Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Győri konferencia a szenvedélybetegségek munkahelyi hatásairól - videó

"A szenvedélybetegségek veszélyei a munkahelyeken" címmel tartott konferenciát a megyei Iparkamara Győrben március 27-én.

Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármester köszöntőjében arról beszélt,
hogy az egyéninek látszó probléma mennyire továbbgyűrűzik a szűkebb, tágabb környezetben.

Burkali Bernadett népegészségügyi szakember számadatokkal támasztotta alá, hogy napjainkban az alkohol, a drog, a dohányzás mennyire valós és súlyos probléma.

Dr. Varga Gábor pszichiáter szintén számadatokkal bizonyította a probléma nagyságát, a kezelési lehetőségeket. Tanácsot adott a cégvezetőknek a célravezető hozzáállásra.


Dr. Varga Gábor előadása a győri konferencián
Dr. Varga Gábor előadása a győri konferencián


A munkahelyi dohányzást kötetlenbeszélgetés formájában tárgyalták a jelenlévők. Beszámoltak olyan munkahelyekről, ahol egyáltalán nem lehet dohányozni. A tapasztalatok szerint nincs visszaélés. A dohányosok is kibírják a nyolc órát, ha olyan a környezeti elvárás.

Ismertetésre került egy magyar nagyvállalati jó gyakorlat is. Közösségi programokat szerveznek 2006 óta vállalati anyagi támogatással, az egészségmegőrzés érdekében.


Videó: Oxygen


Az internetfüggőség is szóba került a rendezvényen. Éles László, aki ügyvezető is és IT szakember is elmondta, hogy mennyire egyszerű megoldások léteznek sok esetben a technikai szabályozásra.

Drága a munkáltatónak, ha privát képeket, videókat osztanak meg egymás között a munkatársak, vagy csak tárolják magánjellegű, közösségi oldalakra szánt, vagy onnan letöltött anyagaikat.

Miklósy Lajos a kamara Ipari Tagozatának elnöke, a rendezvény kezdeményezője zárszavában összefoglalta, hogy a konferencián végig a pénzről volt szó, hiszen a kiesett teljesítmény, a fizikailag, mentálisan beteg munkavállaló jelentős veszteséget okoz.

A tagozati elnök jelezte, hogy a téma tárgyalása folytatódik, hiszen sok nyitott kérdés van ezen a területen még.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fájlcserélőkről esik szó a Széchenyi Egyetem előadássorozatán

Az egyes tudományterületek érintkezési területén lévő kutatási témák kerülnek a középpontba a… Tovább olvasom