Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Győri ítélet: egy év, tíz hónapot kell leülnie a sikkasztó ügyvédnőnek

Le kell tölteni az egy év tíz hónap börtönbüntetést annak a Vas megyei ügyvédnőnek, aki a nála letétbe helyezett 24,9 millió forintot elsikkasztotta.


A Győri Ítélőtábla csütörtökön elutasította a vádlott és ügyvédje fellebbezését, s helybenhagyta a másodfokú bíróság ítéletét, amely jogerőre emelkedett.

A pénzből az ügyvédnő megbízója termőföldet akart vásárolni. A vádlott 2008 májusában vette át az összeget, amelyet saját célra - tartozása kiegyenlítésére - fordított. Megbízója hiába kérte vissza a pénzt, az ügyvéd nem tudta visszaadni, s 2008. július 18-iki dátummal hamis banki igazolást küldött a letétbe helyezett összeg visszautalásáról.

A Veszprémi Városi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki sikkasztás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében, ezért őt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta az ügyvédi foglalkozástól. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását az első fokon eljáró bíróság négy évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészi fellebbezést követően a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság a vádlottat ügyvédi visszaélés bűntettében is bűnösnek találta. Mellőzte a szabadságvesztés próbaidőre történő felfüggesztését, így a börtönbüntetés végrehajtandóvá vált.

A másodfokú bíróság ítélete ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be az ügyvédi visszaélés bűntettében való bűnösség megállapítása miatt.

A vádlott ügyvédje a csütörtöki tárgyaláson elmondta: kényszerfenyegetés állt védence cselekményének hátterében, mivel korábban uzsorás szerződést kötött, és adósságspirálba került. Az ügyvéd egyebek között bizonyítási hiányosságokra hivatkozva mind az első-, mind pedig a másodfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.

Az ügyész a cselekmény társadalmi veszélyességére hívta fel a figyelmet, mondván: az ilyen cselekmények aláássák a közbizalmat az ügyvédi hivatást végzők iránt.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Imcsi 2010. május 29. 14:43
  „29.! Amerika? Hmm, kösz, inkább nem!”
 • 30. laura01 2010. május 26. 13:41
  „Ennyi pénzért? Simán ülnék én is ennyit, de még a feléért is. Ez ám a jó munka...:)
  Egyszerűen vicc, ami itt van, már jobban megéri sikkasztani, lopni csalni hazudni mint dolgozni, mert valljuk be egy család két "átlag" fizetésből hónapról hónapra él. És akkor még nem is beszélve azokról. akik éhbérért dolgoznak. Sajnos ez van, becsületességből nem lehet megélni.
  Ez Mo. Itt szerintem nagyon át kellene néz”
 • 29. elemér 2010. május 25. 12:31
  „Sehol a világon nincs annyi ügyvéd mint az USA-ban. Ha valaki pénzt követel ilyen esetben, akkor egy külön eljárást kell inditani. Az eljárásoknak vége nincs. Elsö amit egy ügyvéd néz, mit tudok keresni, mennyire komplikált és kivel álok szemben. Amerikában nagyob a tapasztalat és az amcsiktol csak tanulni lehet. Ezért majmolják az amcsikat Mo.-n és a világon.”
 • 28. janika 2010. május 24. 06:25
  „Szerintem azok a"törvényalkotók"és végrehajtó bírái sem különbek, akik csak "ügyvéddel" állnak szóba a posztjukon és nem a becsületes állampolgárokkal!”
 • 27. quaestor 2010. május 21. 19:14
  „Az ügyvédi kamara nem fog fizetni, nem erre találták ki őket. Max. kizárják a kamarából ezt a nőt. De még az ügyvédeknek kötelezően kötendő felelősségbiztijük sem fog ennyit kifizetni, az tuti.
  A vádlott mélyen tisztelt ügyvédje micsoda hülye dumát eresztett el...és mindezt megállta nevetés nélkül. Vagy nem?
  Remélem az LB jobban ráhúzza a vizes lepedőt, bár már most erősen kétlem. Holló nem vájja ki a másik holló szemét.”
 • 26. elemér 2010. május 21. 13:57
  „Fura egy világ az. Engem 1 dollár millios perrel fenyegetett itt az ügyvéd mikor kiraktam a lakót aki nem fizetett. Ezt a fenyegetést elküldtem az ügyvédi kamarának és azok meglátogatták. Utána kisebb lett a pofája.”
 • 25. Imcsi 2010. május 21. 12:47
  „Az ügyvédi kamarának ilyenkor nem kellene jótállnia a bűnős tagja helyett, amit aztán visszaperelne az ügyvédnőtől?”
 • 24. igazszó 2010. május 21. 10:12
  „Legszomorúbb az, hogy megtehette!
  Miért, és miért nem közösítette ki már korábban a tiszteséges közösség, ahol dolgozott! Tán nem is olyan ritka az ilyen eset, NEM VOLTSZEMBETÜNŐ?
  Tapasztalat sajnon az, hogy a korrupt hivatalnokokat is védik. Összefonódások vannak hivatalokkal, mert beköltözött a hivatalokba a maffia! Nem újkeletű ! Szemrebbenés nélkül lehet lopni, csalni, hazudni, hülyének nézni a vétlen áldozatot, és mindezt az igazságszolgáltatás is támogatja. A MOSTANI BÜNTETÉS SZINTE HIHETETLEN, DE GRATULÁLUNK, VAN MÉG MUNKA BŐVEN!
  Húzodnak perek évtizedekig, mennek tökre életek, miközben a csalók vagyonosodnak pofátlanul.
  A bírónőt a városban kitenném, nyilvános helyre, mindenki had mondja el a véleményét neki!...aztán lyukas mokkás kanalat adni, csak azzal ehet! Sokaknak naponta egy szelet kenyér sem jut!”
 • 23. akela4 2010. május 21. 08:42
  „Sajnos Magyarországon ez megy!
  Mindenhol találnak kiskaput az illetékes hiénák!
  Emlékezzetetk csa császár elődke esetére, aki szolgálatban lévő rendőrt ölt meg részegen, vagy kábítószeresen, vagy mindkét tudatmódosító szer hatása alatt és simán kimosták!
  Hol itt az igazság!
  Erről kéne a nagy EU-ban beszélni, nem a vérlázító szlovák nyelvtörvényhez aszisztálni!”
 • 22. elemér 2010. május 21. 08:28
  „Érdekes hogy nem nevezik meg az ügyvédet. Ki csinálta ezt a törvényt, mert ez nem stimmel ? Nem olyan könnyü ám ügyvédnek lenni. Elvégzed a sulit és még munkát se találsz csak 80 rugóért.”
 • 21. pret 2010. május 21. 08:21
  „A vállalkozásom annak idején szintén átélt egy hasonlót csak akkor a könyvelőm részéről. "Ő" felfüggesztettet kapott, én tönkrementem, mivel a polgári peres eljárás úgy zárult le, hogy nem volt behajtható vagyona (persze csak a saját és közvetlen hozzátartozója nevén). Néha már sajnálom, hogy tisztességes vagyok vagyok, mert párszáz milláért én is ülnék 1-2 évet.”
 • 20. akinemfél 2010. május 20. 23:34
  „Magyarbunozés már megint magyarbunozés. Es neki megjár a névtelenség,hogy az osszes ugyvédre gyanakodva nézzunk ezután. Es miért ilyen keveset kap a magyarbunozo ? Ez kulonosen nagy értékre elkovetett..... Magyarbunozés. Ezért tartunk itt. Szinte meg sem buntették.”
 • 19. Lehel54 2010. május 20. 21:50
  „2008. július 18-iki dátummal hamis(??) banki igazolást küldött a letétbe. Most ez azt jelenti,hogy okirathamisítás? Vagy mivel ügyvéd,-úgy nekik más az elnevezése?”
 • 18. gyugyu1 2010. május 20. 21:41
  „Nem rossz napidij !! 1 év 10 hónap 24.9 millió forintért ! A kb 37443 ft/ nap !! 2 azaz kettőnap keresete majdnem egyenlő a nyugdijminimummal !! Szóljanak az illetékeseknek feléért/ 18721 ft/ nap /leülök 3 évet !! Aki meg ellop 2 csibét mert éhes az kap 3 évet !! Tiszteletem az i GAZSÁGSZOLGÁLTATÁSNAK !”
 • 17. quaestor 2010. május 20. 21:38
  „Hát ez a csúcsok csúcsa...
  Szegény ügyvédnő és az adósságspirálja :) menten megsajnálom. Meg higgyék is el az emberek, ha-ha-ha.
  Az ítélet röhejes első és másodfokon is. Pedig ez különösen nagy érték, vagy nekik nem az?
  Igaz, hogy a magyar jog nem precedens jog, de most igazán kivételt tehetett volna a mélyen tisztelt bíróság!
  Már csak az elrettentés ereje miatt is. De az itt nincs.”
 • 16. seysey 2010. május 20. 21:21
  „Szép dolog védeni a mundér becsületét, de nem veszélytelen!”
 • 15. Lehel54 2010. május 20. 21:21
  „1,13 millió havi pénz...azért egy napilapban illene az ügyvéd személynevét is megemlíteni. Vagy az már rontja a szakma becsületét? De lehet,hogy az ügyvéddel már volt ügyem. Na mindegy.”
 • 14. Csetneky 2010. május 20. 21:18
  „Nevetségesen kevés. Ha a bíró 25 milláját tapsolta volna el, tutira nem ennyit kap.”
 • 13. reszegenisjozan 2010. május 20. 21:16
  „10 évre tiltották el????? Csak??????

  Ha most megtette ilyen bugyuta módon 10 millióval, akkor mit tesz majd 10 év múlva kisebb ügyekben???
  Továbbá kb egy év múlva kiszabadul, akkor ugyanúgy dolgozni fog ügyvédként, de nem ő ír alá, nem ő pecsétel és fizet ezért a másik ügyvédnek. Ennyi!!!!

  Hogy is volt a rendőrrel, aki 10.000 forintot fogadott el egy autóstól????????????????,
  Mennyit kapott a 10.000 forintért?????
  4 évet????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. igazszó 2010. május 20. 20:45
  „Van még egy pár, bíró is, Győrben is! Hajrá kitenni a lapokat!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt autópálya: folyamatosan bedugul az 1-es főút Gönyű térségében

Tovább olvasom