Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri kisjaguár - Nagyon cuki, de mi legyen a neve? Szavazzon!

Az áprilisban született kölyök egyre nagyobb és játékosabb, sőt, a vadászatot is gyakorolja: leginkább anyja farka a préda.

Amint arról beszámoltunk, április 13-án reggel Zoia a nőstény jaguár egy csöppséget hozott a világra. A kicsi inkább anyjára ütött, hiszen az ő bundája is a jaguárok jellegzetes mintázatát és színezetét kapta.

Zoia párja Chico, a kézzel nevelt fekete jaguár. Chico a Szegedi Vadasparkban, 2010. július 20-án látta meg a napvilágot a fekete Negro és a foltos Kiara kölykeként.


Videó: Cseh Róbert

Sajnos két nap után el kellett venni az anyjától, miután az nem gondoskodott megfelelően a kicsiről: nem nevelte, nem szoptatta.

2010. augusztusban érkezett a győri Xantus János Állatkertbe, ahol emberek gondoskodó kezei között cseperedett. Amikor megérkezett hozzá Zoia, meg kellett tanulnia, milyen is egy jaguárral játszani, hogyan is kéne viselkednie.

A "tanulási folyamat" szerencsére gyorsan zajlott, a két fiatal állat hamar összeszokott párrá alakult, melynek legnagyobb bizonyítéka a nemrég született kölyök.

Egyre nagyobb és játékosabb a győri kisjaguár. Fotók: Cseh Róbert

Zoia 2011 májusában, Lengyelországban a krakkói állatkertben látta meg a napvilágot. 2012 telén érkezett a találkozások városába, Győrbe. A fiatal nősténynek ez volt az első ellése, ilyenkor előfordul, mint jelen esetben is, hogy csak egy kölyök születik.

Zoia ügyesen gondozza, szoptatja, védelmezi a kicsit. Ám az anyatejen kívül most, hogy már elmúlt 7 hetes elkezdett érdeklődni a szilárdabb táplálék után, anyja szájához húzódva kereste a lehulló falatokat, így már ő is elkezdte a ragadozó életmódot.

Mivel az állatkerti gyereknapon lehetett név-javaslatokat tenni, a több mint ezer leadott ötletből az állatkert dolgozói kiválasztották a legötletesebb neveket, amikre most az állatkert Facebook-oldalán lehet szavazni.

 Itt lehet szavazni >>



A nevek között 3 inka név, és egy spanyol név szerepel. A szavazás szerdán zárul, így jövő hét végére már tudjuk a kislány nevét.

A kölyök most tanulja, milyen a jaguár-lét, ugyan még egy kissé ügyetlen, ám a sok gyakorlással ő is megtanul olyan kecsesen és fenségesen mozogni, mint anyja. A vadászatot is gyakorolja, leginkább anyja farka a préda.

A kölyök egyre nagyobb és játékosabb, így az állatkertbe látogatók már biztos, hogy láthatják a kisjaguárt.

www.zoogyor.com
https://www.facebook.com/zoogyor

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kilométeres torlódás az M1-esen is

Az M1-es autópályán Győr felé a 34-es és a 36-os kilométer között este hét óráig a külső sávot lezárták. Tovább olvasom