Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Győri ikrek születésnapi találkozása Nicolas Cage színésszel

Győr – Nem akármilyen élményben volt része két győri ikerlánynak, Felkai Mártának és Mariannak. A születésnapjukon találkozhattak kedvenc színészükkel, az utóbbi évtized egyik legnagyobb Hollywood-i sztárjával, Nicolas Cage-dzsel!

"Már szeptemberben hallottuk, hogy kedvenc színészünk, Nicolas Cage Magyarországon és Ausztriában forgatja majd legújabb filmjét. Október végén már jöttek is a hírek, hogy Nicolas Magyarországon töltött pár napot.

Nagy örömünkre csak pozitív dolgokat olvastunk róla. Minden nap megnéztük a legfrissebb osztrák és magyar híreket. Mindig tudtuk merre jár, és egyre csak közeledett. Gondoltunk arra is, hogy Bécsbe megyünk a Sacher Hotelhez, de végül Budapestet választottuk" – kezdte az élménybeszámolót Felkai Márta.

Elkezdődött a (sztár)vadászat

"Három napra szállást foglaltunk egy kis szállóban, majd elindultunk a vadászatra. Az első nap teljesen eredménytelen volt, még csak nem is láttuk. Másnap a szállodánál találkozunk Andy Vajnával, aki nagyon kedves volt, beszélgettünk egy keveset.

Pár órával később megláttuk Nicolas autóját – pontosan tudtuk, hogy milyen típusú és rendszámú autót kell figyelni –, és őt, ahogy a hátsó ülésen üldögélt. Esélyünk sem volt arra, hogy odaszaladjuk hozzá. Így a második nap sem hozott eredményt, de legalább láttuk" – folytatódott a nagy kaland.

Mariann és Nicholas – a győri ikrek külön-külön fényképezkedtek a világsztárral
Mariann és Nicholas – a győri ikrek külön-külön fényképezkedtek a világsztárral

"Pont a születésnapunkon"

"A harmadik nap összefutottunk a feleségével, aki elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat Magyarországon, és a számunkra a legfontosabb információt, hogy Nicolas este felé fog jönni.

Soha nem tudtuk, mikor jön, mikor megy, csak az autóját ismertük. December 11-én, pont a születésnapunkon este fél tíz kor eljött a várva várt pillanat. Megláttuk az autót, Nicolas-képet lebegtetve integettünk neki, hátha megáll.

A kocsi fékezett, Nicolas lehúzta az ablaküveget, mondtuk neki, hogy tizenöt éve a rajongói vagyunk és szeretnénk egy aláírást. Miután aláírta a képet, odaadtuk a neki szánt ajándékot, amit kedvesen megköszönt" – mesélte Márta.

Közös fotó? Yes, of course!

"Megkérdeztük, hogy készíthetnénk-e egy közös fényképet? A legnagyobb természetességgel azt felelte: hát persze! Azt hittük, majd az ablakból kihajol, hogy elkészíthessük a közös fotót, erre elkezdett mocorogni, összehúzta a vékonyka kabátját, és a legnagyobb megdöbbenésünkre kiszállt a kocsiból" – vette át a szót Mariann.

Nicolas Cage Magyarországon és Ausztriában forgatja legújabb moziját, A boszorkányok idényét
Nicolas Cage Magyarországon és Ausztriában forgatja legújabb moziját, A boszorkányok idényét

Nagy puszi Cage-nek a győri lányoktól

"Gyorsan átöleltük, elkészítettük a képeket, s nagy puszit nyomtunk az arcára. Hihetetlen, hogy mennyire közvetlenül viselkedett: végig mosolygott és nagyon kedves volt. Amikor visszaszállt a kocsiba, nem húzta fel az ablakot, kellemes ünnepeket kívántunk neki, majd ő is nekünk. Elmondtuk neki, hogy pont ma van a születésnapunk, erre ő fülig érő vigyorral, csillogó szemekkel azt mondta: Ó, tényleg? Boldog születésnapot kívánok nektek! Az autó lassan elindult, és integetve vettünk búcsút tőle! Ez volt életünk legszebb születésnapi ajándéka, amit sosem fogunk elfelejteni!" – jegyezték meg boldogan a lányok.

"Volt valaki, nevezzük Angyalnak, aki segített abban, hogy a találkozás létrejöjjön! Nem tudunk eléggé hálásak lenni neki!" – búcsúztak a győri ikrek.

Nicolas Cage Gödöllőn tanult lovagolni

A Hollywood-i szupersztár új filmjét, a Boszorkány idényét forgatta az utóbbi hetekben hazánkban, s ahogy a lányok már elárulták: Ausztriában is.

Cage feleségével és kisfiával érkezett Magyarországra november elején, s többször is ellátogatott Gödöllőre, ahol lovaglótudását tökéletesítette.

A készülő filmben ugyanis egy XIV. századi lovagot alakít.


 

Las Vegas, végállomás nem a véget, hanem az Oscar-díjat hozta meg

Az 1964-ben született Nicolas igen színes családfával rendelkezik. Anyja német, apja pedig apai ágon olasz felmenőkkel büszkélkedhet; édesapján keresztül a híres rendező, Francis Ford Coppola és Talia Shire színésznő unokaöccse.

1994-ben Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja.

Mike Figgis ezidőtájt keresett főszereplőt kisköltségvetésű filmjéhez, a Las Vegas, végállomáshoz. A szerep nehéz és lehangoló – egy kiégett férfi halálra issza magát egy prostituált társaságában –, a gázsi kicsi (tizede a színész átlagos óradíjának), Cage mégis elfogadta Figgis ajánlatát. A befektetés jócskán megtérült, Cage ugyanis ezzel a szereppel nyerte el a legjobb férfiszínésznek járó Oscar-díjat.

Las Vegas, vágállomás (1995) – egy alkoholista utolsó útja egy prostival
Las Vegas, vágállomás (1995) – egy alkoholista utolsó útja egy prostival

Következő filmjei már igazi kasszasikerek: Sean Connery-vel A szikla, A fegyencjárat, a Tolvajtempó és A nemzet aranya mára egytől egyig klasszikus akciófilmek.

A szikla (1996) – Sean Connery-vel közösen mentették meg San Franciscót
A szikla (1996) – Sean Connery-vel közösen mentették meg San Franciscót

Forgatott többe közt Brian de Palma-val és Martin Scorsesével, láthattuk háborús drámákban (Corelli kapitány mandolinja, A fegyverek szava), romantikus vígjátékokban (Angyalok városa), de emléket állított a World Trade Center-ben a szeptember 11-ei terrortámadás során ártatlanul elhunyt New York-i embereknek is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvasóink írták

 • 11. azaki 2009. január 16. 00:52
  „Állati csinos ez az öltöny.Nicolas pedig szuper színész,bírom a filmjeit.”
 • 10. Edi75 2009. január 01. 13:12
  „Szerintem mind2 félnek jár a gratuláció. A lányoknak a kitartásért, és hogy nem adták fel. Nicolasnak meg azért, hogy kiszállt a kocsiból, ahelyett, hogy elhúzott volna.”
 • 9. elemér 2008. december 28. 15:34
  „Hmm...Gratula Nicknek.”
 • 8. jirzi1 2008. december 27. 18:54
  „Gratula az ikreknek .”
 • 7. elemér 2008. december 26. 14:21
  „Ezt az ingyenes software-t ajánlom, mert remek jó. Visszaálitja a szisztémát is szükség esetén és jó a windows karbantartásra. Másolat viszont mindig jó az egész szisztémárol.

  http://download.chip.eu/hu/Advanced-WindowsCare-Personal-2.51_877390.html”
 • 6. elemér 2008. december 26. 14:05
  „Leszedték a youtube-rol a videókat mégpedig nem rég. Például ott megvolt mikor megkapja az Oscar-t. Nem érdekes, innen tölti le az egész világ a filmeket. Van hogy a tüzfal vagy virusirtó komplikálja a letöltést. Ilyenkor ezt kikapcsolják. Mindenesetre ezt átkell szürni ha nem szür letöltés közben. Azért az se árt ha van egy másolat hogy gyorsan visszalehet másolni mindent szükség esetén. Szóval van rizikó de azt lehet minimálizni.
  Nemkell hozzá Széchenyi egyetem.

  http://thepiratebay.org/language”
 • 5. Edi75 2008. december 26. 10:43
  „Én is kedvelem Cage-t, remek színésznek tartom. És legalább most már azt is tudjuk, hogy 2 lábbal áll a Földön.

  Amúgy az Adaptációban ikreket alakított, ami Oscar jelölést hozott neki.”
 • 4. elemér 2008. december 26. 10:01
  „Nick nagyon jó fej, és lehet követni kérdezni töle és tartani vele kapcsolatot. Természetes hogy moderálva van a forum.

  http://www.cagefactor.com/

  Paul Newman-nek is van fan clubja. Kedvenc filmem töle volt Cool hand Luke, amit Louisiana-ban játszott. Louisianában adták a gyaloksági továbképzést nekünk a Vietnami tura elött. Éghajlat terep hasonlit Vietnamra nyáron, nyirkos meleg. Télen viszont nyirkos hideg.

  http://www.rockle.com/yap/fan_club/paul_newman#”
 • 3. elemér 2008. december 26. 01:45
  „Én a kedvenc T.V. müsoromon nézem az interjut Nicolas Cage és sok hires szinésszel meg egyéniségekkel. Ez a Charlie Rose show. Megvan online a net-n és a videokat lehet keresni. Egyik legszinvonalasab T.V. müsor az USA-ban és a világon. Charlie egy uttörö a net-n és árulja müsorjait. Eredeti adásokat ingyen felveszem DVR-on.
  Elolvasom a hozzászólásokat a net-n online. Angolul sokkal több info. van mint bármilyen más nyelven.”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2008. december 25. 09:27
  „Miért, hogyan működik? Én nem tapasztalok semmi rendkívülit.”
 • 1. patriot 2008. december 24. 07:35
  „.nem mondjátok,hogy így fog működni az ünnepek alatt a honlap?
  ..ne máá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetezés az iskolafolyosón

Győr - Akár a tanórák közötti szünetekben is elolvashatják e-mailes üzeneteiket, megnézhetik az… Tovább olvasom