Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Győri időközi választás - Visszalépteti jelöltjét az MSZP

Visszalépteti a győri időközi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjét a Magyar Szocialista Párt, és arra kéri szavazóit: "az összefogás jegyében" a helyi lokálpatrióta egyesület színeiben induló politikust támogassák - áll a szerdán, a voksolás előtt négy nappal kiadott közleményükben.

"Az önkormányzati képviselő-választások tétje, értelme, hogy a polgárok dönthetnek lakóhelyük ügyeiről, megválaszthatják az őket képviselő embereket. Az elmúlt napokban a győri kampány során szokatlanul durva eseményeknek lehetünk tanúi: közpénzen kiadott hetilap kisajátítása, választási plakátok szervezett eltűnése, rendezvények megzavarása.

Mind a hatalmi erőfitogtatás jelei. A nyílt fenyegetés, agresszió már a civil és pártoktól független jelöltet is elérte. A tapasztalható hatalmi arroganciával szemben szükségesnek tartjuk a lokálpatrióták összefogását" - írják.

Hozzáteszik: azt szorgalmazzák, hogy a lokálpatrióták világnézeti különbségeket félretéve fogjanak össze azért, hogy a választás a helyi ügyek képviseletéről és ne a távol lakó kinevezettekről szóljon. Ezért arra kérik támogatóikat, hogy a Pro Urbe Győr Egyesület színeiben induló Bárány Istvánt támogassák.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert hosszan tartó, súlyos betegség után február 7-én elhunyt Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a körzet képviselője. A március 18-i határidőig négyen teljesítették az indulás feltételeit: Bárány István, Ottlakán Beatrix (független), Pergel Elza (Fidesz-KDNP) és Szigeti Roland (MSZP).

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. kivülálló 2011. április 15. 09:16
  „Óriási a tétje ennek a választásnak!!! Csiáljatok történelmet a 4. számú választókörzetben! Az egész megye, az ország figyel rátok!! Menjetek szavazni!!! Tegyétek be a független jelöltet a közgyűlésbe+ Legyen egy becsületes, hozzáértő ember köztük!!!Ne a Jobbikon sirárnkozzatok, mert nem alternatíva!!Az másik hét ügye!! Most a szavazás a lényeg!! A korrekt, egyenes, hozzáértő ember!!Sokan menjetek el, akkor nem rúgnak labdába az ámítók!”
 • 34. Valaki 2011. április 14. 21:22
  „mijazza maszop? :))))”
 • 33. háté 2011. április 14. 20:45
  „30. H.V.

  Tessék, nyílt levélként mindent leírni, ha másként nem lehet!-- had reagáljon a Kisalföld, ha tud!”
 • 32. háté 2011. április 14. 18:06
  „24. igazszó 2011.04.14. 08:24
  Ha az igazság fáj, akkor miért kell egy "kívülállónak" megvédeni azokat, akik tehetnének ellene.”
 • 31. kivülálló 2011. április 14. 16:00
  „Durvul a kampány a független Ottlakán Beatrix feje felett!!Nehogy meglepetést okozzanak a szavazók!!!És tényleg országos hír lesz Bácsa VELE!”
 • 30. H.V. 2011. április 14. 12:53
  „Kedves Jobbikot kritizálók!
  A Jobbik nem hallgat és nem is ül mint a .... a fűben. Ha kérdezik, akkor válaszol.
  A Kisalföld főszerkesztőség megkapta a hivatalos értesítésünket, pontosan tudják, hogy kiket kérdezhetnek.
  Csak hát úgy gondolják Nekik nincs kérdésük. Pedig szívesen elmagyarázzuk, hogy itt most miért nem szeretnénk második, áááá nem, inkább sokadik Esztergomot csinálni. Ha kérdeznének elmondanánk, érthetően, magyarul.
  Könnyebb és így nem kellemetlen, ha a fórumozók élénk fantáziájára bízzák, hogy miért nem indultunk.
  H.V.
  Jobbik Győr”
 • 29. Phobos 2011. április 14. 12:41
  „A videót nézve egy nemrég olvasott cikk jut eszembe, melynek címe "A lámpavas"”
 • 28. Phobos 2011. április 14. 12:27
  „Többszörösen hazaárulók !”
 • 27. Phobos 2011. április 14. 12:18
  „Amikor még a termőföld és a vízkészlet alkotmányos védelméről hazudozott Orbán

  http://www.youtube.com/watch?v=sH6WfR3Mlaw&feature=player_embedded#at=38”
 • 26. öszödiböszme 2011. április 14. 11:18
  „25Primax
  Lesznek, de sokkal előbb!”
 • 25. Primax 2011. április 14. 09:52
  „15. Csetneky !
  Tévedés.
  Ez a kormány már leváltotta magát, csak meg kell várni a következő választásokat.
  Ha lesznek egyáltalán...:)”
 • 24. igazszó 2011. április 14. 08:24
  „23. háté 2011.04.14. 06:49
  Fejtegetésed érdekes is lehetne, de inkább felháborító! Magam, és szüleim egyetlen párthoz sem tartozunk, de a győri polgároknak van szeme, tud olvasni, és látja, hogy Győr város Jobbikos képviselője, és frakció vezetője már többet tett Győr polgáraiért. Aki bitorol, az azt jelenti, hogy élősködik, és itt róla, róluk ez egyáltalán nem mondható el. Ha a polgármester egy seggel egyszerre több lovat megül, több helyről szebrevágja a lóvét, tojik a város polgáraira, és szemberöhög mindenkit, kapaszkodik felfelé, és ha baj van, bujik hátak mögé, és onnan kiabál kifelé, akkor azt minek neveznéd?
  "A bitorolt bársonyszék, nem kötelez semmire, vagy csak az kellett? " ezekután mondhatnád Győr város polgármesterére, és akkor teljesen igazad is van!
  Befejezve ezt a témát annyit mondok, hogy vannak felelőséggel és becsületes munkával bíró emberek, akik annyit vállalnak, amit becsülettel, és tetteivel bizonyítva teszi meg, és vannak nagy szájuak, pofátlanok, akiknek a több csapból folyó pénz a legfontosabb, és az, hogy azon felül mit lehet még lenyúlni...kijátszani.
  Magam részéről, és nyugdijas klubunk részéről büszkék vagyunk a Jobbikra, mert tetteit, emberi cselekedeteit szivvel, lélekkel, igaz szavakkal és tettekkel végzi.Mindenkinek annyit kell vállania, amennyit felelősséggel el tud látni.Senkit nem lehet kötelezni, hogy még nyakába vegyen erőn felül több poziciót! Ellentétben az erkölcstelen eltérést magad is láthatod! Győr város polgárainak is szemet szúrt már hogy "A birtokolt bársonyszék, nem kötelez semmire, vagy csak az kellett? ...a város polgármesterének?”
 • 23. háté 2011. április 14. 06:49
  „Elgondolkodtató, egy parlamenti párt, a harmadik erő,--nem tud kiállítani egy jelöltet?

  Vajon miért nem indul a jobbikos képviselő?--hiszen abban a körzetben volt jelölt, és csak pártlistáról került be.
  A bitorolt bársonyszék, nem kötelez semmire, vagy csak az kellett?
  Egy párttagnak igenis kötelessége megméretni magát, nem elbújni a pártlistás-képviselőség mögé!
  Vajon a "képviselt" körzete, és a Jobbik helyi szervezete, mit szól a lapításhoz?
  Jó lenne hivatalosan megindokolni a nem-indulás okát!”
 • 22. kivülálló 2011. április 13. 22:04
  „Csütörtök 17.30 A FÜGGETLEN OTTLAKÁN BEATRIX FÓRUMA TULIPÁNOS TAGIKSOLÁBAN.-OLVASHATÓ
  MENJENEK EL, ISMERJÉK MEG!!!”
 • 21. igazszó 2011. április 13. 21:48
  „Kár, hogy jobbikos nem indult, mert azoknak nagyobb hitelük van! Bárki bármit mond, a jobbikosok sokkal többet tettek Győrben is, és tesznek, mint a saját polgármetsterünk Győr polgáraiért!
  Bárcsak a jobbikos lett volna a polgármester, nem borkai!
  Szerintem Pergel Elzát messzire el kell vetni, és Bárány Istvánt is, azok szóba sem jöhetnek véleményem szerint.Ők az "aki nem lép egyszerre, nem kap rétest...." elmélethez tartoznak, és besugók, kmorrupt összefonódások nem kellenek....
  Számomra továbbra is Ottlakán Beatrix abszolút független és megfelelő erre a pozicióra, mindemellett nagy gyakorlati tapasztalattal is sokrétüen rendelkezik, ami soha nem bajha több is van, mint ehhez a munkához kellene! Ha minden itt felmerülő lehetőséget megnézünk, akkor ez a nő a legalkalmasabb erre a posztra.Ez az én meglátásom, és érzésem. Ami szembetünő, hogy fáradhatatlan, hisz még igy is sokfelé, sokmindent tesz felelőségteljes munkát.Ezekután csak jobbra számíthatnánk, mint ami lehetőség jelenleg van itt Győrben!”
 • 20. kivülálló 2011. április 13. 21:40
  „"türelem"- Ön egy roppant okos, következtető ember, és irigy! Tipikusan az az olvasó, aki ha egy szó ismert, abba kapaszkodik!!Sajnálom Önt! A szakmai múlt és a tapasztalata döntött megválasztásánál!!Itt ez a lényeg! Ha jelölt, akkor ott él és ott fog! És nem vita Önnel a közigazgatás, mert gőze sincs róla!! Egy kistelepülésen csak a törvényesség és a szakmaiság a lényeg, ellentétben a nagyvárossal, ahol az ostoba politikusok döntenek a közigazgatásban is. Ő tényelg a városrész képviselője, nem párté!!És az érdekképviselet fogalmáról is kellene a gyakorlatban tájékozódni”
 • 19. turelem 2011. április 13. 20:18
  „Ja, és hol a Jobbik??? Hallgat, mint .... a fűben? Bájos lenne, ha ....... :)”
 • 18. turelem 2011. április 13. 20:13
  „kivülálló:
  ajánlom figyelmbe a két alábbi cikket:
  Ebből a saját szájából hangzik el, hogy köztisztviselő a hölgy.
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/idokozi_valasztas_gyorben_8211_bemutatkozik_a_fuggetlen_ketgyermekes_jelolt/2212177/

  A másikból pedig kiderül, hogy milyen "nagy" településeken dolgozik, ahol a városfejlesztének bizonyára nagyon sok nyoma van:
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/marciustol_uj_korjegyzo_kezd_ket_telepulesen/2199772/

  Ja, és az is kiderül, hogy szeretne közelebb költözni a munkahelyéhez. Na, most akkor mi is van?

  Szerintem jogászként Pergel Elza épp úgy ismeri a közigazgatást (sőt, külsősként sokkal több mindent lát az ember reálisan, mint belülről). Egy kistelepülésen ráadásul messze nem a törvényesség és szakmaiság a jellemző.
  A közgyűlési munkát megismerni egyébként nem olyan bonyolult.”
 • 17. kivülálló 2011. április 13. 19:49
  „Nem köztisztviselő, hanem JEGYZŐ. Kívülről marha nagyokat mond pergelelza a közigazgatásról. A ténykedése mindenhol kétséges!! Ha valaki több hivatalt vezet, nagyságától függetlenül(mert a kicsiken is annyi a feladat), akkor az nem ugatja a városfejlesztést, emberek gondját, infrastruktúrafejlesztést, hanem gyakorolja is! Fogjatok össze azért a jelöltért, aki nem a pénzetekből akar pártkatona lenni, hanem a ti érdekeitek képviselni. És a törvény szerint igenis van módja érdekérvényesítésre!!Ezért kéne ismerni a közigazgatást, közgyűlési munkát, nem okoskodn, meg félrevezetni itt a bejegyzésekkel!”
 • 16. háté 2011. április 13. 19:31
  „A fityesz-kdnp-s induló megkeverte a szárt, néhány jobbikos gyűlésen!- bizony.
  Ide-oda, arra hajlok merre érdekem fúj!

  Annyira biztos képviselni fogja a Győriek a bácsaiak érdekeit, mint a föld- az értékeink elidegenesítéséről szóló beadványt meg--nem--szavazó, a magyar népet eláruló csapattársai!
  Annyira képviselni fogja a bácsaiak érdekeit(hisz közöttük él, vagy még sem!), - mint szavatartó függetlenként indult, mindengyőri polgármestere,-főnöke!
  Aki annyira lett szavatartó, - mint a kecske a káposztával!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csecsemőgondozás és elsősegélynyújtás verseny Győrben

A Magyar Vöröskereszt Győr Város és Környéke Területi Szervezete idén is megrendezte a már… Tovább olvasom