Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Győri gyerekparadicsom

Megyénkben a legnagyobb szabású gyereknap idén sem volt besorolható az „üljön le a színpad elé a kölyök, aztán bámuljon” kategóriába. A szervezők szándéka szerint az aktivitás és az interaktivitás állt a középpontban
Minden gyerek nagyon élvezte a gyereknapot.
. És most is kiderült, nem egy rágógumizó, tévészörcsölő generáció tagjai ülnek az iskolapadokban. A gyerekek igenis szeretnek játszani, dolgozni a sikerért, csak segíteni kell őket, mondjuk egy, a tegnapihoz hasonló ötletes, foglalkoztató rendezvénnyel.

Vízumot kapott a csodák világába minden lurkó, aki ellátogatott a megyeszékhely látványos, és eddig még soha nem látott helyszínekkel gazdag gyereknapjára. Ha volt ilyen, nagyon régen lehetett: a Baross úton lovagolhattak a gyerekek! S ha birtokukba került a csodavízum, akár felmászhattak a városháza tornyába, de hajózhattak, vagy éppen egy kínai biciklin vitethették magukat.

A megyeszékhely rendezvényének fő színhelye ezúttal nem a Radó-sziget vagy a Bisinger sétány volt, ahol már jó néhány emlékezetes gyereknapot szervezett a győri Gyermekek Háza, hanem az egész sétálóutca, a Mosoni-Duna, a Rába, és minden izgalmas sarok, útkereszteződés, zugoly a városban. Úgy tűnik, a nyári forróság sem szegte kedvét sem a gyerekeknek, sem az őket lelkesen kísérő apukáknak és anyukáknak. Ott voltak mindenütt. Ha kellett, sorban álltak, csak hogy eljussanak egy-egy helyszínre. (Az egyik népszerű gyereknapi közlekedési eszköz volt például a Kisalföld emeletes busza is!)
Az Apáczai Csere János Tanítóképző főiskolai kar udvarára azok mentek lelkesen, akik ki akarták próbálni magukat a falmászásban. Egy anyuka meg is jegyezte nyolcéves fiát kísérve, ha nem szoknyában lenne, ő bizony megpróbálná! És lássanak csodát, a délutáni program végére már nadrágban feszített a fiatal hölgy, s gyermekével már ő is felmászott a csúcsra.

Természetesen a jól szervezett programok közül most sem hiányozhatott a mindig népszerű játszóházi foglalkozások sora. Népművelők, a tanítóképző diákjai, lelkes segítők munkálkodtak azon, hogy május utolsó vasárnapja igazi emlék maradjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szándék van, pénz nincs

Erről rendezett a Kisalföld kerekasztal-beszélgetést, amelynek résztvevői voltak: Balogh József,… Tovább olvasom