekete Dávid alpolgármester.

10 óra 43 perc

Ennyi politikai adok-kapok békésebb vizekre eveznek a képviselők: a közgyűlés tizenegy bérlakás eladásáról dönt.

Érdekesség, hogy az összes, értékesítésre szánt bérlakás a belvárosban található: három a Liszt Ferenc utcában, nyolc pedig a Bécsi kapu téren.

A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság előterjesztését egyhangúan támogatták a képviselők.

10 óra 41 perc

A második interpelláció a győri 01136/42 helyrajzi számú telekkel, ismertebb nevén az "Audi-telekkel" foglalkozik.

Neupor Zsolt ez ügyben arra kíváncsi, hogy jelenleg kik a telek társtulajdonosai, illetve történt-e megállapodás a tárgyalások eredményeként, aláírták-e már az adásvételi szerződést, s ha igen, akkor milyen feltételekkel, milyen vételáron?

Borkai Zsolt elmondta: a telek eladása 100 millió forintos nagyságrendben megtörtént, de a területfejlesztési koncepciót még nem írták alá.

Győr polgármesterének írásos válaszból kiderül: a politikai hullámokat felverő telek vételára 243 ezer euró plusz áfa volt.

Négyzetméterenként 25 euró plusz áfáért vásárolta meg a területet az A-K Projekt ÉPLOG Építőipari Kft.

"A telek mellett a Tibormajorban zajló útépítés és közművesítés nem
a beruházó terhére történik településfejlesztési szerződés alapján, hanem
175 milliót az Útkezelő fizeti.

Az a válasz, hogy nincs építési engedély kérelem, ezért nincs településfejlesztési szerződés sántít, mivel az AUDI tender feltétele volt, hogy a pályázó elvi építési engedéllyel kell rendelkezni" - tette hozzá Neupor Zsolt.

10 óra 40 perc

Neupor Zsolt arról is érdeklődött, hogy a Dunakapu téren elvégezték-e a szükséges téliesítést? "A határozat hiánya miatt nem történt intézkedés a téliesítésre, holott holnaptól nyugodtan fagyhat" - mondta a DK-képviselője.

Borkai Zsolt válaszából kiderült: mindent megtesznek azért, hogy a tél nem tudjon kárt tenni a leletekben.

10 óra 38 perc

Az első öt napirendi pont után következnek Neupor Zsolt (DK) képviselő interpellációi.

A Dunakapu tér környezetének felújítása és a mélygarázs beruházás kapcsán az önkormányzati képviselő azt kérdezte írásban Borkai Zsolt polgármestertől, hogy a közgyűlésen elfogadott határozatok végrehajtása érdekében milyen szerződéseket írtak alá, illetve milyen további intézkedéseket tervez végrehajtani az önkormányzat?

"Borkai Zsolt válaszából kiderül, hogy a KÖZGÉP-pel egyelőre nem kötötték meg a szerződést, s mostanáig nem született örökségvédelmi határozat arról, hogy mit szabad, mit nem bontani" - közölte Neupor Zsolt.

10 óra 34 perc

A győri közgyűlés elfogadta a városi tömegközlekedés racionalizálásáról vagy drasztikus elvonásáról - ezt mindenki döntse el maga - szóló javaslatot.

10 óra 28 perc

"A Volán-cégek regionális összevonása előtt a Kisalföld Volán 1,1 milliárd forintos adósságot halmozott fel, azaz a korábbi rendszer sem működött jól" - válaszolt a felvetésekre Borkai Zsolt.

Győr polgármestere hozzátette: "a közlekedés racionalizálását nem lehet tovább halasztani, ezt szolgálják az utasszámlálások, s a szakértői anyagok összeállítása".

Borkai Zsolt szerint az új menetrend csak gondos tervezés után, várhatóan jövő áprilisban lép életbe Győrben. Az új menetrend csúszásának okairól ide kattintva olvashatnak bővebben.
 
10 óra 24 perc

Neupor Zsolt (DK) szerint elgondolkodtató, hogy az állam feladata lenne a minőségi közszolgáltatások biztosítása, de úgy tűnik, hogy a Volán-cégek regionális összevonása nem ezt eredményezi.

"A jegyekért, bérletekért többet kell majd fizetniük az utasoknak, miközben csökkentett szolgáltatást kapnak valószínűleg jövőre" - tette hozzá Neupor Zsolt.

Dr. Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) szerint az új menetrend kialakításakor figyelembe kell venni olyan utazói igényeket, kéréseket, melyek nem irracionálisak.    

10 óra 21 perc

"Úgy gondolom, hogy a mindennapi gyakorlatban nem kivitelezhető az éves szinten tervezett 900 ezer km-csökkentés, más megoldást kell találni" - mondta a javaslat kapcsán Vörös Gyula (Jobbik) képviselő.

10 óra 18 perc

A kisalfold.hu értesülései igaznak bizonyultak: a helyi buszközlekedés téma a közgyűlésen.

Az előterjesztésről dióhéjban: 900 ezer kilométerrel futnának kevesebbet a buszok. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi keretszám körülbelül egyhatodával csökkenne jövőre úgy, hogy a tarifák 10 százalékkal növekedhetnek. 

Eddig évente 420 millió forintot fizetett a város a Kisalföld Volánnak a szolgáltatásért.

10 óra 16 perc

Mint arról csütörtökön írtunk, korábban távhővezetékek "csúfították" a gyárvárosi Tompa utca melletti zöldterületet, mely hamarosan az ott élők igazi közösségi terévé válhat.

"A zöldfelület helyet tud biztosítani játszótérnek, kutyafuttatónak, különböző utcabútoroknak az elhelyezésére, ezzel közösségi teret teremtve az itt élők számára. A Tompa utca nyugati oldala ezzel utcaképileg is esztétikusabb lesz. A terület rendezése során díszburkolat lerakás növénytelepítés is várható" - olvasható a Révi Zsolt városi főépítész nevével fémjelzett előterjesztésben.

A műanyag borítású sportpályaelkészült – igaz, garanciálisan már javítani is kellett -, a játszótér és kutyafuttató kialakítása szintén célegyenesbe ért, míg az aszfaltozási munkálatokra jövő tavasszal kerül sor.

10 óra 14 perc

Az idei évben a rendezési tervi módosítására, valamint az építési szabályzat módosítására indított egyedi kérelmek közül tíz eljárás került záró véleményezésre.

A Révi Zsolt városi főépítész jegyezte előterjesztésből kiderül, hogy a győri Aranypart esetében egyes módosítások során különös figyelmet kell fordítani a környező lakóterületek védelmére a zajvédelmi követelmények teljesítése céljából. Ennek érdekében kötelező fásítást jelöl a szabályozási terv.

10 óra 12 perc

A második téma az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítésével foglalkozik. A közgyűlési dokumentumból kiderül, hogy az elővásárlási jog legfeljebb a bérleti jogviszony megszüntetésétől számított két év időtartamra alapítható, mely a bérlő kérelmére további egy év időtartammal meghosszabbítható.

Amennyiben ezen időtartam alatt nem jön létre érvényes adásvételi szerződés az elővásárlási jogot alapító szerződésben megjelölt bérlakásra, az elővásárlási jog és a lakáshasználati szerződés megszűnik, és a lakásra az eredeti tartalommal - a szerződéskötéskor hatályos jogszabályok figyelembevételével – a bérlő és a bérbeadó új bérleti szerződést köt.

10 óra 8 perc

Az első napirendi pontként terítékre kerülő, az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről, valamint a lakásvásárlás és építés támogatásáról szóló önkormányzati rendelet módosítása elsősorban technikai jellegű változtatásokat tartalmaz.

Ezek mellett új elemként jelenik meg az átmeneti elhelyezést szabályozó rész kapcsán a Szarvas utca 26-30. szám alatt kialakított Hajléktalanokat Ellátó Krízisközpontban lévő 12 db lakás bérbeadása.

Ezen lakások esetében a bérbeadói feladatokat a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat látná el. A lakásokba elsősorban krízishelyzetbe került családokat helyeznénk el 1 év időtartamra, mely 1 évvel meghosszabbítható.

Ugyancsak új elem, hogy megszűnik az automatikus szerződéshosszabbítás azon lakások esetében, amelyek felújításban, átalakításban, korszerűsítésben, bontásban vagy városfejlesztési, városrendezési célok megvalósításában, a szerződéshosszabbítás kezdeményezésétől számított 3 éven belül érintettek.

"Természetesen nem az a cél, hogy azoknak a bérlőknek, akik ilyen bérlakásban laknak ne próbáljunk megoldást találni, de nyilvánvaló, hogy az önkormányzat pozícióját erősíti, ha a szerződéshosszabbítás nem automatikus" - olvasható a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnökének, Szabó Eriknek az előterjesztésében.

A közgyűlés nagy többséggel elfogadta a javaslatot.

10 óra 5 perc

A novemberi győri közgyűlés elkezdődött.

Előzetes

A novemberi győri közgyűlés összes napirendi pontját itt találják meg.

A gyárvárosi Tompa utca melletti zöldterület fejlesztéséről ide kattintva olvashatják el előzetesünket.
  

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. bazsifekete 2012. december 04. 09:47
  „A jövő Győrben épül.

  Lakat alatt hatvan alak.”
 • 44. bazsifekete 2012. december 04. 08:06
  „Hóhóhóhóóóóóó
  Török császár! Add vissza a gyémánt félkrajcáromat!

  http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=gyoritelekugy&MN=Fooldal&LN=Hungarian”
 • 43. Gróf-Úr 2012. december 03. 14:30
  „Kérem szépen inasunk, Iván nemrég ért haza a városból a friss hírekkel. Lekéste ugyan a délben szokásos referálást, hitvesem Wilhelmina azonban ezt megbocsátotta neki, mivel fontos küldetéssel indította útnak reggel, ami igazoltan nem volt teljesíthető délig. A múlt héten megírtam Önöknek, hogy a város vezetését felkereste a német titkosszolgálat s azt is, hogy a von Knoblauch családdal való telefonos egyeztetés során Wilhelmina elájult a szégyentől. Este aztán megbeszéltük, hogy utána nézetünk a dolgoknak, ezért kontrolláltattuk ma délelőtt Ivánnal a város vezetőnek elmúlt hetvenkét óráját. Kérem szépen a Nemzeti Nyomozóiroda december 1-én, szombaton a polgármester úr, a Bolla kabinetfőnök oligarcha úr és a Somogyi bácsi irodájában rovancsolást rendezett. Az eredmény még nem ismeretes Wilhelmina számára, azonban ősi arisztokrata orra sajnos botrányt szimatol. Kissé zaklatottak vagyunk, így az ebéd utáni kávé mellé egy konyakot is beadott Etus a szalonba.”
 • 42. urbaniastapista 2012. december 03. 08:33
  „#35.
  Na még egyszer, hátha most nem radíroznak ki:
  A hivatkozott cikk szerint közpénzből (170 000 000 Ft) építenek utat és közművet magántelkekhez, amin az AUDI raktár épül. Győrben épüljön a raktár, de ilyen érv még nem hangzott el.”
 • 41. njozsi 2012. december 03. 07:53
  „Meg kellene gondolni az elektromos közlekedés kiépítését. Ezt finanszírozza az EU is. Szegeden új villamosvonalat Valamint új trolivonalat építettek és egy troli vonalát meghosszabbították. Debrecenben is épül a 2-es villamos vonala. Miskolcon 3 km-rel meghosszabbították a villamosvonalat. Pécsett tervezik visszaépíteni a villamos vonalakat. És Győr? Még a Baloghék idejében felmerült, hogy 2 villamosvonalat építenének. Ki is mentek Grazba, hogy megnézzék a szűk belvárosi utcákban hogy fér el a villamos. Az elektromos közlekedés a legolcsóbb, a leggazdaságosabb. Nem beszélve arról, hogy jóval halkabb, mint az autóbusz.”
 • 40. Gőcze_László 2012. december 01. 19:54
  „A ma délutáni állapot szerint a feltárt falaknak eddig csak egy kisebb hányadát takarták le a csapadék elleni védőfóliával.
  A munka nagyobb része még hátra van.”
 • 39. zakarias3 2012. december 01. 19:01
  „Szüntessék meg Győrben a tömegközlekedést! Így legalább,akik a nagy lóvét lenyúlják,ezután hoppon maradnak!”
 • 38. dsj 2012. december 01. 12:29
  „Kisfaludival mi a baj?
  Pócza Mihállyal mi a baj?
  A győri iskolai rendszerrel, az iskolák oktatási eredményeivel mi a baj?”
 • 37. apolika 2012. december 01. 07:38
  „Summa sumárum, a a tér téliesítéséról semmi hír...vagy az a pár nejlon, ami a szélben lengedez, az? Hurrá, az idő lerombolja múltunkat, s nekik csak a "romeltakarítás " marad...szégyen....tegnap este a Győr+ hiradóját néztem, hát, a térről 1 mondat sem hangzott el. Annyira kilóg a lóláb itt is, meg az ujsájuknál is....de jön még a kutyára dér....”
 • 36. bazsifekete 2012. december 01. 06:53
  „35. knifemaster

  Mert minden "egyes", vagy "kettes" kv. benne lehet...”
 • 35. knifemaster 2012. november 30. 23:13
  „ERRŐL miért nem szól a közgyűlés? Vagy a kisalföld?

  http://hvg.hu/itthon/20121129_Botranyos_gyori_telekugylet_a_varos_fizet”
 • 34. bazsifekete 2012. november 30. 18:14
  „Ideje elvonulnia ennek a bagázsnak.
  Havi 2 óra színjáték ennyi pénzért.
  Tisztelet a kivételnek. Ha van.....
  Jó lenne már, ha valaki minket, választópolgárokat is képviselne, kiállna mellettünk és segítő kezet nyújtana a hétköznapokban.
  Műlovas..- ez tetszik..
  De van köztük műfogsoros is, aki méhészetit végzett, található még köztörvényes is, de nem is sorolnám tovább.....”
 • 33. yenkiman 2012. november 30. 18:01
  „Érdekes ! a Szarvas utcai szociális intézménybe a felvett személy annyit keres egy év alatt,mint mint polgármesterünk egy hónap alatt.Ez ebben a gazdasági helyzetben felháborító mert egy országban élünk egyformán kellene vállalni a gondokat.Sajnos úgy vagyunk mint az Állatfarmban:minden állat egyforma de vannak egyformábbak!Ezek beszélnek tömegközlekedésről amikor parkolót sajátítottak ki AUDI A 6 vagy A8 al járnak de nem saját hanem a polgárok pénzéből.És még jár a költség térítés is.Milyen költsége van ha mindent a <moderálva>e alá raknak?”
 • 32. háté 2012. november 30. 18:01
  „9. Emeletesvakondlak- mehetsz, éljenezheted ezeket, a műlovassal az élen!
  - ezeknek a vasárnapi advent is péntekre esik!
  Érdekesség, hogy a Kisfaludy-könyvtár új nevet kap: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér elnevezéssel működteti majd a város a közintézményt. - dobott a /zs/fidesz, lehet röpülsz a Bécsi kapu térről is, mint a kezedben költő gerle, és lesz az idegen sleppnek, újabb mélygarázs, ahol a műlovas ugrathat!”
 • 31. sx486 2012. november 30. 17:13
  „Napnyugtával kell dicsérni a napot !!!”
 • 30. demeter 2012. november 30. 17:13
  „27. Emeletesvakondlak 2012.11.30. 17:03

  akkor legyen az odaírva.”
 • 29. igazgyőri 2012. november 30. 17:09
  „Engem sem érdekelne mennyi busz jár a városban ha a <moderálva>em alá raknák a szolgálati autót! Íme egy példa:
  http://hvg.hu/itthon/20121030_Atlatszohu_Kover_negymilliot_koltott_benz
  Ezek az emberek döntenek a tömegközlekedésről!”
 • 28. Mankapunka 2012. november 30. 17:03
  „Figyelj bibírcsók,ameddig vonják a fizumból a járulékot,addig azt csinálok,amit akarok.

  Inkább a kis barátaidnak is szólj,hogy előbb ezt kellene,utána sírni. Itt a svájci példát követnék,akkor én az elsők között lennék,aki támogatja azt a rendszer. Egyből nem lenne ennyi semmittevő.”
 • 27. Emeletesvakondlak 2012. november 30. 17:03
  „Helyesen: 63 249 eforint azaz 63 249 000 Ft. Azért azt nem hinném, hogy a 68 m2-es lakás ennyibe fájna havonta...”
 • 26. demeter 2012. november 30. 16:41
  „Döntés született arról is, hogy a győri önkormányzat jövőre ismét vállalja a háziorvosi, házi gyermekorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás, fogorvosi alapellátási, fogszabályozási szolgálatok folyó kiadásai közül a fűtés, világítás, víz, csatorna, szemétszállítás költségét, a társasházi rendelők közös költségét és a riasztórendszer felügyeleti díját.

  Az átvállalt közüzemi költségek várható összege 63 249 forint lesz 2013-ban.

  azt tessék nekem elmagyarázni, képviselő bácsik, hogy ha ez az összeg ennyi, akkor hogy lehet, hogy az én 68 m2-es lakásomra riasztórendszer nélkül ez havonta ennyi???”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőruhás Mikulások lepik el Győrt

A fürdőruhára vetkőző Mikulások a részvételi díjukból a győri Lurkó Alapítványt támogatják. Tovább olvasom