Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Győri jegyespár esküszik barokk ceremónia szerint Győrött

Győri jegyespár, Miholics Adrienn és Mersich Gergely mondja ki a boldogító igent pompás barokk ceremónia szerint szombaton a XX. barokk esküvőn Győrött.

Eredetileg hagyományos esküvőt terveztek, de leendő anyósa biztatására pályáztak a felhívásra, és rájuk esett a választás - mondta a menyasszony az újságírók előtti bemutatkozás alkalmából.

Keglovich Ferencné ötletgazda az MTI-nek elmondta: győri kötődésű jegyespár kiválasztására gondoltak, hogy a jubileumi 20. esküvőn ezzel is hangsúlyozzák a különleges esemény győri mivoltát. A barokk esküvő ma már a város egyik szimbolikus eseménye - fűzte hozzá az ötletgazda. A korábbi évek tapasztalatai nyomán a szervezők negyvenezer nézőre számítanak. A nagyszámú közönség megcsodálja a látványosságot, ahogy a barokk viseletbe öltözött ifjú pár és az örömszülők ötlovas hintóval végighajtanak a belvároson.

Barokk öltözetben pompázó násznép kíséri őket a Víziszínpadra, a ceremónia helyszínére. A felvonulást hintók, trombitások, táncosok, udvarhölgyek sokasága színesíti. A különleges időutazásba a város több száz lakója is részt vesz, valamennyien barokk jelmezben vonulnak a jegyespár és az örömszülők után.

A házasságkötés ünnepe a korabeli magyarországi főúri esküvők tradícióját eleveníti fel. A menyasszony és a vőlegény áldást kér szüleitől - régen ez így volt szokás - majd a jegyespár örök hűséget esküszik egymásnak a közönség ovációjától kísérve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés a Vak Bottyán utcában Győrben - fotók, képgaléria

Szerdán délelőtt 11 óra körül portálunk szerint lövöldözés volt Győrben a Vak Bottyán utcában. A… Tovább olvasom