Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Győri hulladékégető: `a zöldek álláspontja megalapozatlan´

A győri hulladékégető közleménye szerint "a tervezett bővítés nem gyakorol káros hatást a környezeti levegő minőségére".


A kisalfold.hu online hírportálon 2011. szeptember 9-én a Győri Hulladékégető Kft. kérelmére folyó kapacitásbővítési hatósági eljárással kapcsolatban megjelent cikkben idézett, a Válaszúton Alapítvány által közzétett véleménnyel kapcsolatban a győri hulladékégető ügyvezetője, Vargáné Matláry Eleonóra a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

"A hulladékégető kapacitásbővítésének környezeti és egészségügyi hatásával kapcsolatban a Győr-Sopron Megyei Bíróságon 2010. november 18-án, 9. K.27.341/2008/32. számon jogerős bírósági ítélet született.

Az ítélet igazságügyi szakértő bevonásával megállapította, hogy a hulladékégető hatásterülete nem érint lakott területeket, vagy köznapi nyelven fogalmazva nem lehet káros hatással a környék lakosságára.

A szakértő az eljárás során minden dokumentumot, köztük a híradásban véleményezett hatástanulmányt is átvizsgálta.

A bíróság az eljárásban megkereste a zöld szervezeteket (melyek szoros kapcsolatban állnak a szakvélemény készítőivel), hogy amennyiben kívánnak, beavatkozóként vegyenek részt a perben.

Ezzel a lehetőséggel azonban nem kívántak élni és a kapacitásbővítési eljárás során nem tettek észrevételt és nem csatoltak be `szakvéleményt´.

A bíróság a másodfokú környezetvédelmi hatóságot az engedélyezési eljárás lefolytatására kötelezte.

Ennek során a másodfokú hatóság 14/297-20/2010. számú végzésében megállapította, hogy `a tervezett bővítés nem gyakorol káros hatást a környezeti levegő minőségére, levegőtisztaság-védelmi szempontből a bővítésnek nincs akadálya´, s utasította az elsőfokú hatóságot, hogy új eljárásban vizsgálja meg a környezetvédelmi engedély kiadásának feltételeit.

Ez az eljárás folyik jelenleg.

A felvetett kérdést lezáró jogerős bírósági ítélet után, közvetlenül a hatósági határozat várható kiadását megelőzően, a közleményben idézett, szakmailag teljesen megalapozatlan véleménnyel Társaságunk nem kíván foglalkozni.

Az nyilvánvalóan csak a döntést hozó hatóságra való nyomásgyakorlás célját szolgálja."

Olvasóink írták

 • 3. Infamous 2011. szeptember 12. 16:30
  „nem gyakorol káros hatást... sőt jót tesz, nem? :-)”
 • 2. sunba 2011. szeptember 12. 11:09
  „Érdemes lenne megkérdezni őket, hogy szerintük mi számít lakott területnek. Bár jobban meggondolva lassan lakhatatlanná teszik.”
 • 1. Valaki 2011. szeptember 12. 10:43
  „Tiszta röhej!
  Még hogy " a hulladékégető hatásterülete nem érint lakott területeket, vagy köznapi nyelven fogalmazva nem lehet káros hatással a környék lakosságára."
  Bácsa, Szentiván, Nagybajcs, Kisbajcs, Gönyű, Győr légvonalban 1-2 km-re van eme remekkműtől, ki is gondolná, hogy a füst odáig is elszáll! :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek az autópályán Győr közelében

Két baleset is történt vasárnap délelőtt az autópályán Győr közelében. Tovább olvasom