Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Győri hungarikum a számgyűrű

Kisalföldi gyártót keres egy győri származású feltaláló a képességfejlesztő taneszköze számára, amelyet 5–9 éves gyermekek számára készített. Radosza Sándor fejlesztését az őt felkaroló szervezet a Rubik-kocka utódjának tartja.
Kínában már gyártanák, Radosza Sándor azonban nem adta el a műanyag elemekből álló "taneszköz és logikai játék" gyártásának jogát.

Olyan céget keres Győrben, amely távoli országokban is képes értékesíteni a róla elnevezett eszközt. Ezért a győri származású feltaláló s az ügyét felkaroló Emberi Méltóság Tanácsa olyan – lehetőleg kisalföldi – céget keres, amely nemcsak a fröccsöntést, de a nemzetközi terjesztést is elvállalná. Ha hihetünk az említett civil szervezet elnökének megérzésében, Lomnici Zoltán volt főbíró a "Rubik-kocka utódjának", de mindenképpen "hungarikumnak" nevezte a Radosza-gyűrűket.
Az 5–9 éves gyermekek számára készített játékot használhatjuk írás- és matematikai műveletek begyakorlására vagy az eredmény kirakására. Referenciája szerint fejleszti a logikus gondolkodást, a térlátást, a memóriát, a kombinációs és koncentrációs képességet, a kézügyességet, valamint a finommotorikus mozgáskészséget.

Radosza Sándor fejlesztését a Rubik-kocka utódjának tartják. Fotó: H. Baranyai Edina
Radosza Sándor fejlesztését a Rubik-kocka utódjának tartják. Fotó: H. Baranyai Edina

Ha hungarikum, akkor félig-meddig győri hungarikum lesz ez a játék, hiszen Radosza Sándor 1 éves korától 18 éves koráig itt élt a folyók városában. Meséli, hogy 1977-ben Deme Ferenc azzal a feltétellel engedte át a pótvizsgán az akkor negyedikes diákot, ha letagadja, hogy az építőipari szakközépiskolában végzett. Radosza Sándor azóta három diplomát szerzett, tíz könyvet írt, ezek egyike, amely németül és angolul is megjelent – ezüstérmet nyert a tavalyi Tajvani Innovációs és Kulturális Fesztiválon. Emellett 14 évig dolgozott országos napilapoknál, 10 évig az MTV Híradóban, s jelenleg is egy országos televízió híradójánál tevékenykedik.

Most azért látogatott haza, hogy a Kisalföldön valósítsa meg legújabb ötletét, a Radosza-gyűrűket.Olvasóink írták

  • 1. nagyildike 2012. szeptember 27. 19:20
    „Nagyon jó reklám a Deme tanár úrnak!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh József a vízügyi igazgató

Az eddigi megbízott igazgató, Németh József lett az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kinevezett… Tovább olvasom