Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győri Keksz: Egyre biztosabb költöztetése

Győr - Azt biztosan tudni lehet – merthogy Borkai Zsolt győri polgármester is megerősítette a Kisalföldnek–, hogy a tárgyalások lényegesen intenzívebbé váltak az elmúlt hetekben, hónapokban.
Több egyeztetés is volt a közelmúltban, tette hozzá a városvezető, de mindegyiken egyértelműen kiállt a Győri Keksz Kft. az eredeti terve mellett, vagyis nem viszi el Győrből a cukorkagyártást.

A Győri Keksz Kft. francia igazgatója (Boris Bourdin) ezt így fogalmazta meg: „A költözés nem jár átszervezéssel, és a gyár változatlan formában folytathatja majd tovább a munkát; kulcsfontosságú, hogy a megfelelő területet találjuk meg az új gyáregység számára."

A Kisalföld úgy tudja, hogy a megfelelő terület mellett a Győri Keksz Kft. legalább ekkora hangsúlyt fektet az épület jellegére is (ez utóbbi akár a helyszínkiválasztást is befolyásolhatja), s tudomásunk szerint hamarosan több csarnoktervből választja ki a győztest a cég menedzsmentje. Ez egyben azt is mutatja, hogy a költöztetés ténye láthatóan eldőlt, más kérdés, hogy a jelenlegi gyárépületet mikor és kinek tudja eladni a multinacionális cég.

Tudni kell ugyanis, az Újvárost és Szigetet érintő városi terveknek egyik központi eleme a mostani gyárépület, de oda már nem termelőüzemet szán a város, hanem kulturális és/vagy egyetemi központot. Nemzetközi tervpályázaton is szerepelt a kekszgyári épület, de azzal mindenki tisztában van, hogy a csodás álmok megvalósításához pénz kell, méghozzá sok. A múlt hét egyik fontos híre ezzel szemben éppen arról szólt, hogy az uniós pénzek egyelőre a belvárosba (a Széchenyi térre) vándorolnak, az újvárosi rehabilitációval várni kell.

Olvasóink írták

 • 6. Kovécs istvánné 2008. április 15. 06:02
  „Hofeherke menj orvoshoz”
 • 5. hofeherke 2008. április 15. 01:37
  „MIVEL 5.GENERACIOS GYORI VAGYOK,ELTUDOM MONDANI HOGY UJVAROS VALAHA (1947 EVEKIG) GYOR PATINAS RESZE VOLT. TELJESSEN CIGANY MENTES VOLT. TELE KIS-NAGY KERESKEDOKKEL,DIPLOMAS EMBEREKKEL ES EMELLETT A BECSULETES MUNKASOSZTALYBELI MAGYAROKKAL. NEM VOLT LOPAS-KIABALAS-SOROLHATNAM. KADAR TELEPITETTE AZ ALFOLDI CIGANYSAGOT A GYORIEK NYAKARA. REMELEM LESZ VALAKI AKI KI IS TELEPITI OKET ,ES AZ EGESZ MAGYAR ANYAFOLROL. VISSZA INDIABA,MAJD OTT ELINTEZIK OKET A SZIKEK-HINDUK. MERT EZEKET ONNAN IS KITOLONCOLTAK.ELOBB-UTOBB AZ EGESZ EUROPABOL KILESZNEK TOLONCOLVA. MAR SVED-DAN-ANGOL-CANADA-AMERIKA-FINN-NORVEGIABA NEM MEHETNEK. FRANCIAORSZAGBA UGY SZINTEN.OLSZORSZAGBA SZINTE A TELJES TARSADALOM UTALATAT ELVEZIK,MIVEL LEGYILKOLTAK 18 EVES KISLANYT. MI MEDIG TURUNK? AZ EN CSALADOM MAR MINDEN ONVEDELMI FEGYVERT BESZERZETT,ES ONVEDELMI TANFOLYAMRA JARUNK. ES TI ??? MAGYAR SZERETETT TESTVEREIM ??? EZ NEM VONATKOZIK A CIGANYRA,OK NEM MAGYAROK !!!!!!!!”
 • 4. Cain 2008. április 14. 15:58
  „#2
  A rehabilitáció első lépése a "rézbőrüek" elköltöztetésével kell hogy kezdődjön, mondjuk Nyíregyházára. Ezt azonban a politika nem meri bevállalni. Addig az Újvárosi részre költött pénz egyszerüen kidobott pénz lesz. Lásd Dankó Pista téri játszótér, egy hét alatt leamortizálták indiai testvéreink. Pedig egy felujítás után a belváros mellett a város másoik ékköve lehetne. Velük reménytelen.”
 • 3. Tabornok 2008. április 14. 13:28
  „Azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy melyik fényestekintetű városépítőnek jutott valamikor eszébe, hogy leaszfaltoztassa a Szévhenyi teret? Északi szomszédaink, büszkén mutogatják a túristáknak, tereik építési korának megfelelő, utca, térburkolatot. Mi pedig, ráeresszük az eredetire, az aszfaltot.
  Derék magyar módján!”
 • 2. colomano 2008. április 14. 10:24
  „Mint újvárosi, 100%-ig biztos voltam benne, hogy a rehab csúszni, késni fog. De azon se lepődnék meg ha ismét elmaradna. Megint ment a porhintés. Éljen a belváros!”
 • 1. arr 2008. április 14. 10:14
  „Én ezt nem is értem,ésszerűség határain belül miért nem lehet dolgokat megcsinálni.Nem lehet azt mondani bocsi ,tévedtünk mégis azt a városrészt újjítsuk fel amelyik már a romokban hever.Széchényi tér még nincs annyira lepusztulva,mint a szóban forgó másik városrész nem is beszélve az útjainkról és a gyalogjárdákról,ésős időben kívánom a város vezetőinek a közössétákat.Felújjítják Körkemence út és a fehérvári út kereszteződését ,de a gyalogjárda 1részét csak, mert az önkörmányzat a többit majd!!!! megcsináltatja.....ezt elsem akarom hinni hogy ilyen létezik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Index helyett e-leckekönyv

Győr - Az elsők között vezeti be a győri Széchenyi István Egyetem az elektronikus leckekönyvet,… Tovább olvasom