Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -4°C | 4°C

Győri időoszlop: szeptemberre már többet tudunk

Az alkotás elkészülte azért is sürgető, mert maga a Dunakapu tér felújítása idén befejeződik.
A felújított Dunakapu tér egyik látványos elemének szánja az önkormányzat az időoszlopnak elkeresztelt szoborkompozíciót, amely stilizált ábrákkal, szimbólumokkal utal Győr és környéke történelmi eseményeire az őskortól a keltákon és a rómaiakon át a 2017-es európai ifjúsági olimpiai fesztivál megrendezéséig. Ez lakossági ötletpályázaton dőlt el néhány hónapja.

Az ötlet formába öntésére négy szobrászt kértek fel, a közgyűlés június végi ülésén úgy döntött, hogy egyik beadott pályamunkát sem támogatja, ellenben kettejüket, Lebó Ferencet és Pál Zoltánt felkérik elképzelésük továbbgondolására.

Az időoszlop a Dunakapu tér északi, Mosoni-Duna felőli részére, a mellvéd közelébe kerül. Felvételünkön fehér körrel jelöltük az alkotás
Az időoszlop a Dunakapu tér északi, Mosoni-Duna felőli részére, a mellvéd közelébe kerül. Felvételünkön fehér körrel jelöltük az alkotás majdani helyét. Fotó: Bertleff András


Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal kommunikációs osztályvezetője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a közgyűlési határozatnak megfelelően megtörtént a személyes konzultáció a két kiválasztott művésszel. "Ők szeptemberre vállalták, hogy a korábbi észrevételeknek megfelelően továbbgondolják elképzelésüket. Mindketten nagyon pozitívan fogadták a lehetőséget, mi pedig bízunk benne, hogy nagyszerű tervekkel fognak a legközelebbi találkozóra érkezni" – tette hozzá.

Az alkotás elkészülte azért is sürgető, mert maga a Dunakapu tér felújítása idén befejeződik. A városvezetés június elején sajtótájékoztatón ismertette a menetrendet, akkor még úgy volt, hogy az időoszlopot szeptemberben vagy októberben állíthatják fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Krisztiánt indítja Győrben a Jobbik

Takács Krisztián, a Jobbik polgármesterjelöltje szerint elérhető, átlátható városvezetésre van… Tovább olvasom