Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Győri Kossuth Lajos Kollégium a rászorultakért

Az év vége közeledtével visszatekintve elmondható, hogy a Győri Kossuth Lajos Kollégium ebben a tanévben a nevelési feladatok mellett kiemelt figyelmet fordított a rászorultságra, önkéntességre.

A márciusi nagy hóban szállást, és meleg ételt adott a hóban rekedt embereknek, az árvíz kapcsán megalakította az 5 napig fennálló Szendvicsgyárát, ahol a diákok, nevelőik önkéntes barátokkal együtt, dolgozták fel, és juttatták el az adományba kapott alapanyagokat.

Most az Adventi időszakban sem tétlenkedtek a kollégium lakói és munkatársai. Az első gyertya meggyújtása után ellátogattak a tanulók a Kossuth utcai Idősek Klubjába kis szeretetteljes műsorral, ahol a nyugdíjasoknak kedveskedtek, ugyanekkor elindították a Három Királyok Ládája Kincsgyűjtését is.A 25 db színültig megtöltött dobozt, melyben tartósélelmiszer, felnőtt, és gyermekruhák, játékok lapultak, a Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói részére Bojtosné Tripolszki Margit szakmai vezető vette át.

Önkéntességre nevelni a legszebb és egyben a legnehezebb feladat. Talán a varázsszó a következő lehet: Közösen – Együtt - Könnyebb.
A nevelők, odaadásukkal, elhivatottságukkal a diákokkal és szülőkkel együtt, közösen a közvetlen környezettel, végezték és végzik mindennapi feladatukat, mellyel szebbé teszik a Világot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csornai térség is felzárkózott, mélyponton a munkanélküliség a megyében

Az elmúlt kilenc év adatait tekintve most a legalacsonyabb az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom