Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Győri kórház - Felavatták a 11 milliárdos beruházást - videó

Felavatták csütörtökön a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 11 milliárd forint értékű fejlesztését.

Az uniós és hazai forrásokból finanszírozott projekt az intézmény történetének legnagyobb beruházása.

"A célunk az, hogy ne csak a betegek épüljenek fel, hanem az egészségügy is" - jelentette ki az avatóünnepségen Balog Zoltán. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője kiemelte: a kormányzati ciklus kezdete óta mintegy 70 milliárdot költöttek, 2014 májusáig pedig további 200 milliárd forintot fordítanak egészségügyi intézmények fejlesztésére.

A gyógyítás minősége nem csak az épületek minőségéről, műszerezettségéről szól, azokról az emberekről is, akik a kórházakban dolgoznak - jegyezte meg, hozzátéve, ezek a beruházások a betegek mellett az egészségügyben dolgozók lelkére is hatnak.

Felavatták a 11 milliárdos kórházberuházást

A tárcavezető kiemelte: a most az országban számos területen zajló átalakítások, fejlesztések legfőbb célja, "hogy az egész országnak jó legyen".

Szócska Miklós, az Emmi egészségügyi államtitkára annak a véleményének adott hangot: a most átadott egységek egy ausztriai kórházban is megállnák a helyüket. Ez pedig különös jelentőséggel bír a nyugati határ közelében akkor, amikor a magyar egészségügy megszilárdításának a gyógyturizmus fejlesztése az egyik célja.


Videó: Oxygen Media

"A nagyon hosszú idő alatt nagyon nehéz helyzetbe került egészségügy gyógyítási folyamata megkezdődött" - mondta az utóbbi évek beruházásaira és bérfejlesztésére utalva az államtitkár.

Tamás László János, az intézmény főigazgató főorvosa kiemelte: a projekt célja a racionálisabb működést lehetővé tevő tömbösítés volt, a másik pedig a 460 ágyas, "négy-ötcsillagos szállodának megfelelő színvonalú" tömb építése, a harmadik pedig új sürgősségi betegellátási osztály kialakítása volt. Megjegyezte: a betegeik 40 százaléka a sürgősségi osztályról kerül az intézménybe, amelynek most az egyharmada megújult.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Mankapunka 2013. március 01. 11:26
  „Azért csak sikerült egyet sírni.

  Accra Fáj a valóság pár embernek? Arról már nem én tehetek. Látod, van aki még olyan írást sem tud produkálni, aki felsőbbrendűnek érzi itt magát. Végén még kiderül, hogy a többség alatt áll. Szolgalelkű.”
 • 30. allaskereso1 2013. március 01. 11:26
  „Tegnap a kórházba telefonáltam! Időpontot kéni. Sok eredménytelen hívás után végre felvették, és kapcsolom, jött a zene,bontott a vonal. Kb 2 óra próbálkozás után kapcsoltak, felvette egy kába hangú valaki és közli rossz kapcsolás. újra próbálkozás zenével, sokadikra egy női hang jelentkezik. Mondom a melléket és megjegyzem hogy előtte rossz helyre kapcsoltak. Jól hallhatóan megjegyzi valakinek hogy jól le@ak, de végre sikerült!! Ez kb 7 órába és 800Ft-be került!
  Tisztelt főigazgató úr ez mikor változik? Próbálták Önök vezetékesen, interneten/nem használható a mellék hívása/ felhívni az intézményüket?”
 • 29. Tombi1986 2013. március 01. 11:01
  „Valamiért elfelejtették közölni, hogy eredetileg 8 szintesre lett tervezve, közben csak 6 lett! Miért?! Eltűnt a pénz...amúgy az új épületben nincsen műtő sem!
  Jónak jó, szépnek szép, csak a célnak nem felel meg! 450-460 beteg fér majd el, mivel csak 2 személyes szobák lettek tervezve, közben ahol a Trauma van ("A" osztály), ott összedől minden, sőt a három rendelő helyett már csak kettő üzemel, mivel nincsen annyi orvos...

  Látszat politikát fent kell tartani (Duna kapu tér, Széchenyi tér, és még ide sorolhatnám a Leier-t is, mivel a mai napig sokan úgy tudják, hogy volt szovjet laktanyák felújítása is az Önkormányzatnak köszönhető)...”
 • 28. ATX 2013. március 01. 09:34
  „27: "Legalább az uraink és bérenceiknek sikerült lopni jópár milliót !" Ez nem az Orbán-kormány sajátossága, régen is így volt. És nem csak Magyarországon...”
 • 27. rebe1 2013. március 01. 07:16
  „Legalább az uraink és bérenceiknek sikerült lopni jópár milliót !”
 • 26. skrisz 2013. március 01. 07:08
  „Sugár szimulátor szoba új épület alagsor, sajnos láttam 5 sugár ágyú lesz, onkológia teljesen átköltözik. Nem kell ingázni a Zrínyibe a betegeknek. Ha valaki figyelmesen elolvasta volna a cikket, pont az a lényeg, hogy egy helyre akarták hozni a betegek ellátását, mivel sajnos eddig tényleg ingáztatták őket és ugye egy betegnek az is még megterhelést jelent amellett, hogy beteg. Szerintem szép és modern minden, csak anyagi forrás a működtetéshez nem adott a mi világunkban.”
 • 25. 1olvasó 2013. március 01. 06:46
  „A legnagyobb probléma az, hogy azokat embereket kellett volna a tervezés előtt megkérdezni, akik ott fognak dolgozni. Sajnos ez a felmérés nem történt meg, hozzá nem értő ember(ek) tervezte az osztályok, kórtermek elhelyezését. Már most rengeteg hiányosságot és fejetlenséges lehet felfedezni az új részlegben. Az ellenben nem hátrány, hogy végre szép, tiszta helyen gyógyulhatnak a betegek, már nagyon ideje volt. Csak a baj az, hogy a jelen takarítóktól nincs megkövetelve a tisztaság! Vagy cserélni kellene a személyzetet vagy fegyelmet tartani!”
 • 24. Hunicum 2013. március 01. 01:01
  „Bent voltam aznap a tesómnál, ügyeletes volt.
  Éppen mesélte, hogy még mindig mennyit lopnak mert semmi biztonság. Nappal felszerelik a csapot, éjjel leszerelik. :(”
 • 23. Csi-bi 2013. február 28. 23:29
  „Ugye ott majd nem kell / ilyenkor télen /tárt ajtó mellett 8 db. széken megfagyni nagyon sok embernek???? Fogas is lesz???
  De jó lenne!”
 • 22. hajni.horvath 2013. február 28. 22:59
  „Azért a "környezet megtartó szerepe" szóösszetételhez csendesen hozzáfűzném,hogy hiába a nyugati szintű esztétika és műszerezettség,ha a személyi feltételek hiánya miatt a dolgozóknak 300 %-ot kell teljesíteni a (nyugati kollégákhoz képest) 20 %-nyi bérért (szintén a nyugati kollégák béréhez képest).
  Akárhogy is nézzük,ez 15-szörös különbség.
  Ennyit nem kompenzál a szép épület...
  Főleg,hogy az NGM utasításásra a GYEMSZI megtiltotta a közalkalmazottak KJT-n kívüli elismerését...
  A bértábláról meg annyit,hogy siralmas,mert a minimálbér emelése kapcsán összecsúszott egy csomó kategória és aktuálisan egy végzettség nélküli kezdő segédápoló is annyit keres,mint egy 15 éves munkaviszonnyal rendelkező szakápoló. (a szaktudás,a kompetencia,a felelősség ugyebár nem ugyanakkora...)
  Úgyhogy örülünk nagyon a pezsgőbontogatásnak,de örülnénk annak is,ha az egészségügy nem olyan lenne,mint a boszorkány által Hófehérkének adott alma: kívül fényesre vikszolt,belül mérges...
  (és igen...a sz..ból nem lehet várat...de legalább próbálkozni kellene...)”
 • 21. Csi-bi 2013. február 28. 22:11
  „Nagyon örülök az új, modern épületnek!
  Ma végignézhettük a parádés gyülekezést több órás várakozásunk alatt.Majd ezután közölték: a mai műtétek elmaradnak,mert nincs egy szabad ágy sem a műtétre várók számára.Na de ha megnyílik az új szárny több ágyszámra majd mi is beférünk.Tehát én nagyon örülök az új,modern,több ágyat adó kórházi létesítmények! Már csak meg kell várni,hogy berendeződjön,átköltözzenek az osztályok.Még szerencse ,hogy van lelkiismeretes orvos és nővér, csak a munkájuk elvégzéséhez kevés!Na és a fizetésük is kevés! A munkájuk sok,sok mindenre kell folyamatosan figyelniük.Ami sajnos azt vonja maga után hogy bele vannak fáradva,feszültek,kimerültek,idegesek és így találkoznak a beteggel!Ott is így lesz?I Akkor az összképet nagyon le fogja rombolni!
  Köszönöm ezúton is mindenkinek, aki nap mint nap szélmalomharcot vív !
  Kitartást,sok erőt és egészséget! Szép, új környezetben jó munkát!”
 • 20. arrabonem 2013. február 28. 20:51
  „Nem szép. A külső megjelenése rossz társasházi színvonalú erőlködés - kár, hogy nem találtak egy jó kezű építészt.

  Ez most nem a mindenben a rosszat keresem fanyalgás (bár biztos ezt fogom kapni): nagyon jó hogy felépült, jó hogy Győrben, örülök, hogy korszerű belső terek, kulturált gyógyulási és munkakörnyezet jött létre, csak nekem speciel kívülről nagyon nem tetszik.”
 • 19. poháralátét 2013. február 28. 20:38
  „pályázati pénzekből felépítették, de üzemeltetni ki fogja?”
 • 18. 290571 2013. február 28. 20:34
  „16-os!
  Várd meg, amíg beindul a rendszer!
  Én kíváncsi leszek, lesz e egyáltalán orvos az SBO-n egy év múlva!??
  Szerintem a vizeletes pohár lesz a legkisebb gondunk!!”
 • 17. 290571 2013. február 28. 20:29
  „Kedves kató11!
  A mentő nem visz beteget vizsgálatra, ezt már évek óta alternatív betegszállító cégek végzik. Ami, (mint tudjuk nem taxi), ezért várni kell rá, sokszor (sajnos) órákig.
  A mi (eü dolgozók és a betegek lelke) annyiban lenne fontos, (ha a fizetésünk nem is több), hogy legalább azt érezzük, a "mindennapi egyszerű" emberrel is foglalkoznak.
  Ezt akartam érzékeltetni az előző hsz-mal, konkrétan: József atya a hétköznapok hőse (ahogy a meg nem nevezett, pezsgővel nem koccintó, le nem fényképezett nővér és takarítónő).
  Akik VALÓBAN a betegekért vannak, és nem csak a pezsgőspohár összekoccintásáért gyűlnek össze a média lencséi előtt!!”
 • 16. Infamous 2013. február 28. 19:26
  „múltkor vizeltet kávéautomatás pohárba kellett produkálni, mert nincs pénz vizeletes pohárra... nincs pénz WC papírra, nincs pénz orvosokra és nővérekre... akkor miért van 11 milliárd épületekre? azt üzemeltetni is tudni kell!!!”
 • 15. kató11 2013. február 28. 19:02
  „ez ugyan nem hat az eü dolgozók lelkére,és a betegekére sem.Kevesebb lett a fizetésük nem több.A betegeknek meg nincs elég mentő,akit vizsgálatra visznek egész nap vár.Nembeszélve a sokszor pénzfüggő ellátásról.”
 • 14. 290571 2013. február 28. 18:15
  „A főapát ott volt.
  De hol van József atya, aki fáradtságot nem ismerve naponta végigjárja a kórházat, hogy erőt adjon a betegeknek a gyógyuláshoz?
  Neki kellett volna ott lennie!”
 • 13. zakarias3 2013. február 28. 17:50
  „<moderálva>”
 • 12. zakarias3 2013. február 28. 17:30
  „7.Accra!<moderálva>”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: 3,4 milliárdot vállalt át az állam

Az állam Győr hitelállományának 40 százalékát, azaz 3 milliárd 392 millió forintot vállal át az… Tovább olvasom