Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Győri hallgatók is eveznek a Dunai Regattán

Az év egyetemi sporteseményén, a Dunai Regattán mérik össze erejüket a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói versenytársaikkal.
A Dunai Regatta programja. Kattintson a nagyobb képért!
A Dunai Regatta programja. Kattintson a nagyobb képért!

Az Antall József Tudásközpont május 9-én, csütörtökön szervezi meg a budapesti egyetemek közötti hagyományos evezősversenyt a Műegyetem rakparton, melyre idén két vidéki és két külföldi egyetem csapata is nevezett.

Az egyetemisták sárkányhajókban és nyolcas evezős hajókban mérik össze tudásukat. A versenyzők a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig eveznek majd végig. A futamokon négy budapesti egyetem: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és Semmelweis Egyetem versenyzik.

A megmérettetésen két vidéki intézmény csapata vesz részt: a Szegedi Tudományegyetemé és a győri Széchenyi István Egyetemé. Idén két határon túli egyetem is indul: Bécsből és Linzből is érkeznek evezősök.

A szegediek hetek óta készülnek a megmérettetésre. Hetente egyszer eveznek a sárkányhajósok a Tiszán, a nyolcas evezős hajóban indulók Dani Zsolt vezetésével gyakorolnak az EDF-DÉMÁSZ Szeged Vizisport Egyesület területén – tudtuk meg Ricsovics Andrástól, aki elmondta: a csapat közel 50 főt számlál a pompomlányokkal együtt, de a szegediek létszáma ennek többszöröse is lehet majd a fővárosban, hiszen a MÁV party vonatokat biztosít a vidékről érkező szurkolóknak. Az evezős versenyre a szervezők összesen 6-8 ezer szurkolót várnak.

Az egész napos sporteseményen lesz Falsh mob, stand-up, vízi bemutató, „Játszó Sziget" kocsma játékokkal a Sziget Kulturális Szervező Iroda támogatásával. A szervezők terveznek biciklis uzsonnát, koncertet ad a Mary PopKids és a Compact Disco. Számos sportoló és olimpikon is tiszteletét teszi a versenyen. Nyitó beszédet mond Kucsera Gábor. A program házigazdája Gundel Takács Gábor. A versenyt a szurkolók helyszíni kivetítőkön és a BKK jóvoltából szurkolói hajókon is követhetik majd.


Részletek és bővebb információ:
A Dunai Regatta weboldala
A Dunai Regatta Facebook oldala

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld túra a bakonyi vadregényesben!

Május 12-én (vasárnap) a Bakonyban kirándulhatnak Olvasóink a Kisalföld túra következő állomásán. Tovább olvasom