Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Győri Keksz: egyelőre tárgyalnak

A győri kekszgyár dolgozóinak helyzetéről előbb december 15-re, majd egy hónappal későbbre ígértek pontos választ a francia multinacionális vállalat kommunikációs cégénél.
Mint ismert, a Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentette be a megyei munkaügyi központnál tavaly november 27-én – csoportos létszámleépítés címén. Közülük 81-en fizikai munkások, 14-en szellemi alkalmazottak. Ez a szám akkor változhat, ha az érintett dolgozók vállalják, hogy a székesfehérvári gyárban folytatják  munkájukat. Egyelőre azonban sem ők, sem a közvélemény nem tud többet, mert bár kerestük tegnap is a fővárosi kommunikációs irodát, mindössze annyi információval szolgáltak, hogy a tárgyalások jelenleg is zajlanak.

Próbáltunk utánanézni annak is, létezik-e egyáltalán határidő, ameddig választ kell adni a dolgozóknak: nos, elvileg februárig megállapodás születhet a munkáltató és a munkavállalók között, de mivel előreláthatólag nyár elejéig a kekszgyártást nem viszik el Győrből, ezért az idő égetően nem sürgeti az érintetteket.

Nincs fejlemény a gazdasági miniszternek elküldött városvezetői levél ügyében sem: Kóka Jánostól egyelőre nem érkezett válasz, Győr pedig továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a gyár és a dolgozók megmentéséhez a város kevés – ez már állami szintű feladat.

S. Á .
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós szakértő a városházán

Az egyhetes tapasztalatszerző kiküldetésen lévő Steve Rogers európai uniós szakértő tegnap délben… Tovább olvasom