Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Győri Ipari Park: kevesebb dolgozó és árbevétel, több beruházás 2009-ben

A Győri Ipari Park is megérezte a válságot: kevesebb dolgozó és árbevétel, igaz, nagyobb arányú beruházás jellemezte 2009-ben a megye legnagyobb ipari parkját.

"A Győri Ipari Parkban működő cégek sem vonhatták ki magukat a világgazdasági válság hatásai alól a tavalyi esztendőben. A korábbi évek tendenciája megtört és csökkent a foglalkoztatottság és a letelepedett vállalkozások összesített árbevétele is" – kezdte Balogh László, a Győri Ipari Park igazgatója.Videó: Cseh Róbert.


"2008-hoz viszonyítva tizenhat cég árbevétele emelkedett"


"Magyarországi összehasonlításban azonban kedvező a helyzet. Köszönhetően az ipari parkban működő cégek sokrétű tevékenységének, még az általános gazdasági nehézségek közepette is voltak olyan cégek, melyek növelni tudták árbevételüket. 2008-hoz viszonyítva tizenhat cég árbevétele emelkedett: különösen örvendetes tény, hogy ezen vállalkozások jelentős része magyar tulajdonban van" – folytatta értékelését Balogh László.

Balogh László, az Ipari Park igazgatója. Fotó: Cseh Róbert.
Balogh László, az Ipari Park igazgatója. Fotó: Cseh Róbert.


"A szóban forgó 16 cég mellett további hét vállalkozás tudta szinten tartani a korábbi tevékenységét, míg a többiekre átlagosan a harminc százalékot meghaladó visszaesés volt jellemző.

A tavalyi évben három új vállalkozás biztosított magának telephelyet a Győri Ipari Parkban

Jó hír ugyanakkor, hogy a Győri Ipari Park továbbra is vonzó maradt a befektetők szemében. 2009-ben tizenegy vállalkozás költözött ki a parkba azon cégek közül, melyek korábban vásároltak területet. Ezek a beruházások döntően még 2008-ban kezdődtek el, és bár a cégeknek lehetőségük nyílt volna leállítani a projektjüket, de mégis a hosszabb távon kedvezőbb befejezés mellett döntöttek" – közölte a Győri Ipari Park igazgatója.


Bővítési projekt: négy vállalkozás már (be)vásárolt

Négy vállalkozás már vásárolt telket azon a 17 hektáros területen, amelyet a Győri Ipari Park ötödik bővítési ütemében alakították ki a közelmúltban.

Ezt a 17 hektáros területet kimondottan kis- és közép vállalkozók számára alakították ki. Az Ipari Park már megkapta a működéshez szükséges engedélyeket, így hamarosan megkezdődhetnek a beruházások a 2000-5000 négyzetméter nagyságú telkeken.

A park vezetése arra számít, hogy 2-3 éven belül további 10-15 kisebb cég építkezik majd a Tibormajor út menti területeken. A Győri Nemzetközi Ipari Parkban jelenleg 92 cég talált otthonra.
A Győri Nemzetközi Ipari Parkban jelenleg 92 cég talált otthonra.


A tavalyi évben három új vállalkozás biztosított magának telephelyet a Győri Ipari Parkban, melyek várhatóan az idei évben kezdik meg beruházásukat. Az új letelepedettek mellett egy már működő szervezet, az Innonet Nonprofit Kft. bővítette meglévő területét.

2010 a stabilizálódás éve lesz

"Várakozás

Olvasóink írták

  • 2. jirzi1 2010. február 21. 15:17
    „Nem ,szerintem megveszik a gépet megkapja a visszatérítést csőd és a gép külföldi üzemben köt ki.Az az kifizettük a multinak az új gépét.Ő elviszi egy másik országba ahol kevesebb pénzér dolgoznak neki.”
  • 1. mais 2010. február 19. 09:24
    „Csak azt nem tudom ,hogy miért engedik az ottani cégeknek a több beruházást ( több gépeket vesznek ) például ... mikor ugyis sorba bocsájtják el az emberkéket ... vagy az éri meg nekik ,ha minné több embert utcára dobnak!?? Bejelenti ,hogy csődbe van a cég és erre sok adó kedvezményt kap ... ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összehangolódó civilek

Abda - Egyeztető fórumot tartott nemrégiben a Holt-Rábcáért Egyesület kezdeményezésére a községben… Tovább olvasom