Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Győri könyvünnep gazdag kínálattal

A colmari ötletből a folyók városában is siker kerekedett: az október 25-én kezdődő II. győri könyvszalon 3 napján 120 program, 72 hazai és 8 külföldi kiadó várja az irodalom barátait és minden érdeklödőt egyben.
– Szerény a múltja, de tapasztalataink alapján szép jövője ígérkezik a győri könyvszalonnak – hangsúlyozta Tóth Nándorné, a kulturális iroda vezető e, aki a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gazdag és színes könyves és kulturális kínálatból az unokától a nagyszülőkig mindenki talál kedvére és ízlése szerint valót. Új partnerként a győri Lloyd mozi, a Városi Művészeti Múzeum, a Vasutas Dzsesszklub, a Borbarát Hölgyek Társasága, a Richter Terem is csatlakozott.

Kiállítások, színipódium

Tóth Nándorné kiemelt programként említette, hogy több mint tíz győri vagy a megyeszékhelyhez kötődő szerző most megjelenő könyvét mutatják be a szalon alkalmából. Szólt arról is, hogy a könyves ünnepet kiállítások is gazdagítják.

A kulturális iroda vezetője sok más mellett az egyházi oktatás győri évszázadait, a kevésbé ismert Madách-gyűjteményt, Kelemen Benő Benjámin és Ölveczky Gábor grafikusok plakát alkotásait bemutató tárlatot ajánlotta. A pódiumdarabokból unikumnak ígérkezik Gálffy László színművész Rimbaud- estje, Dóczy Péter színművész és Lőrinszky Attila bőgős közös Pilinszky-lemezének bemutatója, illetve Jordán Tamás színművész tolmácsolásában Platón Szókratész védőbeszéde című műve.

Örkény szellemében


A háromnapos II. Győri Könyvszalon Nemzetközi Könyvbemutató és Vásár ünnepélyes megnyitója meglepetéseket tartogat. Tóth Nándorné elmondta, hogy október 25-én délután 3 órakor a Richter Teremben – Örkény István szellemét idézve – gyűlnek össze a résztvevő vendégek, ahol a közélet és a kultúra 15 jelese egy-egy percben mondja el gondolatait az élet és a világ groteszkségéről. Ekkor adják át a könyvszalon idei alkotói díját is, amelyet a városi könyvtár nyilvántartása alapján regisztrált legolvasottabb magyar szerző vehet át.

(A győri könyvszalonról október 19-én jelenik meg lapunkban részletes összeállítás.)

 A támogatók – így többek között a Kisalföld Kiadó Kft. és az Audi Hungaria Motor Kft. – jóvoltából minden program ingyenes, a fővárosi kiadók átlagosan 20 százalékos kedvezménnyel kínálják könyveiket.

 

 


Esterházy a könyvszalonon
>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Győr stabil

„A győri önkormányzat gazdálkodása stabil. A város vagyona négy év alatt több mint… Tovább olvasom