Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Győri HEUréka tűzijátékkal

Négytől négyig – ez volt a mottója a színes győri HEUréka programnak, amely péntek délutántól szombat hajnalig tartott. A Széchenyi téren pontban éjfélkor majd ötezer ember lépett egyszerre be
az EU-ba.
A Széchenyi téren sok ezren szórakoztak önfeledten a számtalan színes programon. Lóháton: Látványos, parádés bemutatót tartottak a lovasok. Gördülékenyen: A motorosok bejárták a város utcáit.
A hétvégén, pénteken és szombaton a győri Széchenyi téren és a Dunakapu téren négytől négyig szólt a zene, üzemeltek a sörsátrak, gyerek- és felnőttprogramok követték egymást. Az emberek élő társasjátékot játszottak a Városi Művészeti Múzeum munkatársainak segítségével, vagy ellátogattak a Zichy-palotába a nemzetközi citera-zenekari találkozóra.

Vásári komédiások

A Gyermekek Háza programjában pedig a legkisebbek európai útlevéllel járták végig a Széchenyi térre megidézett országok asztalait.

A Vaskakas Bábszínház Londonból hívott el egy vásári komédiást, hogy szórakoztassa a nagyérdeműt. A Széchenyi téren a Magyar vándor című film szabadtéri vetítésére már ezrek gyűltek össze. Közben a motorostalálkozón is zajlott az élet a közeli Dunakapu téren. Pénteken tizenegy órakor Balogh József polgármester köszöntője után égre röpültek a petárdák. Ekkor már mozdulni sem lehetett a környéken. S bár a tűzijátékot aláfestő muzsikát csak azok élvezhették, akik a rakparton álltak, mindenki jól érezte magát. A győri Európa-ünnep egyébként a vándorlás jegyében telt.

A Győri Nemzeti Színház, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, a terek, de még a levéltár is otthont adott egy-egy emlékezetes eseménynek, melyeket felsorolni sem lehet. Éjfélre azonban mindenki Európa egyik legszebb barokk terén gyülekezett. A Győri Ütőegyüttes megadta a ritmust, és éjfélkor a közös visszaszámlálás után a jelen lévő csaknem ötezer ember egyszerre egyet lépve indult el az Európai Unióba. A hajnalig utcabálozóknak a jókora csúszással kezdődő salsakoncertet éppúgy érdemes volt megvárni, mint az azt követő utcabált.

Sportosan

Voltak, akik sporttal ünnepelték az eseményt, hisz a Győri Nők Független Szervezete, a megyei sportszövetségek egyesülése és a megyei szabadidősport-szövetség közös szervezésében Uniós futás címmel népes tömeg indult pénteken délután Győrből Hegyeshalom felé. A futókat lovasok, motorosok, kerékpárosok kísérték a határig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége főcím a városi tévében?

Május végén várhatóan megkezdődik a győri városi televízió végelszámolása. Az erről szóló… Tovább olvasom