Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: 16 igen, 5 nem a Dunakapu téri mélygarázsra

Több mint 25 százalékkal nőnek a lakbérek Győrben - döntött a győri közgyűlés. A Dunakapu tér mélygarázs ügye újból vitát generált: szópárbajt vívtak az ellenzéki képviselők Borkai Zsolttal. A kisalfold.hu és a doktor titulus is szóba került az ülésen.


13 óra 23 perc

A márciusi maratoni közgyűlés véget ért.

13 óra 13 perc

A közgyűlés végén három személyi kérdésben (a Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda és Általános Iskola főigazgatója, a Családsegítő Szolgálat igazgatója, a Vaskakas Bábszínház igazgatója) zárt ülésen döntenek a képviselők.

13 óra 8 perc

A képviselők külön szavaztak - vagyis külön előterjesztésben szerepelt - a Dunakapu téri mélygarázsról: 16 igen, 5 nem, 2 tartózkodás mellett kapott zöld lámpát a rengeteg vitát generáló beruházás.

Tekintettel, hogy a Dunakapu tér és környezetének felújításáról szóló napirendi pontnál már megejtették a mélygarázs vitáját a képviselők, ezúttal csak Neupor Zsolt jelentkezett szólásra, aki azt mondta: "nem tudom támogatni a mélygarázst, s sokkalom a beruházásért felvett 2 milliárdos hitelt". 

12 óra 59 perc

A képviselők azt is megszavazták simán - három nem mellett -, hogy a Győr-Szol Zrt. tőkéjét megemeljék a Dunakapu téri mélygarázs építése végett. Erre a pontra hamarosan külön cikkben térünk vissza.

12 óra 54 perc

19 igen, 0 nem, 4 tartózkodással a képviselők áldásukat adták a Dunakapu tér és környezetének felújítási és beruházási engedélyokiratra.

Az mindenképp meglepetésnek számít, hogy egyetlen nem voks sem érkezett.

12 óra 49 perc

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) egyesek igazán magukba nézhetnének.

"Az MSZP-s városvezetés ha tehette volna, annak idején simán ledózeroltatta volna a Frigyes-laktanyát, ma pedig Győr egyik szépen felújított épületegyüttese" - mondta Dézsi professzor, aki abban vitatkozna Németh Árpád, miszerint "az MSZP-s városvezetés túl sokat tett volna a győri belváros felújításáért".

Erre valamelyik ellenzéki képviselő annyit mondott hangosan: "kinek az idején kapott Győr Európa-díjat?".

12 óra 44 perc

"Érdekes" lesz a szavazás a Dunakapu térről: nyilvánvaló, hogy a Fidesz-KDNP frakciója támogatni fogja, nagy kérdés viszont: hogyan szavaznak majd az ellenzéki képviselők?

12 óra 42 perc

Vörös Gyula (Jobbik) hangsúlyozza: nem a mélygarázzsal van gondja, hanem a Dunakapu téri helyszínnel, mivel "az kritikus".

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint "többen összemossák a győri Jobbikot az Arrabona Városvédőkkel, de ez akkor is alaptalan, ha a városvédők bizonyos érveivel egyet tudok érteni".

12 óra 35 perc

Kun András szerint a Dunakapu téri beruházási engedélyokiratban gyakorlatilag szó nem esik a várfalak bemutatásáról, s ennek a költségéről.

Az MSZP képviselője szerint az előterjesztésbe bele kellene írni, hogy 500 millió forint a várfalak bemutatását szolgálja.

Utóbbi javaslatot Borkai Zsolt elfogadta, s a kért részt beleíratta a dokumentumba. 

12 óra 32 perc

Borkai Zsolt továbbra is kiáll a Dunakapu tér felújítása és a mélygarázs mellett: szerinte ez a város érdeke, s ehhez kéri a képviselőket támogatását.  

12 óra 29 perc

Németh Árpád (MSZP) szerint "az egyik szeme sír, míg a másik nevet". "Azért sír, mert szebb lesz a Dunakapu tér, de az ár-érték arányt tekintve a mélygarázs rossz megoldás.

Ennél sokkal olcsóbban más verziókat kellene megvizsgálni, hisz a mélygarázs máshonnan vesz majd el pénzeket a győriektől" - magyarázta Németh Árpád.   

12 óra 27 perc

Borkai Zsolt szerint a Győr-Szol Zrt. büdzséjét nem fogja negatívan érinti a hitelfelvétel, mivel a parkolási díjakból ez visszaforgatható lesz.

12 óra 22 perc

Pintér-Péntek Imre (Pro Urbe Győr) szerint a belváros átalakítása sok ember, vállalkozó sérelmével járhat, ezért a kommunikációnak hangsúlyos szerepet kell hogy kapjon.

Borkai Zsolt válaszában arról szól, hogy ez a városvezetés szakított azzal a hagyománnyal, hogy kényes ügyekhez nem nyúlunk, mert azokkal úgy is baj van.

Győr polgármestere szerint méltó, megújult környezetet alakítanak ki a belvárosban, mely ugyan pillanatnyi kellemetlenségekkel járhat, de összességében megéri. 

12 óra 16 perc

Borkai Zsolt elmondása szerint úgy érzi magát a Dunakapu tér ügyében, mint "ha sapka van rajtam, az a baj, ha nincs, akkor az".

Győr polgármestere szerint a múlt értékeit maradéktalanul meg fogja őrizni a városvezetés, miközben a mélygarázs fontos része a belváros felújításánál. 

12 óra 14 perc

Neupor Zsolt (DK) szerint összességében elfogadható a Dunakapu tér kétmilliárdos mélygarázs projektje, de elsietett a koncepció, miközben a város számos pontján - például Batthyány tér - lehetne jobb feltételekkel, gazdaságosabb parkolóházat, mélygarázsokat építeni.

12 óra 6 perc

Egyből bele is csapunk a melegébe: jön a Dunakapu tér jövője.

Kun András (MSZP) jelentkezett elsőként szólásra, aki közgazdászként nem meglepő módon a beruházás költségeit firtatja, mivel számára "a számok nem állnak".

"Szerepel egy 500 milliós pályázati összeg is az előterjesztésben, de ezt a pályázatot ki sem írták" - közölte Kun András, aki látványterveket is hiányol az anyagból.

Vörös Gyula (Jobbik) szintén az 500 millió forintos pályázati összeget említi meg; elmondása szerint a Dunakapu tér rendbetételét támogatni tudja, de a mélygarázs építését el kell vetni.

Vörös Gyula azzal sem ért egyet, hogy hitelt vegyen fel a Győr-Szol Zrt. ennek apropóján, mivel a "cég minimális nyereséget tudott felmutatni a tavalyi évben".

A Jobbik képviselője szerint máshol kell parkolóházat vagy mélygarázst építeni Győrben, s a belvárosi parkolási gondokat csökkenteni.

12 óra 5 perc

Folyt. köv.: a képviselők újra a fedélzeten.

11 óra 40 perc

Tekintettel, hogy Borkai Zsolt 15 perces szünetet rendelt, most elmegyünk inni kólát.

Olvasóink is fújjanak egyet, vagy ebédeljenek meg!

11 óra 38 perc

Két kisebb horderejű ügy (alapító okiratok módosítása) jó hírt adhatunk közre: Győr és Abda között (egy nyertes pályázatnak köszönhetően) elkezdődhet a kerékpárút építése.

11 óra 33 perc

Mi lesz a megyétől átvett Bartók Béla Megyei Művelődési Központ sorsa a jövőben? - vetette fel Neupor Zsolt.

A DK képviselője szerint "hallani olyan hangokat, miszerint a Vaskakas Bábszínház ide költözhetne".

Borkai Zsolt szerint "valóban vannak tervek, de konkrétumokról egyelőre még nem időszerű beszélni".

Győr polgármestere szerint "a BBMMK épülete jó állapotban van, célszerű átvenni, s így a minőségi kultúrát erősíteni tudjuk a városban".

A képviselők egyhangúan szavazták meg, hogy a BBMMK fenntartását vegye át Győr.  

11 óra 32 perc

Négy támogatásról (nemzetiségi önkormányzatok, társadalmi szervezetek, alapítványok, egyházak, illetve sport) szóló előterjesztést gyorsan, pár percen belül elfogadnak a képviselők.

11 óra 29 perc

A Bem térre tervezett parkolók ügyében lakossági fórum összehívását tartja szükségesnek Borkai Zsolt, bár hozzátette: "vannak kétségeim a téren, hogy az érvek és az ellenérvek vajon közelebb kerülhetnek-e egymáshoz a fórum segítségével".

11 óra 10 perc

Kun András (MSZP) és Neupor Zsolt (DK) egyaránt drasztikusnak nevezte a kétlépcsős emelési tervet.

"A Fidesz-KDNP miniszterelnöke, dr. Orbán Viktor azt ígérte a választók millióinak levélben év elején, hogy a megélhetési költségek nem növekednek idén.

Önök ezzel a rendelettel ezt az ígéretet meg fogják szegni" - közölte Neupor Zsolt, aki a doktor szót aligha véletlenül, külön kihangsúlyozta mondatában.

Borkai Zsolt szerint a szezont nem szabad keverni a fazonnal, azaz Neupor Zsolt ne keverje össze sokadszorra az országos politikát a helyi politikával.

"A jelenlegi önkormányzati vezetés nem tett olyan ígéretet, amit most fel lehetne róni nekünk ennél a rendelettervezetnél" - tette hozzá Győr polgármestere.

Neupor Zsolt módosító indítványt terjesztett be a kétlépcsős lakbéremeléshez - nála mérsékeltebb lett volna az emelés mértéke, összességében több mint 25 helyett közel 20 százalékos, szintén két lépcsőben -, de ezt leszavazta a győri közgyűlés.

A Fidesz-KDNP eredeti előterjesztését a kétlépcsős emelésről viszont 5 nem, 2 tartózkodás mellett elfogadták a képviselők.

A vitában egyébként többször elhangzott, hogy "közel 30 százalékos" lesz az emelés, míg a hivatalos előterjesztésben 25 százalék szerepel, vagyis a számok valahol nem stimmelnek.

A Kisalföld munkatársai gyorsan osztottak-szoroztak a sajtópáholyban. Szerintünk a helyes megoldás: 26,5 százalék lesz az emelés mértéke összességében. 

11 óra 2 perc

Terítéken a márciusi közgyűlés egyik legfontosabb témája: a kétlépcsős lakbéremelés Győrben. Pintér-Péntek Imre (Pro Urbe Győr) azt kérdezte, hogy lehetne-e számokkal alátámasztani az emelés szükségességét?

Borkai Zsolt szerint az előterjesztésben világosan benne vannak a konkrét számok, s az is, hogy az eddig rendszer nem tartható fenn a továbbiakban. "Úgy gondolom, hogy a szociális háló erős ugyanakkor Győrben" - tette hozzá Győr polgármestere.

A kétlépcsős lakbéremelés tervezetét bemutató cikkünket ide kattintva olvashatják el

11 óra

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2011. évi tevékenységéről és idei terveiről szóló jelentést szintén egyhangúan fogadta el a közgyűlés.

10 óra 58 perc

Folytatódik az időutazás a 2011-es évbe: most a levéltár éves beszámolója jön.

Bana József igazgató rövid felszólalásában inkább szerencsére a jövőbe tekint, s elmondta: az idei évben a Rákosi- és Kádár-korszak összes győri közgyűlése felkerül a levéltár honlapjára. 

10 óra 56 perc

A rendőrségi beszámolót a 2011-es évről ellenszavazat nélkül fogadták el a képviselők.

10 óra 51 perc

Az utóbbi 15 percben kicsit szócséplés zajlik, s a rendőrség nonstop méltatása.

Nincs is ezzel semmi baj, de azért kicsit haladhatnánk képviselő urak, sok napirendi pont - köztük minimum kettő balhés - vár még ránk. Hajrá!

10 óra 36 perc

Jönnek a válaszok Horváth Csabától. Győr rendőrkapitánya elárulta: ő is rendszeresen olvassa portálunkat, de a hozzászólásokkal nem minden esetben ért egyet.

"Vannak olvasók, akik érezhetően a focitól kezdve a rendőrségi ügyeken át mindenhez remekül értenek" - mondta Horváth Csaba, aki hozzátette: "a rendőrségi fotók, videók közzé tétele azt szolgálja, hogy valaki felismerje az elkövetőket".

Arra konkrét választ nem kaptak a képviselők, hogy mi a 1-2 hónapos csúszás oka egy-egy bűncselekmény esetében.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) a kerékpáros ellenőrzéseket firtató kérdésére Horváth Csaba ezredes azt válaszolta: "folyamatosan ellenőrizzük a kerékpárosokat, de nem csak büntetünk, hanem kampányokkal is felhívjuk a figyelmüket a helyes közlekedésre.

Többször osztottunk láthatósági mellényt is".  

10 óra 31 perc

Kovács Tamás (Fidesz-KDNP) a kisalfold.hu-t említi kérdésében Horváth Csaba felé: a képviselő azt veti fel, hogy a portálunkon megjelenő bűncselekményeket többször miért is csak 1-2 hónapos késéssel küldi el a rendőrség?

A felvetés igazán remek; mi is szívesebben adnánk hírül a januári rendőrségi híreket Olvasóinknak januárban, mintsem márciusban.

Neupor Zsolt (DK) a közterületi rendőri jelenlét növelési esélyeit feszegette felszólalásában, ugyanezt kéri pepitában Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) konkrétan Adyvárosban.

10 óra 24 perc

35 illegálisan megyénkben tartózkodó külföldi állítottak elő a győri kapitányság határrendészeti munkatársai az illetékességi területükön.

A győri térfigyelő-kamerákat méltatja Horváth Csaba ezredes; elmondása szerint tavaly közel 500 esetben fedeztek fel rendőrségi esetet a kamera kezelői Győrben, azaz mindenképp hatékonynak nevezhető a négy éve bevezetett rendszert.

A város 38 pontján 41 térfigyelő kamera működik jelenleg, de idén újabbak felszerelése várható. 

10 óra 19 perc

Tavaly 489 közbiztonsági akciót szervezett a győri rendőrkapitányság; ez több mint duplája a 2010-ben rendezett hasonló eseményeknek.

1334 baleset történt 2011-ben a kisalföldi megyeszékhelyen - ez a szám kicsivel magasabb, mint két éve -, miközben balesetek szempontjából Győr "legveszélyesebb" városnegyede Adyváros. 

10 óra 16 perc

A győri rendőrkapitányság illetékességi területén 8871 bűncselekmény történt - például Pannonhalma vagy Tét is a megyeszékhelyhez tartozik -, ebből 6497 történt Győrben.

A kiemelt bűncselekmények között az autó- és a benzinlopások száma nőtt egyedül, jó hír ugyanakkor, hogy a rablások száma csökkent.

"Utóbbi mutatóban nem vagyok benne biztos, hogy ennél jobb számokat tudunk-e teljesíteni" - tette hozzá Horváth Csaba ezredes.

10 óra 14 perc

Horváth Csaba ezredes, győri rendőrkapitány elkezdte beszámolóját a rendőrség 2011-es győri munkájáról.

Horváth Csabának ez az ötödik győri beszámolója; ezeket a "visszatekintéséket" egyébként a jogszabályok írják elő. 

10 óra 12 perc

Az ülésen jelen van az összes képviselő; a közgyűlés határozatképes természetesen.

10 óra 7 perc

Első körben a márciusi 15-i győri kitüntetetteket tapsolja meg a közgyűlés.

10 óra 2 perc

Megérkezett Borkai Zsolt; pillanatokon belül kezdődik a márciusi ülés.

9 óra 59 perc

Az önkormányzati képviselők már megérkeztek a díszterembe, igaz, Borkai Zsolt polgármestert egyelőre nem látni.

Hosszú közgyűlésre lehet számítani, valószínűleg csak a rendőrségi éves beszámoló közel órás lesz.

Olvasóinknak tehát ajánljuk: sűrűn frissítsék online tudósításunkat!

Előzetes

A győri közgyűlésen a rendőrség tavalyi munkájáról, feladatairól Horváth Csaba ezredes, győri rendőrkapitány számol majd be elsőként.

A körülbelül 3,8 milliárd forintos összértékű Dunakapu téri mélygarázs beruházási célokmányát minden bizonnyal elfogadja a győri közgyűlés pénteken.

Emellett határozat születhet a Győr és Abda közötti új kerékpárútról, valamint a tervezett kétlépcsős lakbéremelésről is. Három személyi kérdést zárt ülésben tárgyalnak a képviselők. 

Az előterjesztések teljes listáját ide kattintva tekinthetik meg.

  

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. kató11 2013. január 25. 13:30
  „Az emberek többsége nem szeretne mélygarázst.Tönkreteszik az értékeket”
 • 100. AGege 2012. április 06. 14:56
  „Semmi nincs ingyen. Építeni, pedig nem a múltat, hanem a jövőt érdemes. A múltat ismerni kell, ahhoz is, hogy a jövő épüljön. Ebben jó úton haladunk.”
 • 99. DON 2012. április 04. 08:56
  „Bikfenc utolsó mondatára hívnám fel a figyelmet:
  "Ja és azt ne felejtsük el, hogy mi győri lakosok fizetjük ki majd az egészet ."
  A kérdés: Ki mire költene inkább győriként
  - mélygarázsra, amiben nem parkolhat ingyen, holott az ő pénzén épült meg,
  - vagy a Duna Bástyára, aminek idegenforgalmi bevételeiből a város gazdagodik, s győriként ő ingyen látogathatja, és élvezheti akkor, amikor kedve van rá. INGYEN!”
 • 98. Bikfenc 2012. április 03. 22:49
  „Alida (75 sz hozzászólás) nagyon pontosan fogalmazta meg, számította ki miért nem térül meg soha a mélygarázs.
  Azt hiszem a lényeget még sokan nem látják!%
  A mélygarázs nem Győrnek kell, a győrieknek túlságosan drága lesz itt a parkolás, és nem fogja megoldani a város parkolási gondjait
  Tehát a mélygarázs nem a győrieknek kell, hanem a mélygarázs (nevezzük húsosfazéknak) körül csoportosulóknak. Nem véletlenül használtam a húsosfazék szót, mert a Dunakapu téri mélygarázs mindenképpen az.
  Miért nem egyszerű földfelszíni emeletes garázst terveznek? -> mert ennek költségei könnyen ellenőrizhetőek.
  Az, hogy az árvízszínt alatt épül, különleges extra megoldásokat fog megkövetelni, természetesen extra magas árakon, olyan árakon amire nem lesz referencia, hiszen ilyent senki nem csinált.
  Miért műemléki környezetben? Mert a feltárt várfalak bemutatása olyan extra megoldásokat fog megkövetelni, természetesen extra áron amire nincs referencia.
  Bármilyen pénzösszegeket le lehet majd nyeletni a várossal.
  Szerintem a tervezett költségek duplájába fog kerülni, mire elkészül.
  Az, hogy ezek a pénzek kinek a pénztárcájában kötnek ki, mindenki fantáziájára bízom.
  Ezért oly fontos a mélygarázs megépítése.
  Ja és azt ne felejtsük el, hogy mi győri lakosok fizetjük ki majd az egészet .”
 • 97. titokgyula 2012. április 03. 19:04
  „Egy példa hogy mindent megpróbál az A.V.E. , de a városvezetésé a HATALOM. http://arrabona-varosvedo.hu/userfiles/file/GYMJVEgyuttmukmegallfelmond.pdf”
 • 96. DON 2012. április 03. 18:54
  „titokgyula!
  Én továbbra is hiszek abban, hogy az embereket egyénileg lehet megfogni. Tömegek előtt beszédet tartani bárki tud - ki így, ki úgy. Amikor azonban szemtől szemben állsz valakivel, és a saját érveiddel kell gazdálkodnod, akkor meggyőzőbb lehetsz.
  Azt a véleményedet osztom, s már írtam is, hogy ha annyi embernek nem kell a Duna Bástya helyére a mélygarázs, miért helyezkednek el kényelmesen otthon a fotelben és várják el másoktól, hogy vigyék vásárra a bőrüket? Ez egyfajta gyávaság, és a gerinctelenség jele. Igenis, ha ellenvéleménye van, adjon neki hangot, de ne a billentyűzetével, hanem azzal, hogy felveszi a mackót, és elmegy a tornyos ház elé többed magával. Az erőből és dacból cselekvő városvezetés másból nem ért. Ha mindenki csak otthon tépi a száját, akkor t. városatyáink azt fogják hinni, béget a nyáj, de akkor is arra megy, amerre vezénylik.
  Ne egy egyesülettől várjuk, hogy megküzdjön azokkal, akik százszor nagyobb vagyonnal és hatalommal rendelkeznek, mint ők. Lehet, hogy Dávid legyőzte Góliátot, de Góliát akkoriban még nem vitt föl kék táskában milliókat a pártkasszába, hogy védje a hátát. Civil megmozdulás kell, ha azt akarjuk, hogy nemzeti örökségünk megmaradjon. Mert a politikai hatalom változik, de a civilek mindig megmaradnak civilnek. A nép állandó, csak vezetői változnak. Ezt ne feledjük.”
 • 95. titokgyula 2012. április 03. 18:32
  „Sajnos sokan csak gép előtt, mástól megindulva hőzöngenek. Ma többen kérdezték tőlem, hogy az A-V.E miért nem lép fel erősebben a mélygarázs ellen.Kérdem én. Miért csak az A.V.E áll a mélygarázs ellen? Más egyesülés nem mer kiállni?
  Az A.V.E. már minden lehetőséget megtett, kiállt azért amit elképzelt. Volt aki az állását veszítette ezért, másokat aljas módon lejárattak. Don, minden tiszteletem a tiéd, de nem KV mellett kell beszélgetni. Aki tenni akar a városáért,és nem szeretne oda mélygarázst, tegyen ő is valamit. Kell a mélygarázs, de nem oda. Van rengeteg egyesület a városban, bár tudom hogy ők kaptak a várostól támogatást, ezért nem mehetnek. Talán nem kellett volna elfogadniuk. Vagy megvették őket? Szégyen ami itt megy.”
 • 94. Tabornok 2012. április 03. 10:43
  „"92. DON 2012.04.02. 17:11 háté!
  Szerintem beszélgessünk egy kávé mellett:)"
  Mindenkinek ajánlom!”
 • 93. Noname246 2012. április 03. 07:53
  „Móricz Zsigmond rakparti lakóként a mindennapjaimat érinti a környék rendezése. A Polgármester úr szerint a kényes témákhoz is hozzá kell nyúlni...ez igaz! Mint ahogy az érintetteket is illik teljes körűen tájékoztatni...
  Pl. arról, hogy megszüntetik a Móricz Zsigmond rakpart felső útja melletti párhuzamos parkolót is...teszik ezt akkor, amikor a Város visszavonta az építési engedély kérelmét a rakparton megvalósítani kívánt 2 szintes parkolóra (1167-4/2012 hirdetmény Tét város jegyzőjétől). Valahogy az utóbbi lépés nem kapott nagy nyilvánosságot...érthetően, mivel így a környék parkolási mérlege egy zöld kis állat hátsó része alá kerül!
  Kétségtelen, hogy a közérdek magasabb szempont, mint az egyéni érdek, ennek még akár alá is vetem magam...de a közérdek nem indokolja a hibás, átgondolatlan döntéseket! Vagy igen?!”
 • 92. DON 2012. április 02. 17:11
  „háté!
  Szerintem beszélgessünk egy kávé mellett:)”
 • 91. apex 2012. április 02. 08:36
  „nemrég vásárolta meg a Győr-Szol a félig kihasznált Révai úti parkolóházat, aminek költsége soha nem térül meg. Most hitelből építtet egy másikat. Velünk, győriekkel fizettetik meg ezeket a hibás döntéseket. 2014-ben választás lesz.”
 • 90. háté 2012. április 01. 22:39
  „85. DON egyetértünk, de hol voltál amikor tiltakoztunk, - a piac áthelyezés ellen, a mélygarázs ellen? -nem egyszer, nem kétszer, csak kevesen vagyunk.
  Szervez a városháza elé, mi ott leszünk!”
 • 89. Agent 2012. április 01. 16:40
  „85, szólj, ha összeállt a mackós csapat, hadd menjek ki röhögni:):):)éljen április elseje!”
 • 88. Tabornok 2012. április 01. 10:27
  „"85. DON 2012.04.01. 08:47
  elindulunk a városháza elé." Időbe szólj, mehetünk! Engem, könnyen megtalálsz.

  http://www.youtube.com/watch?v=HPlrxKsvECs

  Le a tolvaj zsarnokokkal!”
 • 87. bazsifekete 2012. április 01. 10:26
  „SZINTÚGY!!!”
 • 86. Tabornok 2012. április 01. 09:58
  „"86. DON 2012.04.01. 08:47" Egyetértek.”
 • 85. DON 2012. április 01. 08:47
  „Hölgyeim és Uraim!
  Szép számmal gyűltek a kommentek, de még egyetlen embert sem láttam a városháza előtt tiltakozni az ellen, ami ebben a városban folyik. Otthonról, a kényelmes szobából könnyű okosnak lenni, s lehet véres szájú forradalmárt játszani. De amikor tettekre kerülne sor, akkor érdekes módon senki nem meri elengedni a parízeres zsemlét és letenni a zaccból áztatott névtelen sört és kimenni az utcára. Birkák lettünk, akiknek már csak a bégetés megy. Ami egyenlőre még szabad, de a pásztorok már készülnek arra, hogy befogják a pofánkat, mert unják már. Lesz belőlünk paprikás, meg sült hús, de magyar állampolgár soha többet. Nem azon kell keseregni, hogy de hát megélhetési gondokkal küzd mindenki, nem ér rá ilyenekért kiállni. Ez egy ördögi kör. A változáshoz áldozatokra van szükség: nem emberi áldozatokra, hanem csak annyira, hogy a kényelmes megszokott életet egy kicsit feladva, vállalva magunkat odalépjünk az alkalmatlannak bizonyuló városvezetők elé, és elzavarjuk őket onnan. Nem azon kell gondolkodni, hogy és ki lesz helyette? Ennyire ne szaladjunk előre. Egyenlőre odáig jussunk el, hogy feltápászkodunk a fotelból, felöltjük a mackómelegítőt és elindulunk a városháza elé. Csak kis lépésekben, mert még valaki szívbajt kap a hirtelen megerőltetéstől!”
 • 84. jégcsákány 2012. április 01. 08:16
  „Elég egyszeri közlés ha már betették. Az ismétlést kérem törölni.”
 • 83. jégcsákány 2012. április 01. 07:55
  „Remélhetőleg már minden egyszerű győri polgár ráébredt arra, hogy mi az igazi lokál-patriotizmus. A mélygarázs nem a parkolási gondok megoldása miatt szükséges, és a rombolási ügy sem számít igazán komolynak , hiszen szakértői vélemény támasztja alá - a szükségességét,- igaz törvénytelenül , de ez van. A lényeg a 2 milliárdos hitelen van ! Ha lúd akkor legalább legyen kövér. A mélygarázst saját erőből építjük , saját kölcsön pénzből , és így nem kell közbeszerzés sem, és az elszámolás is sokkal egyszerűbb -mint a pénznyelő automatáknál. A tér kialakítás, olcsó diszítgetés -,,aranyhalas tavacskával ,,-az meg úgy sem üzlet. Világos nem ? Na látjátok polgárok ez az igazi lokál -patriotizmus de hát ezt a szintet nem érhetitek el, mert nem vagytok benne a passióban. Győriek meg vagytok etetve, - tenyérből !”
 • 82. bazsifekete 2012. április 01. 07:52
  „Az ellenzék kussol és tartózkodik.
  Mint aki be van fenyítve.
  19 igen, 5 nem-NEM!!! 5 tartózkodás, ami nem nemet jelent.
  Ebben a városban BoBoék azt akarnak tenni a néppel, s vagyonunkkal, ami nekik tetszik.
  Az se zavarja őket, ha embereket kell félreállítani az útjukból, s ez munkahelyről való kirúgással jár családok veszélyeztetésével.

  Cionista inkvizítorok,
  A zsarnokság a hobbitok.
  Minél többet harácsoltok,
  Annál jobban nő orrotok!”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken `buták´ a győri okosbuszok: üzemzavar az utastájékoztatásban

Nem először, s vélhetően nem utoljára hibásodott meg a győri buszok utastájékoztató rendszere. Tovább olvasom